Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker Programmabeheersing (focus op financiën en capaciteit)

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, maar onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden tot agrarische gronden en natuurgebieden.

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en tegelijkertijd klimaat-adaptief te maken voor de toekomst? Ben jij flexibel, vernieuwend, omgevingsgericht? Duik dan in een toekomst bij Waterschap Limburg en reageer op deze vacature.

Hoogwaterbeschermingsprogramma

Een van de specifieke uitdagingen voor het waterschap is het verbeteren van de waterveiligheid. Veel dijken in Limburg, die in 1996 als nooddijk zijn aangelegd, zijn te laag of niet sterk genoeg om de mensen en bedrijven erachter te beschermen. Ook zijn ze niet berekend op de grotere hoeveelheden water die de Maas moet gaan afvoeren. Het Hoogwaterbeschermingsprogramma van Waterschap Limburg (HWBP-WL) heeft tot doel de waterveiligheid in Limburg te verbeteren.

Daartoe worden in het kader van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma thans op 16 locaties dijkversterkingen voorbereid. Waterschap Limburg werkt samen met publieke en private partijen aan deze opgaven. In het kader van Maas 2050 ontwikkelen we ook het voortrollend programma om er voor te zorgen dat Limburg ook in de toekomst hoogwaterveilig blijft.

Het gaat om een omvangrijk programma waarbij de projecten zijn georganiseerd volgens het IPM model en waarbij intensief contact met de omgeving plaatsvindt.

Om het HWBP-WL en de uitvoeringsorganisatie van het waterschap te versterken, zoeken wij een:

Medewerker Programmabeheersing (focus op financiën en capaciteit)

Heb jij kennis op het gebied van (financiële) programmabeheersing? Heb jij ervaring met het werken binnen programma’s en/of grote projecten en ben jij hierbinnen breed inzetbaar? Wil jij meegroeien binnen de ontwikkelingen die de organisatie van het HWBP-WL doormaakt? Dan zoeken wij jou.

In deze functie voer je werkzaamheden uit binnen het Bureau Programmabeheersing van het HWBP-WL. Samen met de teamleden van het Bureau Programmabeheersing werk je mee aan de tijdige totstandkoming van diverse programma brede producten, plannen en rapportages die van toegevoegde waarde zijn voor de beheersings-, sturings- en verantwoordingsprocessen van het HWBP-WL. Jouw focus ligt daarbij op de financiële beheersing en capaciteitsmanagement (ureninzet) en de ontwikkeling hiervan. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de projectmanagers en het programmateam aangaande de sturing van de projecten en het programma.

HWBP-WL is een organisatie die volop in ontwikkeling is. We zoeken daarom nadrukkelijk iemand die hierin mee wil groeien en zich kan aanpassen aan een veranderend takenpakket binnen het werkveld van programmabeheersing.

Je bent verantwoordelijk voor:

  • het (tijdig en volledig) verzamelen van de actuele en juiste financiële gegevens en capaciteitsinformatie bij de projecten ten behoeve van de (brede) programmabeheersing, sturing en verantwoording.
  • het vertalen van deze gegevens naar logische en begrijpelijke informatie voor onder meer dashboards en rapportages ten behoeve van:
    • de sturing en verantwoording richting het programmateam, het bestuur van Waterschap Limburg en het landelijk HWBP.
    • impactanalyses van risico’s op planningen, geld en capaciteit.
    • verbeteringen in het kader van project- en programmabeheersing.

  • het meewerken aan de (door)ontwikkeling, beheer en onderhoud van sturingsinstrumenten ten behoeve van de financiële beheersing en capaciteitsmanagement.
  • het gevraagd en ongevraagd signaleren van knelpunten en noodzakelijke ontwikkelingen binnen de bedrijfsvoering van het HWBP-WL.
  • het opzetten en doorvoeren van verbeteringen ten behoeve van geïdentificeerde knelpunten en noodzakelijke ontwikkelingen.
  • het bieden van eerstelijns ondersteuning en advisering aan de Manager Programmabeheersing op het gebied van:
    • financiële programmabeheersing, waaronder de projectmatige beheersing van het budget van het Programmateam (raming, prognose, realisatie en dekking).
    • het beheer van de programmacentrale contract- en verplichtingenadministratie.
    • capaciteitsmanagement, waaronder het monitoren van de urenregistraties van het Programmateam en het Bureau Programmabeheersing.

  • het vervullen van een ondersteunende rol bij het aanvragen en verantwoorden van (programmabrede) subsidies van externen zoals het landelijke HWBP.
  • het uitzoeken en beantwoorden van projectoverstijgende financiële ad-hoc vragen.

In deze functie werk je nauw samen met de Adviseur Programmabeheersing, de Business Controller en de Manager Programmabeheersing.

Over jou

Je draagt bij aan de versterking van de (financiële) beheerfunctie binnen het Bureau Programmabeheersing van het HWBP-WL. Je verschaft anderen helderheid over de stand van zaken aangaande financiën en capaciteit en je zorgt voor de aansluiting hiervan op de producten vanuit andere specialismen, waaronder plannings- en risicomanagement. Je ondersteunt de financiële project- en programma administratie en helpt mee bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe systemen.

Samen met collega’s van het Bureau Programmabeheersing en de verschillende projecten zorg je er voor dat het HWBP-WL in control is. Daarbij ben je breder georiënteerd dan louter financiën en capaciteit en heb je ook aantoonbare affiniteit met de andere beheersaspecten: risico’s, tijd, informatie en kwaliteit. Je bent in staat om mee te groeien in een lerende organisatie en flexibel inzetbaar op het gebied van programmabeheersing.

Plaats binnen de organisatie

Binnen het Waterschap is het gebruikelijk dat iedereen een thuishaven heeft in de lijnorganisatie. De functie medewerker Programmabeheersing heeft als thuishaven het cluster Programmering, Planning en Financiën (PPF). Van daaruit word je gedetacheerd naar het programma HWBP en trek je samen op en vindt er kennisdeling plaats met collega’s van PPF.

Belangrijk is dat je…
  • minimaal een HBO werk- en denkniveau hebt en kunt leunen op vakinhoudelijke kennis en expertise in het werkveld;
  • een financiële opleiding hebt, zoals bijvoorbeeld bedrijfseconomie, accountancy of bedrijfskunde of een andere relevante opleiding;
  • kennis en aantoonbare ervaring hebt binnen het vakgebied projectbeheersing en/of in planning en control, alsook in de administratieve processen binnen een overheidsorganisatie en in het bijzonder ten aanzien van projecten- en programma’s;
  • kennis hebt van- en ervaring hebt met het opstellen van betrouwbare, complete en logische financiële overzichten met betrekking tot complexe projecten en programma’s en het vervullen van een (pro)-actieve rol bij de totstandkoming van diverse rapportages;
  • in staat bent om in veranderende omstandigheden en bij nieuwe ontwikkelingen vanuit een inhoudelijke visie knelpunten te signaleren en hierbij proactief acteert;
  • een hands on mentaliteit hebt en proactief bent: programmabeheersing is “jouw bijdrage aan hoogwaterveiligheid”.
Verder heb je…
  • kennis en ervaring met het werken met/aan budgetbewakingsmodellen waaronder zeer kundig op het gebied van MS Excel (voorwaarde) en BI-Tools (wens);
  • kennis van overheid specifieke zaken als het BBV (Begroting Besturen en Verantwoording);
  • tact en doorzettingsvermogen;
  • het vermogen om je vast te bijten in operationele taken en tegelijkertijd mee te werken aan tactische ontwikkelingen;
  • een instelling die gericht is op samenwerken. Je bent een sparringpartner voor je collega’s. Je kunt je goed verplaatsen in anderen, zowel op individueel niveau als op het niveau van het team. Vanuit jouw functie kun je logische en begrijpelijke rapportages opstellen en daar waar nodig ga je het gesprek aan om zaken te verduidelijken en transparant te maken;
  • er plezier in om mee te blijven groeien in een lerende organisatie die in ontwikkeling is.

Je bent zeer nauwkeurig, kritisch, accuraat en aanspreekbaar. Je kan mensen verbinden, en samen in afstemming met je collega’s komen tot een goede analyses. Hierbij kun je goed hoofdzaken en bijzaken onderscheiden.

Ons aanbod
  • Een salaris tussen €3.431,- en €4.722,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 10).
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 21% van jouw salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering), vrij in te zetten voor het kopen van bijvoorbeeld extra verlof of uit te laten betalen.
  • Een jaarcontract en bij goed functioneren de intentie tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Flexibele werktijden waardoor je zelf jouw tijd in kan delen.
  • Een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van €6.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
  • Reiskosten en thuiswerkvergoeding.

Daarnaast bieden we een dynamische omgeving waarin we iedere dag samen werken aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Jij draagt bij aan het mooier maken van de wereld. Kortom, een baan waar je trots op kunt zijn!

Over ons

Waterschap Limburg ontwikkelt zich langs een aantal watermerken, waaraan jij bijdraagt:

  • We werken met de omgeving, voor de omgeving
  • We trekken samen op met het bestuur
  • We respecteren de kaders, en pakken de speelruimte
  • We blijven in beweging
  • We helpen onze collega
  • We maken de wereld mooier

Wil je meer weten over werken bij Waterschap Limburg? Bekijk hier de livestream of bezoek www.waterschaplimburg.nl

Geïnteresseerd?

Jouw gemotiveerde sollicitatie en CV ontvangen we graag vóór 5 september 2022 via IGOM (www.igom.nl). De vacature staat langer open vanwege de vakantieperiode. Waar mogelijk zullen wij tussentijds op sollicitaties reageren.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Pierre Erven, manager programmabeheersing HWBP (tel.+31 6 16162585. Procedurele vragen kun je stellen via HRM@waterschaplimburg.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.