Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Aanspreekpunt Muskus- en Beverrattenbestrijding en Beverbeheer

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden tot agrarische gronden en natuurgebieden.

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en klimaatbestendig te maken voor de toekomst? Reageer dan op onze vacature!

Word jij ons nieuwe Aanspreekpunt Muskus- en Beverrattenbestrijding én Beverbeheer?

  • Jij bent namens de 13 andere bestrijders aanspreekpunt voor de Teammanager Onderhouden;
  • Samen met de bestrijders stel jij operationele bestrijdingsplannen op en formuleer jij de doelstellingen van Waterschap Limburg in de aanpak van de bestrijding en het beheer;
  • Jij houdt je bezig met het uitvoeren van veldinspecties, afhandelen van omgevingsmeldingen en het voorbereiden en voorzitten van het bestrijdings- en beheeroverleg;
  • Jij vertaalt de landelijke vang-strategie naar een aanpak voor Limburg en onderhoudt contacten met onze buurlanden;
  • Jij (her)verdeelt het werk en organiseert en onderneemt gezamenlijk speuracties.

Jouw werk

Als aanspreekpunt Muskus- en Beverrattenbestrijding werk je met de nieuwste technieken, zoals kooizenders. Vangmiddelen en vangsten worden vastgelegd in de trAPP, een App waarmee data verzameld wordt om de voortgang te monitoren. Het is mede jouw taak om de bestrijders in het gebruik hiervan te ondersteunen. Je oefent, als aanspreekpunt, een strategisch, tactische rol binnen de vakdiscipline uit en neemt deel aan verschillende landelijke en internationale overleggen. Daarnaast heb je een adviserende rol in het beverbeheer. Je denkt mee hoe we het beverbeheer in de toekomst nog beter vorm kunnen geven. Dat betekent dat je eigen rol hierin nog kan veranderen. Ook ben je het aanspreekpunt op het gebied van Jacht- en Visrecht.

Cluster Areaalbeheer

Het cluster Areaalbeheer bestaat uit ruim honderd mensen en is verdeeld in vier teams: Beheren, Inspecteren, Onderhouden en Gebied. Wij zorgen ervoor dat de watersystemen en waterkeringen buiten goed blijven functioneren, zowel in de dagelijkse situatie als in crisissituaties. Het hele cluster Areaalbeheer werkt samen aan het klimaatbestendig beheer en onderhoud van alle objecten voor heel Limburg. Dit doen we vanuit de drie locaties Horst, Sittard en Roermond.

Jij wordt onderdeel van Team Onderhouden waar de muskus- en beverrattenbestrijders en beverbeheerders samen met de vakspecialisten techniek en uitvoering en de werkvoorbereiders het team vormen. Dit team staat aan de lat voor goed technisch onderhoud van onze assets, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden zoals specialistisch maaiwerk, profielonderhoud, beheer van bevers en hun dammen én de bestrijding van Muskus- en Beverratten. Het team bestaat uit 40 medewerkers, waarvan op dit moment 13 muskus- en beverrattenbestrijders.

Over jou

Als persoon ben je omgevingsbewust en gericht op voortdurende verbetering en samenwerking. Je volgt en analyseert de voor het werk relevante ontwikkelingen. Je bent nieuwsgierig en bent een verbinder die gemakkelijk contact legt met anderen. Je neemt verantwoordelijkheid en stroopt je mouwen graag op. Je bent een belangrijke schakel binnen Waterschap Limburg.

Je voert je werkzaamheden hoofdzakelijk uit vanuit de twee regiokantoren in Horst en Sittard. Je formele standplaats is Roermond.

Verder heb je:

  • Een afgeronde MBO-4 en/of HBO-opleiding;
  • Vakkennis op het gebied van cultuur- en civiele techniek, landschapsbeheer of vergelijkbaar;
  • Een rijbewijs;
  • Mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • Digitale handigheid.

Ons aanbod

  • Een salaris tussen € 3078,- en € 4176,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 9).
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 21% van jouw salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering), vrij in te zetten voor het kopen van bijvoorbeeld extra verlof of uit te laten betalen.
  • Een jaarcontract en bij goed functioneren de intentie tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Flexibele werktijden waardoor je zelf jouw tijd in kan delen.
  • Een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van €6.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
  • Reiskosten en/of thuiswerkvergoeding.

Daarnaast bieden we een dynamische omgeving waarin we iedere dag samen werken aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Jij draagt bij aan het mooier maken van de wereld. Kortom, een baan waar je trots op kunt zijn!

Over ons

Waterschap Limburg ontwikkelt zich langs een aantal watermerken, waaraan jij bijdraagt:

  • We werken met de omgeving, voor de omgeving
  • We trekken samen op met het bestuur
  • We respecteren de kaders, en pakken de speelruimte
  • We blijven in beweging
  • We helpen onze collega
  • We maken de wereld mooier

Wil je meer weten over werken bij Waterschap Limburg? Bekijk hier de livestream of bezoek www.waterschaplimburg.nl

Geïnteresseerd?

Jouw gemotiveerde sollicitatie en CV ontvangen we graag vóór 18 juli 2022 via IGOM (www.igom.nl).

Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je terecht bij André Bosters, Coördinator Muskus-, Beverratten- en Beverbeheer +31 6 42527604 óf Kirsten Nievelstein Teammanager Onderhouden +31 6 13248972

Procedurele vragen kun je stellen via HRM@waterschaplimburg.nl

Deze vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat.