Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur Waterkwaliteit

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, maar onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden tot agrarische gronden en natuurgebieden.

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en waterklaar te maken voor de toekomst? Ben jij flexibel, vernieuwend, omgevingsgericht? Duik dan in een toekomst bij Waterschap Limburg en reageer op onze vacature.

Word jij onze nieuwe Adviseur Waterkwaliteit?

Voor het cluster Kaders & Ontwikkeling zoeken we een breed inzetbare, analytisch sterke en communicatief vaardige adviseur waterkwaliteit met passie voor schoon water. Als Adviseur Waterkwaliteit geef je advies op het gebied van fysisch-chemische en chemische waterkwaliteit aan bestuurders en collega’s binnen het waterschap en zorg je ervoor dat dit verankerd wordt in plannen. Je volgt actief landelijke en Europese (beleids)ontwikkelingen en geeft daar betekenis aan voor Waterschap Limburg. Hierbij kun je denken aan de KRW, de Programmatische Aanpak Grote Wateren, de Programmatische Aanpak Stikstof. Daarnaast lever je een bijdrage aan (landelijke en regionale) samenwerking en weet hierin kansen te benutten. Je adviseert het management en het bestuur daarin.

In 2021 vervul je de rol van coördinator Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Na 2021 zal deze rol minder intensief zijn. Je levert ook een bijdrage aan het uitvoeren van maatregelen uit het Programma Waterkwaliteit.

Je adviseert over subsidieaanvragen door of bij het waterschap. Je adviseert met betrekking tot onderzoek en monitoringsresultaten; je zorgt ervoor dat maatregelen gemonitord worden op effectiviteit en maakt hier een plan voor samen met andere collega’s. Ook adviseer je aan andere clusters, zodat er naar gezamenlijke doelen wordt gewerkt en schoon water integraal meegenomen wordt bij plannen en uitvoering.

Verder ben je actief in het initiëren en uitvoeren van activiteiten die bijdragen aan bewustwording van belang schoon water zoals Maas Clean Up, geef je invulling aan de grensoverschrijdende samenwerking met België en richt je je op het aansturen van marktpartijen.

Een rol in de crisisorganisatie kan onderdeel uitmaken van de functie.

Belangrijk is dat je…

  • In staat bent om verbindingen te leggen en goed kunt netwerken;
  • Ambtelijk en bestuurlijk inlevingsvermogen hebt;
  • Anderen kunt aansturen en overzicht kunt creëren en de voortgang kan bewaken;
  • Goed kunt plannen en hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden;
  • Enthousiast bent over uiteindelijke doelen van de KRW: schoon en natuurlijk water!

Verder heb je…

  • Een afgeronde WO opleiding op het gebied van aquatische ecologie of chemische technologie;
  • Kennis en ervaring in het werken aan maatregelen uit de KRW;
  • Bij voorkeur ruime ervaring op het gebied van waterkwaliteit en ecologie en chemische technologie;
  • Ten minste 3-5 jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring met of affiniteit met aanvragen van subsidies;
Wat we bieden

Het waterschap biedt een interessante baan in een stimulerende omgeving. Dompel jezelf onder in de dynamische wereld van het waterschap, waarin we iedere dag samen werken aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Opgaven waar we trots op zijn! In een baan bij Waterschap Limburg draag je bij aan het mooier maken van de wereld; een stukje zingeving dat je eigen leven ook zal verrijken.

Deze functie wordt structureel ingevuld, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid hebben wij de intentie om dit dienstverband voort te zetten voor onbepaalde tijd. Het betreft een fulltime functie voor 36 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal 11. Dit is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.635,- en maximaal € 5.095,- bruto per maand.

Naast dit salaris heb je de beschikking over een Individueel KeuzeBudget (IKB) van 20% van je salaris. Het IKB is een vrij besteedbaar budget dat je kunt inzetten voor verschillende doelen. Daarnaast hebben wij prima andere arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonsgebonden basisbudget (PBB) dat je kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling en vitaliteit.

Meer weten over werken bij Waterschap Limburg?

Op 15 juni 2020 hebben wij een livestream gehouden over hoe het is om te werken bij Waterschap Limburg. Hierin zijn de Secretaris-directeur en verschillende medewerkers van Waterschap Limburg aan het woord geweest. Deze livestream kun je hier terugkijken!

Geïnteresseerd?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Margreet Smits, Manager Kaders & Ontwikkeling (tel. 06- 53178965). Procedurele vragen kun je stellen via HRM@waterschaplimburg.nl Je gemotiveerde sollicitatie en CV ontvangen we graag voor 7 maart via IGOM (www.IGOM.nl). Kijk voor meer informatie ook op www.waterschaplimburg.nl

Deze vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld