Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur geothermie

Werkgever:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Adviseur geothermie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Het team Energie-innovatie in Roermond, onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, richt zich op (technologische) innovaties voor industrie, wonen, werken en vervoer. Jij draagt als adviseur geothermie bij aan de onderlinge verbinding en het behalen van belangrijke economische en duurzame doelen in én door Nederland. Nederland staat voor een enorme opgave op het gebied van verduurzaming: het Klimaatakkoord beoogt een CO2-reductie van 49% in 2030. Om alle doelstellingen te realiseren, zijn de komende vijf jaar veel nieuwe innovaties nodig. Jij gaat als adviseur geothermie aan de slag voor het team Energie-innovatie, onderdeel van de afdeling Concurrerende en Duurzame Energiesectoren van de directie Nationale Programma’s. Geothermie een volwaardige plek te geven in het toekomstige, klimaatneutraale energiesysteem van Nederland: voor deze interessante uitdaging zet jij je graag in. Je speelt samen met collega’s een actieve rol bij de innovatie, kostenverlaging en implementatie van geothermie, onder meer door subsidieverstrekking, beleidsadvies, en internationale samenwerking. Je ontwikkelt je tot de inhoudelijk expert op dit gebied. In het deelteam Geothermie/Carbon Capture Utilisation and Storage (CCUS) werk je samen met een aantal ervaren geothermie-adviseurs. Ook uitstapjes naar CCUS zijn mogelijk. Verder ben jij de verbindende schakel tussen het geothermie-team en het Expertisecentrum Warmte (ECW). Het ECW ontwikkelt zich momenteel tot kenniscentrum en ondersteunt gemeenten met kennis over technische, juridische en financiële aspecten bij het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving.

Jouw taken

  • Je adviseert aanvragers in samenwerking met financiële en juridische specialisten, stelt inhoudelijke beoordelingen op en organiseert het beoordelingsproces.
  • Je blijft inhoudelijk betrokken bij de implementatie van de projecten.
  • Je behartigt, met name het eerste jaar, subsidieregelingen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland die speciaal zijn toegepast op geothermie.
  • Je ondersteunt de toepassing van geothermie in de gebouwde omgeving en kleine industrie, waarbij je gebruikmaakt van de inhoudelijke expertise van je team.
  • Je pakt vragen over geothermie voor warmtenetten op en tilt het kennisniveau van het ECW naar een hoger plan.
  • Je neemt deel aan en ondersteunt Nederland in diverse relevante, internationale samenwerkingsverbanden.
  • Je ondersteunt de internationale samenwerking door het schrijven van (Engelstalige) rapporten en stukken.
  • Je speelt, afhankelijk van je interesses, ervaring en achtergrond, een rol in het vormgeven van de toekomst van geothermie in Nederland.
  • Je draagt vanuit jouw unieke positie bij aan beleidsadvies in brede zin, en aan het ontwikkelen van nieuw instrumentarium, bijvoorbeeld subsidieregelingen.
  • Je adviseert over een onderzoeks- en ontwikkelingsstrategie.
  • Je draagt bij aan een communicatiestrategie en het verbreden van de basis voor geothermie op internationaal niveau.

Functie-eisen

  • Je hebt een universitaire bèta- of bèta-gamma-opleiding, bij voorkeur in de richting geologie of mijnbouw.
  • Je hebt affiniteit met (energie-)innovatie en/of energietechnologie.
  • Je hebt kennis van en ervaring met innovatiesystemen.
  • Je beschikt over technische kennis van energiesystemen, duurzame energie en energiebesparing, met nadruk op geothermie.
  • Je hebt affiniteit met subsidieregelingen.
  • Je adviseert en communiceert vaardig en helder (mondeling en schriftelijk), zowel in het Nederlands als het Engels.
  • Je bent in staat om projectmatig te werken en vindt afstemming en (keten)samenwerking met collega’s vanzelfsprekend.
  • Je kunt bij voorkeur out-of-the-box-denken en draagt graag nieuwe, creatieve oplossingen aan.
  • Je hebt een actieve en verbindende houding en werkt graag samen met bedrijven en onderzoeksinstellingen.
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen.
  • Je kunt goed analyseren.
  • Je bent een teamspeler en weet soepel en flexibel samen te werken en te sturen op gezamenlijke resultaten.
  • Je bent binnen je team in staat om zelfstandig te werken, deadlines te bewaken en resultaten te behalen.
  • Je legt gemakkelijk contacten in de verschillende netwerken.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal: 11 Maand­salaris: Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto) Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd Contract­duur: 5 jaar Minimaal aantal uren per week: 32 Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

De werkzaamheden van het geothermie-team vinden grotendeels plaats in Roermond; die van het Expertisecentrum Warmte hebben het zwaartepunt in Utrecht. Je vindt het geen probleem om te reizen voor je werk. Na de sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Wij verzoeken je om die reden de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Meer over de functiegroep Medewerker Behandelen en Ontwikkelen Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer over jouw toekomstige afdeling In onze dynamische directie Nationale Programma’s staat kennis centraal. We brengen uiteenlopende bedrijfssectoren bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan de agrarische sector, de bouw of sectoren die zich richten op energie. We werken nauw samen met kennisinstellingen. Techniek, bedrijfseconomie en de bestuurlijke aspecten van innovatie en duurzaamheid zijn zaken waarover we veel kennis hebben. Kennis die we vervolgens zoveel mogelijk delen. Ook verlenen we octrooien, zodat innovaties uitgroeien tot lonende kansen. Onze afdeling Concurrerende en Duurzame Energiesectoren stimuleert de totstandkoming van een duurzame energievoorziening in Nederland. Het team Energie-innovatie, waar je als adviseur geothermie deel van uitmaakt, stimuleert (technologische) innovaties voor industrie, wonen, werken en vervoer.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het ministerie streeft ernaar om een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking voor wil werken. Aan de slag gaan met maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons ministerie effectiever en innovatiever. En het werk leuker. Kansen voor Nederland, kansen voor jou. Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij RVO. We zorgen voor een soepele en optimale dienstverlening. Met nationale en internationale programma’s; van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim te organiseren en maximaal gebruik te maken van digitale communicatie. En we bieden nieuwe inzichten en mogelijkheden door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich op verschillende vestigingen in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland. Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature: Marco Kavelaars, Manager 06-27878949 Paul Ramsak, Senior adviseur 06-21839446

Solliciteren?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via de 'Solliciteer' button verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.