Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Lid Raad van Toezicht – HRM en/of Marketing profiel

Werkgever:Zorg aan Zet
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Zorg aan Zet zoekt een

Lid Raad van Toezicht – HRM en/of Marketing profiel

Dienstverband : Bepaalde tijd Opleidingsniveau : WO Standplaats : Roermond Werkvelden : Eerstelijnszorg, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Kinderopvang, Sociaal Werk, Thuiszorg, Universitair Medische Centra, Ziekenhuizen, Ouderenzorg

WIE IS ZORG AAN ZEt

Zorg aan Zet is een samenwerkingsverband op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken van werkgevers in zorg en welzijn. Voor en met ruim 80 bij haar aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties werkt Zorg aan Zet aan een regionale aanpak van vraagstukken op het gebied van strategisch arbeidsmarktbeleid, personeelsbeleid en opleiding. Zorg aan Zet komt op voor het belang en de betekenis van de zorg- en welzijnssector in de regio Limburg en de gezamenlijke belangen van haar deelnemers, en vertegenwoordigt de regio ook op landelijk niveau. Zorg aan Zet is een toonaangevende organisatie die vanuit haar deskundigheid bijdraagt aan de kennisdeling en samenwerking tussen de verschillende organisaties in de regio. Wij hebben als missie om voor de Limburgse zorg- en welzijnssector een structureel gezonde arbeidsmarkt te bewerkstelligen. Dit vanuit de rollen; expert, aanjager en verbinder. Op strategisch en tactisch niveau. Deze missie kan alleen worden volbracht als er optimale kennis over de regio, zorgmarkt, opleidingsmarkt en arbeidsmarkt aanwezig is. Door kennis en kwantitatieve en kwalitatieve informatie op deze gebieden te verzamelen, bundelen en verspreiden, kan Zorg aan Zet een rol vervullen die daadwerkelijk het verschil maakt.

  • Zorg aan Zet werkt primair voor werkgevers;
  • Zorg aan Zet werkt op uitvoerend, management en bestuurlijk niveau;
  • Zorg aan Zet werkt intensief samen met onderwijs en overheid;
  • Zorg aan Zet is zichtbaar voor alle partijen.

Meer info op www.zorgaanzet.org

RAAD VAN TOEZICHt

Zorg aan Zet is een stichting met een integraal verantwoordelijke directeur-bestuurder, die rapporteert aan de raad van toezicht. De raad van toezicht bestaat uit vijf leden, waarvan drie leden bestuurder zijn van een bij Zorg aan Zet aangesloten organisatie. De andere twee leden hebben een (eind)verantwoordelijke positie buiten zorg en welzijn. De raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van de directeur-bestuurder en op de algemene zaken binnen Zorg aan Zet en de met haar verbonden rechtspersonen. Het toezicht van de raad van toezicht bestaat tenminste uit:

  • de realisatie van de doelstellingen van Zorg aan Zet;
  • de strategie en de risico’s verbonden aan de activiteiten;
  • het kwaliteitsbeleid;
  • het financieel verslagleggingsproces;
  • de naleving van wet – en regelgeving.

De raad van toezicht vervult drie functies:

Een werkgeversfunctie

De raad van toezicht is werkgever van de directeur-bestuurder en stelt de arbeidsvoorwaarden vast. Een toezichtfunctie

De raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van de directeur-bestuurder en ziet toe op de realisatie van de strategische doelstellingen. Besluiten worden getoetst aan de doelstellingen en de uitgangspunten van de stichting. Bovendien toetst de raad van toezicht of een zorgvuldige en evenwichtige afweging is gemaakt van de belangen van allen die bij Zorg aan Zet betrokken zijn.

Een advies- en klankbordfunctie

De raad van toezicht geeft gevraagd en ongevraagd advies en adviseert in ieder geval de directeur-bestuurder bij omvangrijke en belangrijke strategische en operationele beslissingen. Achtergrond leden raad van toezicht Bij de samenstelling van de raad van toezicht wordt gestreefd naar verbondenheid met deelnemers, het onderwijsveld en bijzondere expertise, zoals marketing en HRM. De leden van de raad van toezicht hebben een visie op modern toezicht en kennis van de governance en kunnen mede daardoor goed invulling geven aan hun functie. Ervaring als toezichthouder is een pré. Samenstelling raad van toezicht

  • De raad bestaat momenteel uit vijf leden.
  • De raad heeft een brede maatschappelijke binding en een functioneel (regionaal Limburgs) netwerk.
  • Binnen de raad van toezicht is een spreiding van maatschappelijke achtergronden, deskundigheden en disciplines aanwezig, met name zorg- en welzijnsinhoudelijk, financieel-economisch, juridisch, politiek-bestuurlijk, ondernemerschap en marketing, sociaal en bedrijfskundig.
  • De leden van de raad van toezicht kunnen ten opzichte van elkaar en de directeur-bestuurder onafhankelijk en kritisch opereren.
  • De leden van de raad van toezicht zorgen onderling voor complementariteit.
Werkwijze
  • De raad kent twee commissies: de agendacommissie en de remuneratiecommissie.
  • De raad van toezicht vergadert ten minste vier keer per jaar, dit is exclusief eventuele themavergaderingen en de zelfevaluatie.
  • De leden van de raad van toezicht worden benoemd voor vier jaar met een mogelijkheid van een tweede termijn.
PROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT HRM EN/OF MARKETINg

In algemene zin is van belang dat leden van de raad van toezicht zelf maatschappelijk actief zijn en grote affiniteit hebben met de ontwikkelingen op het gebied van de gezondheidszorg. Daarnaast voldoet de kandidaat voor de functie lid raad van toezicht HRM en/of marketing ten minste aan de volgende aspecten.

  • Ruime ervaring in een (eind)verantwoordelijke functie buiten zorg en welzijn.
  • Is deskundig en ervaren op minstens een van de gebieden: HRM en/of marketing.
  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Inzicht in de eisen die kwaliteit, doelmatigheid en continuïteit aan een organisatie als Zorg aan Zet stellen.
  • Affiniteit met de missie, visie en strategie van Zorg aan Zet.
  • Integer en verantwoordelijk.
  • Visie op de ontwikkeling van het vak van toezichthouder.
  • Het vermogen om zich op hoofdlijnen een oordeel te vormen over door de directeur-bestuurder voorgelegde aangelegenheden.
  • Het vermogen om het beleid van Zorg aan Zet en het functioneren van de directeur-bestuurder zowel constructief als kritisch te volgen, te toetsen en waar nodig te corrigeren.
  • Het vermogen en de attitude om de directeur-bestuurder met raad en als klankbord terzijde te staan.
  • Het vermogen om advies en toezicht in teamverband collegiaal uit te kunnen oefenen.
DE BENOEMINg

De benoeming is voor de periode van vier jaar, met een mogelijkheid tot verlenging van maximaal vier jaar. De leden ontvangen een vrijwilligersvergoeding.

BELANGSTELLING?

Als u zich in dit profiel herkent, horen wij heel graag van u. Uw brief en curriculum vitae, ter attentie van de heer mr. drs. Radboud Quik, voorzitter raad van toezicht, kunt u tot uiterlijk 29 januari 2021 indienen. U kunt uw reactie versturen naar info@zorgaanzet.org of naar Zorg aan Zet, postbus 204, 6040 AE Roermond. Heeft u behoefte aan meer informatie, kunt u drs. Leon Lemeer, directeur-bestuurder van Zorg aan Zet, via 06-41516411 bereiken. De eerste gesprekken met de voorzitter van de raad van toezicht, en de directeur-bestuurder van Zorg aan Zet vinden via MSTeams. Een precieze datum en tijdstip volgt bij uitnodiging.