Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Persoonlijk Ambulant Begeleiders en (Persoonlijk) Begeleiders

Werkgever:PSW
Plaats:Herten

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

PSW ondersteunt kinderen en volwassenen bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Op een manier die past bij de cliënt. Want ieder mens is anders. Onze medewerkers gaan elke dag de uitdaging aan om samen met de cliënt toekomstdromen waar te maken en talenten te benutten. 

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s voor de sectoren PSW Junior, PSW Thuis en PSW Wonen in de regio’s Weert, Nederweert, Leudal, Maasbracht, Echt, Roerdalen, Melick en Roermond:

Persoonlijk Ambulant Begeleiders en (Persoonlijk) Begeleiders

PSW Junior

PSW Junior biedt begeleiding en zorg aan kinderen met een licht verstandelijke beperking. Als begeleider weet jij op een natuurlijke manier aansluiting te vinden bij de kinderen en creëer je een veilige omgeving waarin je de ontwikkeling van het kind stimuleert. Natuurlijk neem jij hier de betrokken ouders in mee. We bieden niet alleen onze cliënten maar ook onze medewerkers een stevige basis. 

PSW Thuis

De begeleidingsvragen van onze volwassen doelgroep (vanaf 18 jaar) is ontzettend veelzijdig, je leert dan ook dagelijks nog iets nieuws. Vaak zijn dit mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals verslaving, geldzorgen of psychische problemen. 

Elger vertelt je in een kort filmpje meer over zijn werk als begeleider bij PSW en de cliënten die hij begeleidt.

Hoe ziet jouw dag eruit als Persoonlijk Ambulant Begeleider bij PSW Thuis?

Je stapt op de fiets of in je auto om op bezoek te gaan bij cliënten. Bij de één verloopt het vlotjes en is de situatie stabiel, bij de ander is de situatie meer complex en vraagt het meer van je. Soms sta je zelfs voor een gesloten deur en vraag je jezelf af hoe je iemand kunt ondersteunen die dat eigenlijk niet wil? Of vraag je je af wat ‘de vraag achter de vraag is’. Werken in de ambulante zorg bij PSW is uitdagend, soms spannend, maar vooral heel erg boeiend: iedere dag is anders. 

PSW Wonen

PSW biedt begeleiding bij het wonen aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Doel van de begeleiding is een woonsituatie creëren waarin de cliënt zich thuis en veilig voelt en waarbij ouders en verwanten betrokken zijn. Uitgangspunt is de woonwens van de individuele cliënt. De begeleiding is gericht op het leven van de cliënt zelf en op participatie in de lokale samenleving.

Hoe ziet jouw dag eruit als (Persoonlijk) Begeleider bij PSW Wonen?

Met collega’s en ouders/ verwanten zorg je ervoor dat de cliënten richting en inhoud aan hun eigen leven kunnen geven. Jij zorgt voor de ontwikkeling en/of het behoud van vaardigheden en zelfstandigheid. Je helpt de bewoners op weg naar meer eigen regie over hun leven en maakt participatie in de lokale samenleving mogelijk. Door nauw contact te houden met alle betrokkenen zorg je voor een veilig, warm en vertrouwd thuis.

Benieuwd hoe een werkdag er binnen een WBC uitziet? Hier lees je meer.

Waarom werken bij PSW?

We geloven in onze medewerkers, hebben oog voor hun talenten en stimuleren persoonlijke ontwikkeling. We geven je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, zodat jij het beste aan onze cliënten kunt bieden! Werken bij PSW betekent werken met veel vrijheid. Daarmee bedoelen we dat je de kans krijgt om dát te doen, wat jij denkt dat nodig is voor onze cliënten. Maar ook dat wat nodig is om zelf te groeien. Medewerkers van PSW zijn mensen die nét dat stapje extra zetten om de cliënt begeleiding op maat te bieden. Jij maakt het verschil! 

Wat bieden wij jou?

  • Direct een vast contract.
  • Werken bij een werkgever die qua werknemerstevredenheid in de regionale top 3 staat.
  • De mogelijkheid om een professionele vertrouwensband met onze cliënten op te bouwen waarbij je naast iemand staat om hem/haar te ondersteunen.
  • Toegang tot cursussen van GoodHabbitz met een uiteenlopend assortiment cursussen die in het teken staan van persoonlijke ontwikkeling én professionele ontwikkeling.
  • Diverse scholingen vanaf je start bij PSW en ruime opleidingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen in de toekomst.
  • Kies je voor PSW Thuis? Ook dan heb je nauw contact met je collega's, ook al werk je als begeleider alleen bij je cliënten. We werken in kleine regionale teams met ontzettend betrokken en bevlogen collega’s waarbij je altijd terecht kan.
  • Heel veel extra’s zoals een fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, een goede reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering.

Wat heb jij ons te bieden?

  • Je hebt een diploma mbo-niveau 3 of 4 maatschappelijke zorg of een diploma hbo SPW, Social Work, Pedagodiek of SPH.
  • Je werkt doelgericht om de individuele doelen van onze cliënten te behalen.
  • Je hebt een passie voor de zorg en de begeleiding van mensen met een (licht) verstandelijke beperking.
  • We bespreken de uren in overleg.
  • Je neemt je verantwoordelijkheid bij het plannen van je afspraken en het is voor jou geen probleem je daarbij flexibel op te stellen richting cliënten. Werken in de avonduren of soms het weekend is dan ook geen probleem.
  • Je kunt goed omgaan met de uitdagingen die cliënten met bijvoorbeeld autisme, verslavingsachtergrond of een psychische problematiek met zich meebrengen.
  • Je woont in één van de genoemde regio’s.

Laten we kennismaken!

Als je interesse hebt, stuur ons dan je CV en motivatiebrief via de betreffende vacature op www.werkenbijpsw.nl Daarna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om samen te kijken naar mogelijkheden. 

Heb je een voorkeur voor de sector PSW Junior, PSW Thuis of PSW Wonen? Geef dit dan aan in je motivatiebrief. Een combinatiefunctie bij de verschillende sectoren behoort ook tot de mogelijkheden.