Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Persoonlijk Begeleider Vlasrootsingel

Werkgever:PSW
Plaats:Heythuysen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Zoek jij een (nieuwe) uitdaging in de zorg? Lees dan verder en reageer want wij zijn PSW, een Stichting die al meer dan 65 jaar mensen in hun kracht zet. Dat doen we met hart en ziel voor onze cliënten maar ook voor onze medewerkers. PSW is groot geworden door klein te blijven. We hebben kleinschalige locaties met een hoge mate van zelfstandigheid. Werken bij PSW betekent dat jij samen met je team het verschil kunt maken voor onze cliënten (en ook een beetje voor jezelf). Jij en wat je doet, doet ertoe!

Stimuleer jij graag kansen en mogelijkheden, en hou je van een stukje eigenaarschap in je werk? Kom eens langs voor een kopje koffie bij mij (Diede, teamleider op locatie de Vlasrootsingel) en de kans is groot dat jij persoonlijk begeleider wil worden op de Vlasrootsingel in Heythuysen.

Binnen PSW wonen hebben wij kansen en mogelijkheden voor een:

Persoonlijk begeleider

Dat mag voor 18 uur maar ook voor 32 uur per week.

 We maken er in overleg samen goede afspraken over.

Wat mag je allemaal voor onze cliënten komen doen?

Op werkdagen bezoeken de meeste cliënten een vorm van dagbesteding/werk. Wanneer de cliënten ’s middags weer thuiskomen, sta jij klaar om ze te ontvangen en biedt ze de begeleiding waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Je zorgt samen met de cliënten voor een maaltijd, ondersteunt in de zelfzorg, voert een gesprekje wanneer hier behoefte aan is maar biedt ook begrenzing indien nodig. Zo is elke dag anders!

Jij wordt dus een van de “gezichten” van de woongroep en een belangrijk aanspreekpunt voor de cliënten zodat zij zich thuis voelen en hun mogelijkheden optimaal kunnen benutten.

Natuurlijk regel je ook de zorg voor een aantal bewoners waarvan jij de eer krijgt hun PB’er te zijn. Je maakt voor hen passende ondersteuningsplannen en werkt vervolgens aan de gestelde doelen. Dat doe je niet alleen maar samen met je collega’s.

Door nauw betrokken te zijn bij alle ouders, begeleiders, verzorgers en verwanten zorg je voor een veilig, warm en vertrouwd thuis.

Vanuit de visie ‘niet zorgen voor, maar zorgen dat’ ondersteun je de cliënten om het maximale uit zichzelf te halen waarbij het verder ontwikkelen of behouden van vaardigheden en zelfstandigheid een belangrijk uitgangspunt vormt. En ja soms zorgen we ook voor.... Gelukkig maar. Altijd vanuit de gedachte dat cliënten zoveel mogelijk eigen regie hebben over hun leven.

Waar speelt alle actie zich af?

Op ons Woonbegeleidingscentrum aan de Vlasrootsingel in Heythuysen biedt je 24-uurs begeleiding aan mensen met een verstandelijke handicap, van jong volwassenen tot cliënten met al wat meer levenservaring. Onze cliënten wonen hier in groepsverband.

Op de Vlasrootsingel hebben we drie woongroepen; deze vacature is gericht op twee van deze groepen. De woongroepen zijn klein en op de Vlasrootsingel hebben we ruimte voor écht contact binnen de groep en met de begeleiders. Je werkt in beide huiskamers waarbij je ook aandacht hebt voor gedrag vanuit bijkomende diagnoses. Dit zorgt voor een fijne afwisseling in je werk. Gedurende je dienst werk je zelfstandig in een huiskamer, maar je hebt een team om je heen met wie je samen de beste zorg biedt en er ook regelmatig overlegmomenten zijn.

Je hebt tijd om oog te hebben voor de behoefte van de cliënt, maakt een praatje of vult samen met de bewoners de tijd gezellig in. Ook ondersteun je bij ADL taken, veelal ‘verzorgen met de handen op de rug’.

Wat gaan wij voor jou doen?

  • Een vast contract bieden na wederzijdse instemming.
  • Wisselende diensten in een cyclisch rooster plannen. Je hebt hierbij (zo veel mogelijk) vaste diensten voor het hele jaar zodat je ruim op tijd weet waar je aan toe bent.
  • Je krijgt een maatje in het team; iemand die je inwerkt en je aanspreekpunt is gedurende de eerste periode zodat je in een warm bad terecht komt en je vragen kunt stellen.
  • Coaching en ondersteuning bieden in je functie door de gedragskundige en je teamleider Diede.
  • Een informele werksfeer creëeren, werken binnen een team met gepassioneerde en vooruitstrevende collega’s.
  • De mogelijkheid bieden om meer uren te werken bijvoorbeeld door meerdere locaties of afdelingen te combineren (bijv PSW thuis, junior of activiteitencentrum). Vraag hiervoor naar de kansen.
  • Ruimte geven om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Je krijgt inzicht en de regie over je eigen ontwikkeling via LearnLinq.
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling en extra verlofuren bieden.
  • 14,4 stichtingsuren bovenop je verlof op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een eindejaarsuitkering

Wat willen wij graag van jou?

  • Een agogische opleiding op minimaal niveau 4.
  • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
  • Je staat stevig in je schoenen en vindt het een uitdaging om de individuele vragen van cliënten te ondersteunen en begrenzing te bieden waar nodig.
  • Je kunt zelfstandig werken, maar vindt het fijn ook nauw samen te werken met je team.
  • Werken in wisselende diensten bestaande uit een vroege dagdienst, een avonddienst en/of een slaapdienst.
  • Collegialiteit, flexibiliteit en oplossend vermogen.
  • Doorgroeimogelijkheden binnen PSW.

Kom je een keer op de koffie bij Diede, je nieuwe teamleider?

Bel even voor het maken van een afspraak. Diede is te bereiken via 06-51907902 of d.scheerder@psw.nl

Direct solliciteren kan alleen via www.werkenbijpsw.nl

We stellen het niet op prijs als bedrijven reageren om hun diensten aan te bieden.