Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Stage organisatieontwikkeling

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Waterschap Limburg:

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, primair gericht op beheer en onderhoud van waterkeringen en het watersysteem in de gehele provincie. Onze uitdagingen zijn groots: dijkversterking, klimaatverandering, waterkwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Ruim 300 collega’s zetten zich dagelijks in voor het waterbeheer, in een afwisselend gebied: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland, van steden als Maastricht, Sittard, Roermond, Weert en Venlo tot agrarische gronden en natuurgebieden.

Voor de Directie zoeken wij een stagiair(e).

Stageopdracht:

Jij bent benieuwd hoe de theorie over het ontwikkelen van een overheidsorganisatie in de praktijk vorm krijgt! Veranderen, innoveren, leren en verbinden staan centraal in deze stage.

Met jouw inzichten uit een opleiding op het gebied van organisatie-/veranderkunde, verras en verrijk jij ons.

Basis van je stage: bijdragen aan het optimaal implementeren van ons meerjarig organisatieontwikkelingstraject Eenvoud en Focus. Extra aandacht besteden we in vanaf september 2021 periode aan effectieve interactie en samenwerking tussen onze clusters

Je krijgt de kans om mee te denken en te werken op alle niveaus. Van afwisseling krijg je energie!

Op strategisch niveau werk je mee aan plannen vanuit de organisatiestrategie, visie en watermerken (onze kernwaarden). Op tactisch niveau lever je bijdragen aan het implementeren van de plannen en op operationeel niveau stroop je je mouwen op.

Een greep uit jouw stagetaken

  • Je denkt met directie en adviseurs mee over de beste strategieën om Eenvoud en Focus (nog steviger) te verankeren in hart, hoofd en handen van de medewerkers.
  • Je bedenkt strategieën, campagnes, activiteiten en middelen om Eenvoud en Focus te verlevendigen en om het draagvlak uit te bouwen.
  • Je onderhoudt in de breedste zin van het woord contacten met interne stakeholders (directie, bestuurders, leidinggevenden, medewerkers, OR etc.).
  • Je vertaalt strategieën, wensen en processen in aantrekkelijke taal en beeld voor intranet, memo’s, social intranet etc.
  • Je adviseert en verrijkt collega’s met alle vers-van-de-pers-kennis en inzichten van jouw opleiding.

Stageperiode:

Vanaf februari 2022

Stageduur:

3-6 maanden

Wie zoeken wij:

Een student(e) HBO/WO, richting organisatiekunde / psychologie / veranderkunde / organisatiepsychologie, met als leerdoel:

  • Ontwikkelingsstrategieën bedenken, inzetten en evalueren
  • Theorie en praktijk over ontwikkelen en veranderen met elkaar in evenwicht brengen
  • Effectief communiceren naar doelgroepen
  • Optimaal en gezellig samenwerken ;-)

Benodigde vaardigheden en vakkennis:

  • Je hebt HBO of academisch werk- en denkniveau (basis: organisatiekunde/veranderkunde/organisatiepsychologie).
  • De opgave van het waterschap en de uitdagingen waar wij voor staan boeien jou (dat blijkt ook uit jouw motivatiebrief).
  • Je bent nieuwsgierig, initiatiefrijk, open en verbindend. Sterk in analyseren, overtuigen en samenwerken. Je houdt van resultaten boeken.
  • Je houdt van zelfstandig werken én je vraagt hulp waar nodig
  • Je kunt en durft prioriteiten te stellen.

Wat bieden wij je:

Waterschap Limburg is een proactieve en professionele autoriteit op het gebied van waterstages op elk niveau in Limburg. Samen met externe partners staan wij voor praktijkontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling van studenten en mensen die anderszins werkervaring willen opdoen. Onze taak is gericht op een effectieve dynamiek tussen theorie en praktijk. We bieden een stimulerende, plezierige werk- en leeromgeving waarin verwachtingen en doelen voor alle betrokkenen duidelijk zijn. Wij geloven in het leren en ontwikkelen van mensen. Ook je persoonlijke ontwikkeling krijgt een boost bij ons waterschap!

De stagevergoeding is maximaal € 517,50 bij een fulltime dienstverband. Het bedrag is gebaseerd op 30% van het wettelijk minimum loon (vanaf januari 2022) en is afhankelijk van het aantal uren dat je stage loopt.

Geïnteresseerd?

We vragen om je motivatie voor deze stage toe te lichten. We zijn benieuwd naar je inzichten en drijfveren! Motiveer ook in het bijzonder waarom een stage bij waterschap Limburg je aanspreekt. Welke affiniteit heb je met onze opgave?

Je motivatiebrief en CV ontvangen we graag via IGOM (www.IGOM.nl). Kijk voor meer informatie over Waterschap Limburg op www.waterschaplimburg.nl

Acquisitie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.