Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Docent paardensport en -houderij

Werkgever:Yuverta College
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wat ga je doen?

Je gaat onze studenten voorbereiden op hun plek in de maatschappij. Als docent paardensport en -houderij doe je dit in de eerste plaats door met plezier het vak over te brengen op de studenten, door middel van uitdagende en activerende lessen. Je gaat op een positieve manier om met de studenten, hun feedback en je weet jouw benadering en jouw lessen hierop aan te passen.

Naast theorievakken zoals gedrag, voeding, gezondheid, fokkerij en welzijn krijgen de studenten ook les op één van onze praktijklocaties. Op deze manier koppelen we theorie aan de praktijk en kan de student de opgedane kennis omzetten in vaardigheden in een veilige omgeving. De verdeling van lesactiviteiten en taken wordt door het onderwijsteam zelf ingericht. Je werkzaamheden zijn onder meer:

  • verzorgen van theorie- en praktijkonderwijs voor onze paardopleidingen op niveau 3 en 4. Je maakt daarbij gebruik van activerende didactiek en gebruikt verschillende lesvormen;
  • bezoeken van studenten tijdens hun stageperiode;
  • studenten stimuleren tot gewenst gedrag in de klas en op stage;
  • begeleiden en coachen van studenten in de rol van studieloopbaanbegeleider;
  • uitvoeren van teamtaken.

Jij als docent paardensport en paardenhouderij

Je bent niet alleen vakinhoudelijk, maar ook pedagogisch sterk. Je draagt bij aan de ontwikkeling van studenten en helpt hen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Daarom ben je iemand die coachend begeleiding kan geven aan studenten en hen kan motiveren net dat stapje extra te zetten. Binnen onze school ben je een betrokken collega die een bijdrage levert aan de positieve werksfeer en je bent gedreven om actief mee te bouwen aan onze school. We zoeken iemand die:

  • bij voorkeur beschikt over een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of een vakgerichte opleiding op minimaal hbo-niveau met pedagogisch didactische opleiding/aantekening. Of je hebt de bereidheid deze te behalen;
  • beschikt over een diploma instructeur paardensport basis- of wedstrijdsport (ORUN 3, 4 of 5);
  • bij voorkeur ervaring heeft in de paardensport en/of de -houderij en kan putten uit praktijkvoorbeelden;
  • coachend (bege)leiding kan geven aan groepen studenten en energie haalt uit het begeleiden van studenten in de rol van studieloopbaanbegeleider;
  • samenwerkt met collega's in een zelforganiserend en resultaatverantwoordelijk team.

Yuverta mbo Roermond

Yuverta mbo Roermond is een gezellige, sfeervolle, collegiale en dynamische school. Onze collega’s creëren een uitdagende omgeving waarbij de studenten centraal. We werken daarbij volgens de waarden rust, relatie en regelmaat. In het afgelopen studiejaar hebben we onze basis verder op orde gebracht. In het aankomende studiejaar gaan we flink aan de slag met onze pedagogisch-didactische visie en werken we verder aan onze onderwijskwaliteit. We zijn een onderwijsinstelling die staat voor collegialiteit, we doen het écht samen.

Als je bij ons komt te werken, word je onderdeel van een het mbo-team waarin enthousiasme, betrokkenheid voor de student en hart voor het onderwijs centraal staat. We staan met zijn allen voor “gewoon goed onderwijs” en willen een fantastische schooltijd voor onze studenten.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een gezellige en informele werkomgeving waar veel aandacht en ruimte is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie van docent is ingedeeld in salarisschaal LB van de cao mbo, minimaal € 3.532 en maximaal € 5.228 bruto per maand bij een fulltime-benoeming. Verder bieden wij:

  • een 13e maand;
  • een groot aanbod aan trainingen en cursussen vanuit onze Yuverta Academy;
  • een reiskostenregeling met een volledige reiskostenvergoeding van reizen met het OV.

Lijkt het je wat?

Ben je enthousiast over deze functie en wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze studenten? Solliciteer dan via de sollicitatieknop onder aan deze pagina. Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met onze senior opleidingsmanager Olaf Krings via o.krings@yuverta.nl (niet gebruiken om te solliciteren). Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Thijs Jonker, corporate recruiter via t.jonker@yuverta.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Procedure

De vacature staat vacant gedurende de vakantieperiode, we verwachten medio augustus de eerste gesprekken te kunnen voeren en hopen daarmee de procedure snel door te kunnen lopen. Startdatum zou idealiter z.s.m. zijn, maar zal geen selectiecriterium zijn.