Als adviseur waterveiligheid en monitoring volg je de bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van waterveiligheid en klimaat op de voet. Jij voert regie op de monitoring van onze dijken en zorgt voor continue inzicht en deskundigheid hierin. Je bent hierin een essentiële schakel tussen de strategie en de uitvoering en draagt bij aan het behalen van de doelen van het Waterschap Limburg, nu en in de toekomst. Ook ben je ook betrokken bij de strategische monitoringstafels waar je de vertaling van doelen en beleid naar concrete meet- en monitoringsactiviteiten bespreekt. Daarnaast behoren ook ontwikkelingen die zich op of rond de Maas afspelen en die vanuit de omgevingswet op ons afkomen, tot jouw aandachtsgebied.
We zijn op zoek naar een breed inzetbare adviseur waterveiligheid en monitoring, die zich gemakkelijk beweegt in het domein van onze primaire waterkeringen langs de Maas, de fysieke omgeving hiervan en de stakeholders. Je staat in nauwe verbinding met de praktijk, weet welke issues er spelen en weet deze met elkaar te verbinden en waar nodig te vertalen naar concrete acties. Op basis van de praktijk ontwikkel je samen met andere collega’s beleid, voer je regie en implementeer je nieuwe ontwikkelingen in onze organisatie. Je kent als geen ander de (beleidsmatige) factoren, processen en spelers die van belang zijn om resultaten te halen.
Je regisseert, adviseert en stemt af over waterveiligheidsonderwerpen, aan zowel collega’s in de lijnorganisatie, als in het HWBP programma, management, bestuur en aan externe stakeholders. Advisering in een bestuurlijk proces is voor jou de gewoonste zaak van de wereld. Je bent iemand die begrijpt dat een goede planning en het juist doorlopen van processen net zo belangrijk zijn als de inhoud van je advies.
Er liggen veel uitdagingen om de inwoners van Limburg veilig te laten wonen en leven in het Maasdal. De context waarbinnen je je beweegt is dynamisch. Zowel Waterschap Limburg als andere partijen zijn nodig om onze doelen te bereiken en onze opgaven te realiseren. Dit vraagt inlevingsvermogen, visie en samenwerkingsvaardigheden.
Het gaat om een structurele functie. Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:
Ook ontvang je 21% individueel keuzebudget (IKB). Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Wil je bijvoorbeeld meer verlofdagen of laat je het liever uitbetalen? Je kiest zelf waaraan je dit budget besteedt. Je kunt flexibel werken en je tijd zelf indelen. Ons hoofdkantoor staat in Roermond, vlak bij het station en je kunt ook werken op onze locaties in Horst en Sittard óf vanuit jouw eigen huis.
We nemen onze verantwoordelijkheid voor nu en later en willen zekerheid en veiligheid bieden op het gebied van waterbeheer. Daarvoor hebben we in 2024 en daarna extra collega’s nodig.
Wij werken samen iedere elke dag aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Jij draagt bij aan het mooier maken van de wereld. Een baan waar je trots op kunt zijn!
Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden tot agrarische gronden en natuurgebieden. Waterkwaliteit is minder zichtbaar en tastbaar dan overstromingen of droogte, maar wel van groot belang en invloed op de kwaliteit van de leefomgeving van ons allemaal!
Al onze collega’s verschillen van elkaar. Al die verschillen versterken elkaar. We horen graag wat jij toevoegt aan onze organisatie!
Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en klimaatbestendig te maken voor de toekomst? Reageer dan op onze vacature!
Jouw sollicitatie en CV ontvangen we graag uiterlijk 26 januari 2025 via IGOM (www.igom.nl).
Een eerste gesprek plannen we op donderdagmiddag 6 februari 2024 . Zet je deze datum vast met potlood in jouw agenda?