Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntbegeleider Zwaanweg 2-4, 20-36 uur

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Echt

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

(Assistent) Cliëntbegeleider, Echt (Zwaanweg 2-4)

Uren voor deze vacature zijn in overleg bespreekbaar!

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Jouw werkomgeving

De bewoners van Zwaanweg 2-4 in Echt zijn allen bekend met een verstandelijke beperking, variërend van matig tot ernstig en daarnaast comorbiditeit met psychiatrische problematiek, te weten autismespectrumstoornis, hechtingsproblematiek etc. Bijzondere mensen, die de wereld heel anders ervaren en zien.

De sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd is bij deze doelgroep niet hoger dan 18 maanden. Alle bewoners zijn bekend met moeilijk verstaanbaar gedrag dat tot uiting komt in destructief gedrag naar zichzelf in de vorm van automutilatie en/of naar materiaal of begeleiders en medebewoners.

De begeleidingsintensiteit van de doelgroep is zeer hoog en de ondersteuningsbehoefte is in eerste instantie gericht op een gevoel van basisveiligheid en van daaruit kan vervolgens gewerkt worden aan ontwikkeling. Er is dagelijks een zeer duidelijk contrast merkbaar tussen kunnen en aankunnen. De mate van het aankunnen op een bepaald moment, bepaald de mate van het kunnen. De cliënten zijn niet fysiek beperkt maar hebben wel ondersteuning nodig bij de verzorging vanwege hun ontwikkelingsniveau. Er dient continu afgestemd te worden op de cliënt. Uitgangspunt is 'normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig'. Bewoners worden zoveel als mogelijk betrokken bij huishoudelijke taken en zelfredzaamheid wordt gestimuleerd. De behoefte van de bewoner staat hierbij centraal. Tevens wordt er getracht cliënten zoveel als mogelijk binnen de maatschappij te betrekken.

Jij…

… bent een betrokken en enthousiaste assistent cliëntbegeleider of cliëntbegeleider die weet wat deze complexe zorgvraag inhoudt. De cliënt kan rekenen op jouw aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven.
… werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega's zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Je herkent je in een natuurlijk overwicht én overzicht, waardoor jij situaties kan ombuigen. Fysieke agressie komt voor, maar jij weet dat dit niet persoonlijk is maar een uiting van frustratie. Soms moet je de-escalerend handelen, altijd heb je een open blik op de groep om de zorg te verbeteren. Met jouw teamleden streef je naar de hoogst haalbare kwaliteit.
… Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen.
… bent positief ingesteld en gaat geen uitdaging uit de weg. Je durft je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Jouw achtergrond….
  • Je hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau;
  • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie;
  • Je bent bereidt je te ontwikkelen in je vak.
Wij...

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat. Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding; (min. €2.110,- max. €3.154,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • De mogelijkheid om deze baan goed te combineren met je privé-situatie. Er wordt voornamelijk gewerkt in de avonden en weekenden;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen Stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij.
  • De Zwaanweg 2-4 in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Dusty Rutten, teamleider. Tel: 0651787530.
Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja, Justin of Marie-Christine. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teamleider Dusty en een collega.