Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker Centrale Regie Kamer

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Word jij onze nieuwe medewerker Centrale Regie Kamer?

Heb jij kennis van hydrologie en watersystemen, ben je analytisch en werk je graag met data? We zijn op zoek naar een breed inzetbare medewerker voor onze Centrale Regie Kamer (CRK). De belangrijkste taak van de Centrale Regie Kamer is het monitoren van de werking en het hydrologisch presteren van het watersysteem- en waterkeringen. Daarnaast ontwikkelen we door en werken we aan systemen die vroegtijdig kunnen alarmeren bij (hoog)watercrisis en een informatieknooppunt waar we werken aan informatieproducten bijv. dashboards.

Jouw werk

  • Het monitoren van het watersysteem en de waterkeringen. Je signaleert afwijkingen in ons meetnet, onze kunstwerken en andere informatiebronnen. Als het niet hydrologisch functioneert geef je dat door aan de juiste collega’s.
  • Een dagelijkse check op de afvoervoorspelmodellen. Ook maak je een dagelijks waterbeeld op dat intern en extern gedeeld wordt.
  • Het bekijken van grondwatermonitoringsdata in relatie tot het waterbeeld om droogte op de middellange termijn aan te zien komen en toetsen aan gestelde (beleids)kaders.
  • Herkennen en analyseren van knelpunten en relaties binnen het watersysteem (hydrologische zaken in relatie tot maaien, beverdammen of andere omstandigheden zoals de onderhoudstoestand en/of projecten in uitvoering);
  • Analyseren en adviseren bij bijzondere gebeurtenissen (bijv. bij hevige neerslag of verhoogde waterstanden/afvoeren).
  • Op basis van de beschikbare data beantwoord je vragen van diverse collega’s, maar geef je ook advies over de te nemen stappen bijv. aan onze peilbeheerders.
  • Je volgt en analyseert ontwikkelingen op het gebied van hydrologische monitoring.
  • Je levert een bijdrage aan en formuleert zo nodig (beleids)adviezen over de (door)ontwikkeling van de CRK-producten en diensten en ‘early warning’ systemen.
  • Je geeft input aan het informatieknooppunt voor het (door)ontwikkelen van bestaande en nieuwe dashboards of andere informatieproducten.
  • Periodiek tactisch (middellange termijn) overleg met de Ontwikkelaar CRK en Tactisch Peilbeheerder.
  • Afstemming met Data-Analisten en Data-Scientisten over de doorontwikkeling en vertaling van data naar informatieproducten voor de primaire processen.

Een rol in de crisisorganisatie kan deel uitmaken van de functie.

Over jou

Je bent een teamplayer die nauw samenwerkt met de andere disciplines binnen de CRK. Je bent analytisch en duikt in een probleem om deze vervolgens helder en bondig aan collega’s uit te kunnen leggen. Met jouw technische kennis en nieuwsgierigheid zorg je dat de CRK in ontwikkeling blijft. In tijden van een crisis blijf je kalm en secuur werken.

Verder heb je…

  • Een HBO/HBO+ werk- en denkniveau. Bijvoorbeeld watermanagement, hydrologie of een andere relevante technisch studie;
  • Affiniteit met informatievoorziening en data;
  • Ervaring met software voor data-analyse en rapportage in het watersysteem- en waterkeringendomein is een pré.

Ons aanbod

Het gaat om een structurele functie. Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:

  • een salaris tussen € 3874,- en € 5271,- bruto per maand (schaal 10);
  • een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van €6.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
  • ben je jonger dan 35 jaar? Dan kun je €12.000,- PBB besteden om je ambities en loopbaanplannen waar te maken;
  • € 0,23 reiskostenvergoeding per kilometer óf 100% als je reist met het openbaar vervoer;
  • € 3,- netto vergoeding voor elke dag die je thuis werkt.

Ook ontvang je 21% individueel keuzebudget (IKB). Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Wil je bijvoorbeeld meer verlofdagen of laat je het liever uitbetalen? Je kiest zelf waaraan je dit budget besteedt. Je kunt flexibel werken en je tijd zelf indelen. Ons hoofdkantoor staat in Roermond, vlak bij het station en je kunt ook werken op onze locaties in Horst en Sittard óf vanuit jouw eigen huis.

We nemen onze verantwoordelijkheid voor nu en later en willen zekerheid en veiligheid bieden op het gebied van waterbeheer. Daarvoor hebben we in 2024 en daarna extra collega’s nodig.

Wij werken samen iedere elke dag aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Jij draagt bij aan het mooier maken van de wereld. Een baan waar je trots op kunt zijn! ?

Over ons

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden tot agrarische gronden en natuurgebieden. Waterkwaliteit is minder zichtbaar en tastbaar dan overstromingen of droogte, maar wel van groot belang en invloed op de kwaliteit van de leefomgeving van ons allemaal!

Al onze collega’s verschillen van elkaar. Al die verschillen versterken elkaar. We horen graag wat jij toevoegt aan onze organisatie! Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en klimaatbestendig te maken voor de toekomst? Reageer dan op onze vacature!

Maak werk van deze vacature

Heb je vragen over het werken als Medewerker Centrale Regie Kamer bij ons waterschap? Je kunt deze stellen aan Paul Steegemans, p.steegemans@waterschaplimburg.nl of op + 31-655742331.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze HRM-collega via hrm@waterschaplimburg.nl

Jouw sollicitatie en CV ontvangen we graag vóór 9 april 2024 via IGOM (www.igom.nl).

Wil je meer weten over werken bij Waterschap Limburg? Kijk dan eens op https://www.waterschaplimburg.nl/vacatures/