Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Vakspecialist Muskus- en beverrattenbestrijding

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden tot agrarische gronden en natuurgebieden. Waterkwaliteit is minder zichtbaar en tastbaar dan overstromingen of droogte, maar wel van groot belang en invloed op de kwaliteit van de leefomgeving van ons allemaal!

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en klimaatbestendig te maken voor de toekomst? Reageer dan op onze vacature!

Word jij onze nieuwe Muskus- en beverrattenbestrijder?

  • Je vangt en bestrijdt muskus- en beverratten in onze watergangen;
  • Je voert zelfstandig de administratie uit van vangmiddelen en vangsten in een daarvoor ingerichte app;
  • Je handelt klachten en meldingen af van inwoners over rattenoverlast in en om onze watergangen;
  • Je maakt en repareert vangmiddelen.

Jouw werk

Als muskus- en beverrattenbestrijder krijg je een gebied toegewezen waarin je verantwoordelijk bent om de totale populatie muskus- en beverratten te bestrijden. Het team Muskus- en beverrattenbeheer werkt met de nieuwste technieken zoals kooizenders. Een belangrijk onderdeel van jouw werk is het vastleggen van data in de trAPP-app, zodat de bestrijdingsopdracht gemonitord kan worden. In het team van de bestrijders lever je een bijdrage als het gaat om kennisdeling, ontwikkeling en draag je je steentje bij aan alle voorkomende klussen.

Cluster Areaalbeheer

Het cluster Areaalbeheer bestaat uit ruim honderd mensen en is verdeeld in vier teams: Beheren, Inspecteren, Onderhouden en Gebied. Wij zorgen ervoor dat de watersystemen en waterkeringen buiten goed blijven functioneren, zowel in de dagelijkse situatie als in crisissituaties. Het hele cluster Areaalbeheer werkt samen aan het klimaatbestendig beheer en onderhoud van alle objecten voor heel Limburg. Dit doen we vanuit de drie locaties Horst, Sittard en Roermond.

Team Onderhouden

De muskus- en beverrattenbestrijders en beverbeheerders vormen met onze vakspecialisten techniek en uitvoering het team Onderhouden. Dit team staat aan de lat voor goed technisch onderhoud van onze assets, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden zoals specialistisch maaiwerk, profielonderhoud, beheer van bevers en hun dammen én de bestrijding van Muskus- en Beverratten. Het team bestaat uit 37 medewerkers, waarvan op dit moment 13 Muskus- en beverrattenbestrijders en beverbeheerders.

Over jou

Als Muskus- en beverrattenbestrijder ben je een echt buitenmens die gaat voor het resultaat. Je bent in staat zelfstandig te werken, maar zeker ook in teamverband. Een goede fysieke conditie is essentieel en je hebt er geen moeite mee om onder minder goede weersomstandigheden door te werken. Je werkt in een team dat van aanpakken weet. Je voelt je verantwoordelijk voor het aan jouw toegewezen gebied, maar zeker ook voor die van je collega’s. We moeten immers samen het gezamenlijke doel bereiken: het terugdringen van de muskus- en beverrat naar de landsgrenzen. Mocht je nog niet in het bezit zijn van de specifieke Basisopleiding Muskus- en Beverrattenbestrijding, dan ben je bereid na ongeveer een jaar deze te volgen.

Verder heb je:

  • Minimaal een afgeronde MBO 3 opleiding;
  • Je hebt kennis van de flora en fauna in en nabij water;
  • Je beschikt over een rijbewijs en een zwemdiploma;
  • Je weet het nodige over landbouw(gewassen), waterhuishouding en jacht;
  • Je bent digitaal handig in het werken met computers en apps.
Ons aanbod
  • Een salaris tussen € 2.446,- en €3.092,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 6).
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 21% van jouw salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering), vrij in te zetten voor het kopen van bijvoorbeeld extra verlof of uit te laten betalen.
  • Een jaarcontract en bij goed functioneren de intentie tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Flexibele werktijden waardoor je zelf jouw tijd in kan delen.
  • Een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van €6.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
  • Reiskosten en/of thuiswerkvergoeding.

Daarnaast bieden we een dynamische omgeving waarin we iedere dag samen werken aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Jij draagt bij aan het mooier maken van de wereld. Kortom, een baan waar je trots op kunt zijn!

Wil je meer weten over werken bij Waterschap Limburg? Bezoek www.waterschaplimburg.nl

Geïnteresseerd?

Ben jij die speurder in hart en nieren die wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om jouw belangstelling te tonen. Jouw gemotiveerde sollicitatie en CV ontvangen we graag vóór 19 december 2022 via IGOM (www.igom.nl).

Na de eerste ronde gesprekken maakt een ‘veldtest’ onderdeel uit van de selectieprocedure.

Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je terecht bij André Bosters, Coördinator Muskus-, Beverratten- en Beverbeheer +31 6 42527604 óf Kirsten Nievelstein Teammanager Onderhouden +31 6 13248972. Procedurele vragen kun je stellen via HRM@waterschaplimburg.nl