Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntbegeleider, 29 uur (Herstal 31-33)

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Echt

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Cliëntbegeleider, Echt (Herstal 31-33)

De uren voor deze vacature zijn in overleg bespreekbaar!

Jouw werkomgeving

De bewoners binnen Herstal 31-33 zijn allen bekend met een verstandelijke beperking, variërend van ondergrens matig verstandelijke beperking tot een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Er bestaat comorbiditeit met psychiatrische problematieken, zoals autismespectrumstoornis, hechtingsproblematiek, etc. De emotionele ontwikkelingsleeftijd is niet hoger dan 18 maanden.

De begeleidingsintensiteit van de doelgroep is hoog en de ondersteuningsbehoefte is vooral gericht op het creëren van basisveiligheid en het in stand houden van vaardigheden.
Er is dagelijks een zeer duidelijk contrast merkbaar tussen kunnen en aankunnen. De mate van het aankunnen op een bepaald moment bepaalt de mate van het kunnen. Er dient continu afgestemd te worden op de bewoner. De bewoners kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen wanneer hun wereld door interne of externe factoren verstoord wordt. Dit kan zich uiten in fysieke agressie naar de omgeving en/of automutilatie.

Uitgangspunt is 'een zo normaal mogelijk leven', waarbij het streven van de begeleiders is om de bewoners een passende daginvulling aan te bieden waarbij uitgegaan wordt van normale, dagdagelijkse activiteiten, een prettige vrijetijdsinvulling en het aangaan van contacten waar mogelijk.

Jij...

Je voelt een sterke affiniteit, passie voor het werken met deze doelgroep. Je bent gedreven en enthousiast om deze uitdaging met beide handen aan te grijpen. Je hebt daarnaast een afgeronde relevante opleiding op mbo (kwalificatieniveau ¾) bijvoorbeeld Verpleegkunde of verzorgende ig/MMZ. Daarnaast ben je getraind in en heb je ervaring met preventie en het hanteren van de-escalerend werk. Je bent een stevige persoonlijkheid, hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega's en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen. Op basis van je senioriteit ben je in staat de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en heb je een voorbeeldrol voor andere teamleden.

Jouw achtergrond....
  • Je hebt een afgerond diploma in de zorg als Verzorgende 3IG, niveau 4 of HBO niveau.
  • Je hebt minimaal één jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie.
  • Je bent bereidt het vak te leren en eventueel (bij)scholing te ontvangen.
Wij...

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou. Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35 of 40, de inschaling is afhankelijk van je opleiding; (min. €2.110,- max. €3.154,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Je wordt ingewerkt door een ervaren senior cliëntbegeleider om zo een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
  • Herstal 31-33 in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met teamleider Natasja de Lange, telefoon 06- 36226074 of een mail sturen: n.delange@pergamijn.org.
Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja, Justin of Marie-Christine. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teamleider Natasja en een collega.