Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Plaatsvervangend Projectmanager

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Help jij mee om Limburg hoogwaterveiliger te maken?

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en waterklaar te maken voor de toekomst?

Ben jij flexibel, vernieuwend, omgevingsgericht? Duik dan in een toekomst bij Waterschap Limburg en reageer op deze vacature. Eén van de specifieke uitdagingen voor het waterschap is het verbeteren van de waterveiligheid langs de Maas. Veel dijken in Limburg zijn te laag of niet sterk genoeg. Het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) heeft het doel de waterveiligheid in de Maasvallei te verbeteren door dijkversterkingen en -verleggingen voor te bereiden en waar nodig de Maas meer ruimte te geven. Het programma omvat de grootste ruimtelijke opgave waar Limburg op dit moment voor staat.

Word jij onze nieuwe Plaatsvervangend Projectmanager bij het Hoogwaterbeschermingsprogramma?

Het HWBP bestaat uit een programmateam en een achttal clusters aangestuurd door projectmanagers die allen één of een verzameling van projecten aansturen. Om een aantal clusters te versterken, zoeken wij twee plaatsvervangend projectmanagers met kennis en ervaring op het gebied van verkenningen, planvoorbereiding en uitvoering van ruimtelijke projecten. De Plaatsvervangend (Plv.) Projectmanager ondersteunt een Projectmanager binnen het HWBP. Heb jij een civieltechnische achtergrond en daarbij relevante zo mogelijk projectmanagementervaring in een bestuurlijke omgeving of gaat jouw belangstelling daar naar uit? Dan zijn wij opzoek naar jou.

Jouw werk

We werken volgens de principes van het Integraal Projectmanagement Model (IPM). Als energieke Plv. Projectmanager versterk jij het cluster. Meer specifiek is de Plv. Projectmanager (mede)verantwoordelijk voor het bereiken van het projectresultaat, het definiëren van een voorkeursalternatief (VKA), een door Gedeputeerde Staten goedgekeurd projectplan Waterwet inclusief alle benodigde planologische besluiten, vergunningen, ontheffingen en compensatieplannen, contractering met opdrachtnemers, binnen de vooraf door de programmadirectie gestelde randvoorwaarden ten aanzien budget, tijd en kwaliteit. Na het planologische projectresultaat volgt de aanbesteding en realisatie van het project. De Plv. Projectmanager legt hier verantwoording over af aan de Projectmanager.

De Plv. Projectmanager staat aan de lat voor:

  • het in samenspraak met de projectmanager vormgeven en leiden van een projectteam conform het IPM-model voor het behalen van het afgesproken projectresultaat;
  • het sturen op de afgesproken projectresultaten;
  • het ondersteunen van de Projectmanager bij het afleggen van projectverantwoording en het verzorgen van de reguliere rapportages aan het programmamanagement betreffende de voortgang van het project;
  • het bewaken van de (onderlinge) raakvlakken binnen de verschillende disciplines van het project.

Over jou

We zoeken twee energieke en daadkrachtige Plv. Projectmanagers. Je staat als persoon stevig in je schoenen en pakt zaken snel op. Je hebt ambitie om je verder te ontwikkelen in de richting van eindverantwoordelijk Projectmanager van een HWBP-cluster met complexe infrastructurele opgaven. Het is een pré als je een civieltechnische achtergrond hebt. Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting van Civiele techniek of een vergelijkbare opleiding.

We zijn op zoek naar twee Plv. Projectmanagers die zoveel als mogelijk passen binnen onderstaand profiel. Tik je niet alle punten af? Schroom niet om toch te reageren! We zoeken iemand:

  • met projectmanagement ervaring bij infrastructurele projecten in een (bestuurlijke) omgeving;
  • met ervaring op civieltechnisch gebied, kennis heeft van het omgevings-, plan-, conditioneringsproces en goed kan omgaan met (collega) overheden, marktpartijen en andere betrokken;
  • die ervaring heeft in de verkenningsfase, planuitwerkingsfase en/of in de realisatiefase van projecten;
  • die kennis en ervaring heeft met de principes van projectbeheersing, met name risico-, planning- en kostenmanagement;
  • die een natuurlijke netwerker en bruggenbouwer is en in staat partijen met elkaar in contact te brengen en belangen te verbinden;
  • die ervaring heeft met projectmatig werken conform het Integraal Project Management-model;
  • die een teamspeler is en in staat is om kennis over te dragen naar de organisatie en om mensen te enthousiasmeren;
  • die proactief is en in staat is om verschillende inhoudelijke terreinen binnen het project te betrekken, te sturen op integraliteit en ervoor kan zorgen dat de output op tijd wordt geleverd;
  • die leergierig is met een positieve instelling.

Verder heb je

  • ervaring met het effectief functioneren in een bestuurlijk complexe omgeving, het verwerven van draagvlak, met een goed gevoel voor timing van processen en activiteiten;
  • ervaring in het geven van richting in complexe vraagstukken en afwegingen en dit omzetten in concrete adviezen en (ruimtelijke) plannen en besluiten.

Ons aanbod

Het gaat om een structurele functie. Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:

  • een salaris tussen €3874,- en €5940,- bruto per maand (schaal 10 of 11);
  • inschaling wordt bepaald aan de hand van kennis en ervaring;
  • een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van €6.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
  • ben je jonger dan 35 jaar? Dan kun je €12.000,- PBB besteden om je ambities en loopbaanplannen waar te maken;
  • € 0,23 reiskostenvergoeding per kilometer óf 100% als je reist met het openbaar vervoer;
  • € 3,- netto vergoeding voor elke dag die je thuis werkt.

Ook ontvang je 21% individueel keuzebudget (IKB). Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Wil je bijvoorbeeld meer verlofdagen of laat je het liever uitbetalen? Je kiest zelf waaraan je dit budget besteedt. Je kunt flexibel werken en je tijd zelf indelen. Ons hoofdkantoor staat in Roermond, vlak bij het station en je kunt ook werken op onze locaties in Horst en Sittard óf vanuit jouw eigen huis.

We nemen onze verantwoordelijkheid voor nu en later en willen zekerheid en veiligheid bieden op het gebied van waterbeheer. Daarvoor hebben we in 2024 en daarna extra collega’s nodig.

Wij werken samen iedere elke dag aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Jij draagt bij aan het mooier maken van de wereld. Een baan waar je trots op kunt zijn!

Over ons

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden tot agrarische gronden en natuurgebieden. Waterkwaliteit is minder zichtbaar en tastbaar dan overstromingen of droogte, maar wel van groot belang en invloed op de kwaliteit van de leefomgeving van ons allemaal!

Al onze collega’s verschillen van elkaar. Al die verschillen versterken elkaar. We horen graag wat jij toevoegt aan onze organisatie!

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en klimaatbestendig te maken voor de toekomst? Reageer dan op onze vacature!

Maak werk van deze vacature

Heb je vragen over het werken als plaatsvervangend projectmanager bij ons waterschap? Je kunt deze stellen aan Gerrit Modderkolk (Plaatsvervangend programmamanager HWBP) via +31 614277675.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze HRM-collega via hrm@waterschaplimburg.nl

Jouw sollicitatie en CV ontvangen we graag vóór 6 mei 2024 via IGOM (www.igom.nl).

Wil je meer weten over werken bij Waterschap Limburg? Kijk dan eens op https://www.waterschaplimburg.nl/vacatures/