Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Teammanager Programma's

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden tot agrarische gronden en natuurgebieden. Waterkwaliteit is minder zichtbaar en tastbaar dan overstromingen of droogte, maar wel van groot belang en invloed op de kwaliteit van de leefomgeving van ons allemaal!

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en klimaatbestendig te maken voor de toekomst? Reageer dan op onze vacature!

Cluster Projecten & Inkoop

De doelstelling van het Cluster Projecten & Inkoop is het voorbereiden en realiseren van integrale projectopgaven voor Waterschap Limburg (o.a. herinrichting van onze beeksystemen, KRW opgaven realiseren, assetknelpunten opheffen). Dit alles ‘met en voor de omgeving’, tegen een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Hiervoor beschikt het cluster over verschillende projectteams, die watersysteemprojecten uitvoeren of projecten realiseren binnen een van de programma’s van Waterschap Limburg: het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) of het Programma Water in Balans (WIB). Daarnaast maken team Vastgoed en team Inkoop onderdeel uit van het cluster. Gezamenlijk bewaken ze de driehoek kwaliteit-tijd-geld in projecten en zo zijn alle teams onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Verder werken binnen het cluster enkele interne projectleiders; zij realiseren bedrijfseigen (organisatie) projecten.

Het Cluster Projecten & Inkoop bestaat uit ruim 65 mensen en is nog steeds groeiende. Vanwege deze groei is een nieuwe structuur geïntroduceerd binnen het cluster. Naast een teammanager voor de bestaande teams Vastgoed en Inkoop, wordt een teammanager aangesteld voor de projectmedewerkers Watersystemen en een teammanager voor de projectmedewerkers uit de programma’s HWBP en WIB. De teams werken samen met en onder verantwoordelijkheid van de clustermanager aan alle integrale projectopgaven van Waterschap Limburg.

Word jij onze nieuwe teammanager Programma’s?

Beide programma’s werken met een programmateam, met daaronder meerdere projectteams in een Integraal Projectmanagement (IPM) structuur, conform onze Leefregels Projecten. Als teammanager programma’s wordt jij onderdeel van beide programmateams, om de verbinding te houden tussen het cluster P&I en de programma’s zelf (organisatorisch gepositioneerd buiten het cluster).

Als teammanager Programma’s ben je verantwoordelijk voor:

  • de HR taken van het team Programma’s: het ontwikkelen en faciliteren van de medewerkers van het team;
  • het voeren van functionerings- en ontwikkelgesprekken met de teamleden en het begeleiden en faciliteren van de medewerkers hierin;
  • de professionele ontwikkeling van het team Programma’s en de afstemming qua werkwijze op de werkwijze van het team Watersystemen;
  • het samen met de teammanager Watersystemen door ontwikkelen van de verschillende vakdisciplines (omgeving, techniek, contract en projectbeheersing) en de organisatie van de vakberaden binnen het team Programma’s en het team Watersystemen;
  • het vertalen van het clusterplan (clusterkompas), naar een eigen teamkompas en de doorvertaling ervan naar de individuele medewerkers;
  • het gezamenlijk met de collega teammanagers en de clustermanager door ontwikkelen van het projectmatig werken van het cluster en het verder verankeren van innovatie, duurzaamheid en veiligheid in onze projectopgaven.

De invulling van jouw rol als teammanager is dus sterk gericht op het vergroten van professionaliteit en vakmanschap van de medewerkers, hun wendbaarheid om met nieuwe ontwikkelingen om te kunnen gaan en het stimuleren van verbinding met collega’s, stakeholders en de directe omgeving (organisaties en burgers) in ons werkgebied. In de vakberaden, die voor de verschillende IPM rolhouders worden georganiseerd, wordt aandacht besteed aan kennisdeling, uniform werken en verdieping van verschillende thema’s binnen deze vakdisciplines.

De programmadirecteur/-managers zijn ambtelijk opdrachtgever van alle projecten binnen de programma’s HWBP en WIB en daarmee eindverantwoordelijk voor alle projectopgaven. De projectinhoudelijke aansturing van de IPM teams binnen de programma’s is belegd bij de projectmanagers.

Als teammanager word je onderdeel van het managementteam Projecten & Inkoop.

Over jou

Als teammanager heb jij een krachtige persoonlijkheid, die medewerkers inspireert op prestatie en ontwikkeling. Jij bent proactief, sensitief en weet te motiveren. Daarnaast denk je graag samen met anderen mee over de uitdagingen op je pad. Je hebt aandacht voor de mens achter het resultaat. Je bent communicatief en transparant, duidelijk en consequent, bewaakt grenzen en afspraken en bent vasthoudend waar nodig, ook als het minder prettig is. Je stimuleert het team, geeft het goede voorbeeld en stelt de juiste vragen.

Verder heb je

  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Minstens 3 jaar ervaring als HR verantwoordelijke van een team;
  • Ervaring met de verdere doorontwikkeling van teams;
  • Kennis van en ervaring met projectmatig werken (in een IPM structuur);
  • Ervaring met het werken in een politiek/bestuurlijke context;
  • Affiniteit met onderwerpen zoals innovatie, veiligheid en duurzaamheid.

Ons aanbod

  • Een salaris tussen €4.108 en €5.821 bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 12).
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 21% van jouw salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering), vrij in te zetten voor het kopen van bijvoorbeeld extra verlof of uit te laten betalen.
  • Een jaarcontract en bij goed functioneren de intentie tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Flexibele werktijden waardoor je zelf jouw tijd in kan delen.
  • Een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van €6.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
  • Reiskosten en/of thuiswerkvergoeding.

Daarnaast bieden we een dynamische omgeving waarin we iedere dag samen werken aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Jij draagt bij aan het mooier maken van de wereld. Kortom, een baan waar je trots op kunt zijn!

Over ons
  • Waterschap Limburg ontwikkelt zich langs een aantal watermerken, waaraan jij bijdraagt:
  • We werken met de omgeving, voor de omgeving
  • We trekken samen op met het bestuur
  • We respecteren de kaders, en pakken de speelruimte
  • We blijven in beweging
  • We helpen onze collega
  • We maken de wereld mooier

Wil je meer weten over werken bij Waterschap Limburg? Bekijk hierde livestream of bezoek www.waterschaplimburg.nl

Geïnteresseerd?

Jouw gemotiveerde sollicitatie en CV ontvangen we graagvóór 10 februari 2022via IGOM (www.igom.nl).

Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je terecht bij Astrid Boogers, Clustermanager Projecten & Inkoop (tel.+31 6 13906618. Procedurele vragen kun je stellen via HRM@waterschaplimburg.nl

Deze vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.