Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Vakspecialist hydrologische modellering

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, met grote opgaven! Door klimaatverandering neemt de kans op extreme droogte en wateroverlast fors toe. Dijkversterking en hoogwaterbescherming zijn belangrijke taken voor ons, net als het beperken van de gevolgen van droogte. Daarnaast ligt er vanuit de Europese Kaderrichtlijn Water een forse opgave om de kwaliteit van oppervlaktewater en grondwater te verbeteren. We werken aan veilige dijken, droge voeten en voldoende en schoon water. Innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk.

Samen met je collega’s, onze bestuurders en onze waterpartners (zoals gemeenten, provincie, Rijkswaterstaat, natuurbeheerders en landbouworganisaties), zet je je in voor een klimaatbestendig en robuust watersysteem en het voorkómen van wateroverlast in Limburg. Het areaal van het Waterschap Limburg is divers: van vrij afwaterende gebieden met peilbeheer, tot het sterk hellende Zuid-Limburgse Heuvelland. Stedelijk gebied, agrarische gronden en natuurgebieden liggen op een klein gebied naast elkaar. Dit vraagt om inzicht om met behulp van de juiste modellen de juiste analyse te kunnen maken.

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en waterklaar te maken voor de toekomst?

Ben jij flexibel, vernieuwend, omgevingsgericht? Duik dan in een toekomst bij Waterschap Limburg en reageer op onze vacature.

Word jij onze nieuwe vakspecialist hydrologische modellering?

Als vakspecialist watersysteemsimulatie/hydrologische modellering binnen het cluster areaalbeheer werk je samen met collega’s aan de ontwikkeling van een integraal modelinstrumentarium voor grond- en oppervlaktewater, dat geschikt is voor de belangrijke hydrologische vraagstukken van nu en van de toekomst. In jouw werk ligt het accent vooral op ontwikkeling, beheer & onderhoud en toepassen van het Limburgse grondwatermodel IBRAHYM. Maar je werkt ook aan het beheren, onderhouden en toepassen van onze andere hydrologische modellen en en aan de workflow van data naar modellen. Je werkt met grond- en oppervlaktewatermodellen in beleids- en uitvoeringsprojecten en ten dienste van de dagelijkse beheer van ons watersysteem. Je werkt mee aan de ontwikkeling van informatieproducten voor o.a. droogtemonitoring en grondwaterbeheer.

Over jou

Als vakspecialist hydrologische modellering heb je kennis en ervaring in het gebruik van hydrologische modellen, zowel grondwatermodellen als oppervlaktewatermodellen. Je bent in staat om deze in te zetten voor hydrologische analyses en bent hierin dienstverlenend. Je bent analytisch, creatief en resultaatgericht en steekt graag de handen uit de mouwen. Je bent omgevingsbewust en werkt graag samen. Jij weet welke hydrologische modellen, analyses en informatieproducten Waterschap Limburg nodig heeft om opgaven te vervullen en doelen te bereiken in het veranderende klimaat.

En verder:

  • Heb je een HBO of academische opleiding voltooid, bij voorkeur in de richting hydrologie of waterbeheer;
  • Heb je ervaring met regionale grondwatermodellen zoals die in Nederland worden toegepast (op basis van Modflow en MetaSWAP);
  • Heb je ervaring met veelgebruikte modelleersoftware en GUI’s, zoals Modflow, D-HYDRO, Waterwijzer Landbouw en Natuur, iMOD, Python, QGIS.
  • Ben je bekend met het Nederlands Hydrologisch Instrumentarium en de landelijke en regionale samenwerkingen om hydrologische data en modellen samen verder te ontwikkelen.
  • Heb je basiskennis van de ondergrondmodellen van TNO (REGIS, GeoTOP) en de geologie van Limburg.
  • Ben je bekend met de beleidsopgaven Water en Bodem Sturend en actuele thema’s in grondwaterbeheer (o.a. klimaatverandering, veerkrachtig watersysteem, droogtestrategie, onttrekkingenbeleid, KRW-doelen).
  • Vind je het een uitdaging om te werken aan informatieproducten voor droogtemonitoring en grondwaterbeheer op basis van onze hydrologische modellen en meetgegevens.
  • Heb je kennis en ervaring met GIS, bij voorkeur ArcGISPro;

Een rol in de crisisorganisatie kan onderdeel uitmaken van de functie.

Ons aanbod

Het gaat om een structurele functie. Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:

  • Een salaris tussen€ 3.874,- en € 5.271,-bruto per maand (schaal 10).
  • Een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van €6.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
  • Ben je jonger dan 35 jaar? Dan kun je €12.000,- PBB besteden om je ambities en loopbaanplannen waar te maken;
  • € 0,23 reiskostenvergoeding per kilometer óf 100% als je reist met het openbaar vervoer;
  • € 3,- netto vergoeding voor elke dag die je thuis werkt.

Ook ontvang je 21% individueel keuzebudget (IKB). Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Wil je bijvoorbeeld meer verlofdagen of laat je het liever uitbetalen? Je kiest zelf waaraan je dit budget besteedt. Je kunt flexibel werken en je tijd zelf indelen. Ons hoofdkantoor staat in Roermond, vlak bij het station en je kunt ook werken op onze locaties in Horst en Sittard óf vanuit jouw eigen huis.

We nemen onze verantwoordelijkheid voor nu en later en willen zekerheid en veiligheid bieden op het gebied van waterbeheer. Daarvoor hebben we in 2024 en daarna extra collega’s nodig. Wij werken samen iedere elke dag aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Jij draagt bij aan het mooier maken van de wereld. Een baan waar je trots op kunt zijn!

Over ons

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, met grote opgaven! Samen werken we aan een mooi Limburg. Al onze collega’s verschillen van elkaar. Al die verschillen versterken elkaar. We horen graag wat jij toevoegt aan onze organisatie!

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en klimaatbestendig te maken voor de toekomst? Reageer dan op onze vacature!

Maak werk van deze vacature

Heb je vragen over het werken als vakspecialist hydrologische modellering bij ons waterschap? Je kunt deze stellen aan Diana Kesselmans, Teammanager Gebied en Areaalbeheer via +31 652041211.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze HRM-collega via hrm@waterschaplimburg.nl

Jouw sollicitatie en CV ontvangen we graag vóór 9 april 2024 via IGOM (www.igom.nl).

Wil je meer weten over werken bij Waterschap Limburg? Kijk dan eens op https://www.waterschaplimburg.nl/vacatures/