Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntbegeleider (Herstal 16)

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Echt

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Medewerker begeleider gehandicaptenzorg, Echt

(Cliëntbegeleider)

De uren voor deze vacature zijn in overleg bespreekbaar!

Jouw werkomgeving

De doelgroep die binnen Herstal 16 woont, zijn jonge mannelijke cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en een bijkomende gedragsproblematiek (ASS, hechtingsproblematiek). Ze hebben allemaal een grote bewegings- en ontwikkelingsvraag. Het sociaal-emotioneel ontwikkelingsniveau van de cliënten is niet hoger dan 18 maanden. Er zit dus een grote discrepantie tussen 'kunnen' en 'aankunnen'. De bewoners kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen wanneer hun wereld door interne of externe factoren verstoord wordt. Dit kan zich uiten in fysieke en/of verbale agressie naar de omgeving en zichzelf. Alle cliënten binnen Herstal 16, hebben hun eigen profiel op vlak van sensomotorische prikkelverwerking. Over- of onder gevoeligheid op vlak van prikkels bij onze cliënten speelt een belangrijke rol in hun dagprogramma. Uitgangspunt is 'normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig'. De relatie tussen cliënt en begeleider speelt hierbij een belangrijke rol. Binnen Herstal 16 wordt doelgericht, ondersteunend op de individuele cliënt gewerkt, waarbij samenwerking en overleg met het team, andere betrokken disciplines en het systeem rondom de cliënt erg belangrijk is.

Jij...

Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega's zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Jouw achtergrond...
  • Je hebt een afgerond diploma in de zorg als Verzorgende 3IG, niveau 4 of HBO niveau.
  • Je hebt minimaal één jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie.
  • Je bent bereidt het vak te leren.
Wij...

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou. Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 40; (min. €2.110,- max. €3.154,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een eindejaars uitkering van 8.33%, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
  • Herstal 16 in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met teamleider Leonie Schmitz 06-42615942 of l.schmitz@pergamijn.org.
Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie.