Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider WBC Katoenendorp

Werkgever:PSW
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Op zoek naar een (nieuwe) uitdaging binnen een mooie zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking? Kijk jij graag naar de wensen en behoeften van elke individuele cliënt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen PSW wonen zijn wij voor 28-32 uur per week op zoek naar een:

Begeleider

Wat ga je doen?

Als begeleider stimuleer en help je cliënten bij het realiseren van hun doelstellingen uit het ondersteuningsplan. Je creëert samen met de cliënt(en) een schone, veilige, en prettige woonomgeving. Een vertrouwensband is voor hen heel belangrijk en deze weet je ook samen op te bouwen. Je biedt structuur en overzicht en coacht cliënten tijdens hun activiteiten op het gebied van wonen, dagbesteding (in huis) en leven. Je helpt hen verschillende onderdelen te verbinden. Het netwerk van de client(en) weet je actief te betrekken en in te zetten. Je motiveert zowel client(en) zelf als hun netwerk om actief mee te denken en mee te doen.

Vanuit de visie ‘niet zorgen voor, maar zorgen dat’ ondersteun je de cliënten. De begeleiding richt zich vooral op het verder ontwikkelen of behouden van vaardigheden en zelfstandigheid waarbij je ook ondersteuning biedt bij de verzorging van de cliënten. Regie over het eigen leven is hierbij dan ook een belangrijk thema. Vanuit die visie speel je in op zeer uiteenlopende begeleidingsvragen. Je werkt hierbij nauw samen met de persoonlijk begeleiders van cliënten.

De locatie

Het Katoenen Dorp is een mooie nieuwbouwlocatie in het centrum van Roermond waar 16 mensen (tussen de 48 en 86 jaar) wonen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Enkele bewoners hebben daarbij nog autisme, zijn ernstig meervoudig beperkt of hebben psychische klachten. Ook zijn er een aantal cliënten die extra ondersteuning in de verzorging nodig hebben.

Wat mag je van ons verwachten?

  • Een vast contract.
  • Een informele werksfeer.
  • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Je krijgt inzicht en de regie over je eigen ontwikkeling via "Mijn Leerportaal" en e-learning via GoodHabitz
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan en een fitnessregeling
  • 14,4 stichtingsuren bovenop je verlof op basis van een fulltime dienstverband
  • Een eindejaarsuitkering

Wat verwachten we van jou?

  • Je beschikt over een relevante pedagogische opleiding op minimaal niveau 3 (Achtergrond als verzorgende IG / verpleegkunde kan ook passend zijn)
  • Je hebt kennis, ervaring en affiniteit met de doelgroep ouder wordende cliënt met een verstandelijke beperking, EMB, autisme en psychiatrische problematieken.
  • Je kunt de persoonlijke ontwikkelingsdoelen/begeleidingsafspraken van een client goed begeleiden en werkt hierin samen met de persoonlijk begeleiders.
  • Je bent nieuwsgierig en gaat uit van mogelijkheden.
  • Je bent flexibel inzetbaar op wisselende werkdagen en voelt je samen met je team verantwoordelijk voor de continuïteit van zorg.
  • Je kunt daarnaast zelfstandig vormgeven aan activiteiten binnen de dagbesteding en bent creatief in het bedenken van nieuwe activiteiten.
Informatie/solliciteren:

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Sandra Cuijpers, teamleider PSW, telefoon 06-58869709 of via S.cuijpers2@psw.nl

solliciteer nu direct via www.werkenbijpsw.nl

We stellen het niet op prijs als bedrijven reageren om hun diensten aan te bieden.