Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Woonbegeleider

Werkgever:Woongroep Maasniel
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Solliciteer als woonbegeleider niveau 3 of 4 bij Woongroep Maasniel (op ZZP basis of als freelancer)

Wij zijn op zoek naar een flexibele woonbegeleider die ons team komt versterken!

Woongroep Maasniel is een ouderinitiatief dat sinds 2000 bestaat. Ouders/verwanten zijn de drijvende kracht achter het initiatief dat 12 bewoners met een verstandelijke beperking een echt thuis geeft. De Woongroep staat voor kwalitatieve zorg met warmte en geborgenheid voor de bewoners. Kortom zorg op maat, mede mogelijk gemaakt door een maximale besteding van de PGB gelden van de bewoners. Woongroep Maasniel is gelegen dicht bij het centrum van Roermond.

Binnen de Woongroep hebben alle bewoners een eigen appartement, zijn er twee gemeenschappelijke huiskamers en keukens en een gemeenschappelijke tuin. De bewoners functioneren op een ernstig tot licht verstandelijk en sociaal emotioneel niveau, de leeftijd varieert tussen de 24 en 64 jaar. Overdag gaan alle bewoners naar een vorm van dagbesteding bij Stichting PSW. In hun vrije tijd nemen ze zoveel mogelijk deel aan het maatschappelijke leven, zijn lid van een (sport-) vereniging, bezoeken familie of maken samen een uitstapje.

Maak jij het verschil ?

Maak het verschil als woonbegeleider voor onze bewoners. Wij zijn op zoek naar een flexibele begeleider met niveau 3 of 4 als zorgopleiding. Je werkt gegarandeerd 15 tot 20 uur per maand en je bent daarnaast flexibel inzetbaar bij ziekte of vakantie van overige teamleden. Voor onze bewoners is een vertrouwde, veilige omgeving essentieel. Je voelt aan hoe de bewoner in zijn vel zit en wat hij nodig heeft. Dit doe je op een dag Jouw werktijden wisselen. Daardoor is geen dag hetzelfde. Bij een ochtenddienst help je vanaf 07:00 uur bij het opstaan en het beginnen van de dag. Bewoners gaan overdag naar dagbesteding of werk. Een avond- en weekenddienst focust juist meer op invulling van vrije tijd en het fijn afsluiten van de dag. Je biedt begeleiding afgestemd op de ondersteuningsvraag van de individuele bewoner. Daar de bewoners een hechte groep vormen zijn er ook veel gezamenlijke momenten waarin in sfeer erg belangrijk is.

Jouw arbeidsvoorwaarden:

  • 15 - 20 uren per maand gegarandeerd volgens basisrooster. Overige uren flexibel en in overleg.
  • Je wordt ingezet als ZZP-er of freelancer
  • Je werkt in onregelmatige werktijden, slaapdiensten en weekenddiensten behoren ook tot het rooster.

Dit verwachten wij van jou

Met plezier en warme zorg draag je bij aan het welzijn van onze bewoners. Je werkt samen met je collega’s in een deskundig team. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Geduldig en empathisch help jij bewoners om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken. Met creativiteit en enthousiasme weet je samen met de bewoners invulling te geven aan hun vrije tijd. Je hebt een pro actieve en empathische houding in de relatie en communciatie met ouders en familieleden. Je staat stevig in jouw schoenen en kent jouw talenten en valkuilen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang feedback te geven of te ontvangen.

Relevante eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 richting Zorg en Welzijn.
  • Studenten met ruime en positieve stage ervaring in de gehandicaptenzorg nodigen we ook uit om te reageren.
  • Je bent inzetbaar op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen.
Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mieke Janssen, coördinator Woongroep Maasniel Telefoonnummer 06-21715986 of stuur je sollicitatie inclusief recente CV naar janssenm@fittin.info