Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntbegeleiders Echt

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Echt

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Op Eekhoornweg 2 in Echt wonen cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. De focus is gericht op het bieden van perspectief, waarbij in de toekomst ook behandeling ingezet kan worden. Voor deze locatie zijn wij per direct op zoek naar:

Cliëntbegeleiders Eekhoornweg 2 Echt

24 tot 36 uur

Als jij wilt weten hoe je dag eruit gaat zien, dan is deze baan niks voor jou. Elke dag is namelijk anders. Maar houd jij van complexe zorgvragen en kun jij met behulp van van een passend ondersteuningsplan begeleiding geven toegespitst op elke unieke cliënt en ben je ook een echte teamplayer, creatief, een doorzetter met een gezonde dosis zelfreflectie en relativeringsvermogen, dan ben jij de cliëntbegeleider die onze cliënten zoeken!

Jouw werkomgeving

De cliënten op Eekhoornweg 2 hebben een matig tot licht verstandelijke beperking, met bijkomende psychiatrische stoornissen zoals een autismespectrumstoornis en/of hechtingsproblematiek. Cliënten voelen zich snel onveilig in hun eigen lijf of in hun omgeving, wat zich kan uiten in verbale en/of fysieke agressie. Daarom is het bieden van dagstructuur, aangepast op het kunnen en aankunnen en daarnaast een veilige en overzichtelijke omgeving met stabiele medewerkers die een gevoel van onvoorwaardelijke acceptatie uitstralen, essentieel voor onze cliënten. Je gaat werken binnen een locatie waarin cliënten wonen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Zij beschikken over een eigen appartement en hebben de mogelijkheid om, samen met jou, buiten de eigen woning een zinvolle daginvulling te ontwikkelen. Dat kan variëren van sportieve activiteiten, het helpen om structuur aan te brengen in de dag tot het samen werken aan de doelen zoals het bevorderen van de zelfstandigheid. Je gaat werken op de locatie Pepinusbrug met een variëteit aan cliëntengroepen en aanbod van dagbesteding.

Jouw baan

De ontwikkeling, het plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad waarover de cliënt zoveel mogelijk zelf de regie heeft. Aan de hand van dit plan geef je de cliënten individuele, intensieve begeleiding en bied je veiligheid en structuur waardoor de cliënt tot ontwikkeling kan komen. Ook al werk je zelfstandig, je staat er niet alleen voor! Je kunt altijd terugvallen op je collega’s zoals een senior cliëntbegeleider, teamleider en een gedragskundige. Je onderhoudt nauwe contacten met het netwerk van de cliënt. Je bent onderdeel van een enthousiast begeleidings- en behandelingsteam en samen met dit team werk je aan de individuele doelen van de cliënten en de verdere ontwikkeling het dagbestedingsaanbod. Je bent ambassadeur van onze visie op het werken met deze specifieke en bijzondere cliënten.

Wie ben jij?

Een uitstraling van rust en nabijheid, de sleutel voor een goede dag! Als jij dit kunt bieden en een betrokken, enthousiaste cliëntbegeleider bent die in staat is om een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met onze cliënten en deze jouw oprechte aandacht geeft, dan zou je wel eens heel goed in ons team kunnen passen! Verder vinden wij het belangrijk dat je duidelijk communiceert en stevig in je schoenen staat. Ondanks dat je geconfronteerd kunt worden met fysieke en verbale agressie weet je de cliënt nabijheid te bieden. Je bent sterk in het observeren en analyseren van moeilijk verstaanbaar gedrag en weet tijdig te anticiperen op de hulpvraag. Hierbij laat je zien dat je creatief en flexibel bent, zodat de cliënt díe ondersteuning krijgt die op dat moment het beste past. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en jouw collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring

  • Je hebt een afgerond diploma in de zorg als Verzorgende 3IG, niveau 4 of HBO niveau.
  • Je hebt minimaal één jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie.
  • Heb je nog geen ervaring, maar ben je bereid het vak te leren? Ook dan willen we graag met je in gesprek.

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35 of 40, de inschaling is afhankelijk van je opleiding; (min. €1.920,- max. € 2.993,-);
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze;
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org Wil je meer informatie over de functie, aarzel dan niet en neem contact op met Jolanda de Wit, teamleider, tel.nr 06 30306609, j.dewit@pergamijn.org

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer via de website www.werkenbijpergamijn.nl