Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider B Midden-Limburg

Werkgever:MET ggz
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Psychisch kwetsbare cliënten helpen weer op eigen benen te staan; dat vind jij het mooiste aan jouw vak.  En dus zijn wij op zoek naar jou! Ter versterking van ons team in Midden-Limburg zoeken we een enthousiaste begeleider B. Vanuit deze rol begeleid je cliënten met een complexe psychiatrische kwetsbaarheid vanuit een begeleid wonen-situatie. Daarbij is je belangrijkste doel om hun herstel te bevorderen en hun zelfredzaamheid in het dagelijks leven te vergroten. Als casemanager organiseer je de begeleidingstrajecten voor je cliënten en voer jij de regie van A tot Z.

Wie wij zijn

Op eigen kracht komen mensen meestal al een heel eind. Dit geldt ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid, maar soms zijn er te weinig mogelijkheden om ontstane problemen zelfstandig op te lossen. Dan is MET ggz er.

Onze zorgprofessionals behandelen en begeleiden op maat, passend bij de zorg- en ondersteuningsbehoefte van de cliënt. MET ggz heeft het complete zorgaanbod in huis: een naadloze keten van behandeling en begeleiding voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Alles wat we doen, is erop gericht om mensen zoveel mogelijk te laten herstellen in de eigen (woon)omgeving.

Samen met de cliënt, hun naasten, onze ketenpartners en stakeholders werken onze betrokken collega’s aan de kortste lijn naar herstel. Bij MET ggz leren we van onze ervaringen. Durven we kritisch te zijn. Dingen anders te doen. Én beter. MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar en wie weet, samen MET jou!

Wat je gaat doen

 • Als casemanager organiseer en regisseer je begeleidingstrajecten voor cliënten met een bovengemiddeld complexe psychiatrische kwetsbaarheid;
 • Je stelt samen met je cliënt, de persoonlijk begeleider en/of verwijzer een begeleidingsplan op, gericht op het versterken van de zelfredzaamheid, het herstelvermogen en/of het behalen van behandeldoelstellingen van de cliënt. Je evalueert het plan en zorgt voor de overdracht aan de persoonlijk begeleider;
 • Je stemt het begeleidingsplan af op het sociaal maatschappelijk netwerk van de cliënt en overige zorgverlening;
 • Je begeleidt de cliënt volgens het begeleidingsplan;
 • Je geeft voorlichting en psycho-educatie aan de cliënt, de familie en de omgeving;
 • Je coacht begeleiders in de ontwikkeling van hun deskundigheid;
 • Je fungeert als expert in een specifiek vakgebied of een bepaalde problematiek binnen de regio. Daarnaast heb je een consultfunctie naar je collega’s, draag je zorg voor kennisdeling, kwaliteitsverbetering en in- en externe afstemming ten aanzien van jouw vakgebied of de problematiek;
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van begeleidingsaspecten of -methodieken.

Wie jij bent

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding (kwalificatieniveau 5);
 • Je hebt specifieke of specialistische kennis van psychopathologie en/of verslaving en forensische zorg;
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en actuele wet- en regelgeving;
 • Je hebt kennis van relevante methodieken en kunt deze adequaat toepassen.

Wat wij jou bieden

Wij bieden je een afwisselende functie in een dynamische organisatie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (conform cao ggz) en mogelijkheden voor bijscholing. De functie is ingedeeld in functiegroep 50 van de cao ggz (maximaal € 3.571,- bruto per maand bij een volledig dienstverband). Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.