Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Stage: Onderzoek kleinschalige maatregelen waterkwaliteit

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, primair gericht op beheer en onderhoud van waterkeringen en het watersysteem in de gehele provincie. Onze uitdagingen zijn groots: dijkversterking, klimaatverandering, waterkwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Ruim 300 collega’s zetten zich dagelijks in voor het waterbeheer, in een afwisselend gebied: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland, van steden als Maastricht, Sittard, Roermond, Weert en Venlo tot agrarische gronden en natuurgebieden.

Voor het cluster Areaalbeheer zoeken wij één of twee stagiair(e)’s.

Stageopdracht

In deze stage ga je aan de slag met een praktisch onderzoek naar kleinschalige maatregelen voor de waterkwaliteit in landelijk gebied en agrarische sector.

Voor 2027 dienen onze watergangen te voldoen aan de KRW-normen. De afgelopen jaren zijn hier al grote stappen in gezet, dit is echter nog niet voldoende gebleken. De verwachting is dat we aan de hand van de huidige maatregelen de doelen niet gaan halen. In het landelijke gebied kijken we daarom naar kleinschalige maatregelen die samen met o.a. de agrarische sector opgepakt kunnen worden. Doelmatigheid, quick-wins en draagvlak zijn hierbij belangrijke succesfactoren voor de implementatie van kleinschalige maatregelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drainblocks, ‘stro in de sloot’, helofytenfilter etc.

De hoofdvragen van jouw onderzoek zijn:

Welke kleinschalige waterkwaliteitsmaatregelen - binnen de invloedsfeer van Waterschap Limburg - hebben draagvlak onder agrariërs? En hoe kunnen we die maatregelen het beste geïmplementeerd/gestimuleerd kunnen worden??

Stageperiode

Geen voorkeur: vanaf mei 2022 mogelijk (afstudeeropdracht ook mogelijk)

Wie zoeken wij

Een student(e) Land- en watermanagement, Tuin- en landschap (HAS, Larenstein) of Bodem, water, atmosfeer (WUR) of een vergelijkbare opleiding met als leerdoel:

Inhoudelijk

  • Vergroten kennis waterkwaliteit (voornamelijk nitraat en fosfaat)
  • Agrarische water- en bodembeheer
  • Praktische en toepasbare maatregelen (kosten/ baten, bestuurlijk draagvlak)

Procesmatig

  • Onderzoeksopzet en rapportage maken
  • Interviews afnemen en netwerk uitbreiden

Persoonlijk

  • Zelfstandig werken
  • Initiatief nemen
  • Het werkveld leren kennen van een waterschap en de agrarische sector

Benodigde vaardigheden en vakkennis

  • Zelfstandig werken en communiceren buiten de organisatie
  • Kennis van water- en bodembeheer (algemene kennis nitraat en fosfaat)
  • Kennis van en interesse in de agrarische sector
  • Digitale vaardigheden (rapportages en presentatie)

Wat bieden wij je

Waterschap Limburg is een proactieve en professionele autoriteit op het gebied van waterstages op elk niveau in Limburg. Samen met externe partners staan wij voor praktijkontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling van studenten en mensen die anderszins werkervaring willen opdoen. Onze taak is gericht op een effectieve dynamiek tussen theorie en praktijk. We bieden een stimulerende, plezierige werk- en leeromgeving waarin verwachtingen en doelen voor alle betrokkenen duidelijk zijn. Wij geloven in het leren en ontwikkelen van mensen. Ook je persoonlijke ontwikkeling krijgt een boost bij ons waterschap!

De stagevergoeding is maximaal € 526,86 bij een fulltime dienstverband. Het bedrag is gebaseerd op 30% van het wettelijk minimum loon (vanaf juli 2022) en is afhankelijk van het aantal uren dat je stage loopt en je leeftijd.

Geïnteresseerd?

We vragen om je motivatie voor deze stage toe te lichten. We zijn benieuwd naar je inzichten en drijfveren! Motiveer ook in het bijzonder waarom een stage bij waterschap Limburg je aanspreekt. Welke affiniteit heb je met onze opgave?

Je motivatiebrief en CV ontvangen we graag via IGOM (www.IGOM.nl). Kijk voor meer informatie over Waterschap Limburg op www.waterschaplimburg.nl