Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Senior Cliëntbegeleider, 29 uur (Zwaanweg 2-4)

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Echt
Senior Cliëntbegeleider, Echt (Zwaanweg 2-4)

Uren voor deze vacature zijn in overleg bespreekbaar!

Waar kom je terecht?

Voor het team Zwaanweg 2-4, zijn we op zoek naar senior cliëntbegeleiders. Binnen Zwaanweg 2-4 wonen cliënten die allen een matig tot ernstige verstandelijke beperking hebben waarbij sprake is van moeilijk verstaanbaar gedrag. Dit komt tot uiting in destructief gedrag naar zichzelf in de vorm van automutilatie en/of naar materiaal of begeleiders en medebewoners waardoor de begeleidingsintensiteit van deze doelgroep hoog is. De sociaal emotionele leeftijd van deze groep ligt tussen de 6 en 18 maanden. Verstandelijk functioneren ze tussen de 4/6 jaar. Dit houdt in dat er dagelijks een discrepantie is tussen kunnen en aankunnen. Dit kan van dag tot dag verschillen per cliënt. Je zoekt dagelijks naar een balans hier in. Zwaanweg 2-4 is een uitdagende woning, waar je als senior mede kan werken/meedenken aan/in de groei en ontwikkeling die de woning op dit moment doormaakt samen met collega's en een extern team.

Jouw baan

Je bent goed in staat om invulling te geven aan de hoge begeleidingsintensiteit waar onze bewoners om vragen, waarbij een open en cliëntgerichte houding centraal staan. Als senior cliëntbegeleider werk je nauw samen met het multidisciplinaire team aan de totstandkoming van de ondersteuningsplannen. Je coördineert diverse activiteiten met betrekking tot de uitvoering van ondersteuningsplannen, je ondersteunt bewoners bij ADL-activiteiten en neemt hun verzorging over waar nodig; zorgt voor een passende invulling van de dag en het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk. Je voert zowel individuele als groepsgerichte interventies uit, afhankelijk van en gericht op de specifieke vraag van de cliënt. Je participeert in het multidisciplinair overleg en bent aanspreekpunt voor de familie en wettelijke vertegenwoordigers voor vragen over het ondersteuningsplan. De contacten met familie en wettelijk vertegenwoordigers vinden plaats op basis van partnerschap. Je hebt een coachende rol naar collega's bij het realiseren van doelen uit het ondersteuningsplan. In deze functie krijg je te maken met uitdagende zorgvragen en complexe casuïstiek zowel rondom de bewoner als diens systeem. Je bent in staat om je rol te pakken ten aanzien van de ingezette verandering.

Jij...
 • ..voelt een sterke affiniteit, passie voor het werken met deze doelgroep. Je bent gedreven en enthousiast om deze uitdaging met beide handen aan te grijpen. Je hebt kennis en kunt handelen naar het verschil in verstandelijk en emotioneel niveau.
 • ..hecht waarde aan betrouwbaarheid : doen wat je zegt en zeg wat je doet.
 • .. bent getraind in en hebt ervaring met preventie en het hanteren van de-escalerend werk. Je bent een stevige persoonlijkheid, hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken.
 • ..bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega's en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen. Op basis van je senioriteit ben je in staat de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en heb je een voorbeeldrol voor andere teamleden.
Jouw achtergrond…
 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op Hbo-niveau (kwalificatieniveau 5), bijv. Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Toegepaste psychologie, maatschappelijk werk en dienstverlening en minimaal vijf jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg en/ of psychiatrie.
 • Jij bent in staat tot zelfreflectie en zelfmanagement en bereidt jezelf steeds te ontwikkelen.
 • Scholing de-escalerend werken, BHV, slikprotocol en medicatie zijn van voordeel.
Wij...

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat. Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 45 afhankelijk van je opleiding; (min. €2.381,- max. €3.452,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren (bij fulltime dienstverband);
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij;
 • Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond en vanuit België (o.a. Maaseik en Kinrooi).
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud senior cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Dusty Rutten, teamleider. Tel: 06- 51787530.
Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja, Justin of Marie-Christine. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teamleider Dusty Rutten en een collega.