Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Stage: Persoonlijk medewerker Dijkgraaf

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, primair gericht op beheer en onderhoud van waterkeringen en het watersysteem in de gehele provincie. Onze uitdagingen zijn groots: dijkversterking, klimaatverandering, waterkwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Ruim 400 collega’s zetten zich dagelijks in voor het waterbeheer, in een afwisselend gebied: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland, van steden als Maastricht, Sittard, Roermond, Weert en Venlo tot agrarische gronden en natuurgebieden.

Voor de Dijkgraaf zoeken wij een stagiair(e).

Stageopdracht

Je gaat meelopen met de dijkgraaf en hem persoonlijk ondersteunen. Je bent de verbinder tussen het bestuur en de organisatie. Dossiers analyseren en strategisch denken zijn jou niet vreemd en zijn een belangrijk onderdeel van je stage. Je draait mee als een volwaardig medewerker.

Zo kan een week eruitzien:

  • Je haakt aan bij heel veel afspraken, zowel intern als extern. Je observeert, analyseert en reflecteert.
  • Je bezoekt een project samen met de dijkgraaf. Je bereidt een presentatie voor die de dijkgraaf geeft voor andere belanghebbenden.
  • Je scant documenten op relevante informatie voor de dijkgraaf. Hiervoor is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van wat er speelt.

Stageperiode

Vanaf februari 2023

Stageduur

4-6 maanden

Wie zoeken wij

  • Een student(e) HBO/WO, richting bestuurskunde, met als leerdoel:
  • Ervaring opdoen op bestuurlijk niveau
  • Kennis opdoen van interne en externe waterschapsprocessen op bestuurlijk niveau

Benodigde vaardigheden en vakkennis

  • Bestuurlijke sensitiviteit
  • Netwerkvaardig
  • Stressbestendig

Wat bieden wij je

Waterschap Limburg is een proactieve en professionele autoriteit op het gebied van waterstages op elk niveau in Limburg. Samen met externe partners staan wij voor praktijkontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling van studenten en mensen die anderszins werkervaring willen opdoen. Onze taak is gericht op een effectieve dynamiek tussen theorie en praktijk. We bieden een stimulerende, plezierige werk- en leeromgeving waarin verwachtingen en doelen voor alle betrokkenen duidelijk zijn. Wij geloven in het leren en ontwikkelen van mensen. Ook je persoonlijke ontwikkeling krijgt een boost bij ons waterschap!

De stagevergoeding is maximaal € 526,86 bij een fulltime dienstverband. Het bedrag is gebaseerd op 30% van het wettelijk minimum loon (vanaf januari 2022) en is afhankelijk van het aantal uren dat je stage loopt.

Geïnteresseerd?

We vragen om je motivatie voor deze stage toe te lichten. We zijn benieuwd naar je inzichten en drijfveren!?Motiveer ook in het bijzonder waarom een stage bij waterschap Limburg je aanspreekt. Welke affiniteit heb je met onze opgave?

Je motivatiebrief en CV ontvangen we graag via IGOM (www.IGOM.nl). Kijk voor meer informatie over Waterschap Limburg op www.waterschaplimburg.nl