Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Systeemtherapeut Kind & Jeugd

Werkgever:MET ggz
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij de Systeemtherapeut die graag een bijdrage wil leveren aan de behandeling van onze cliënten? Als Systeemtherapeut Kind en Jeugd bij MET ggz weet jij als geen ander hoe je cliënten kunt helpen hun psychische problemen te overwinnen of ermee om te gaan. Daarbij verricht je systeem therapeutische methodische diagnostiek en zet je stabiliserende en structurele (deel)behandelingen op die je ook uitvoert. Ben jij de bevlogen, sociale en geduldige systeemtherapeut die wij zoeken?

Wie wij zijn

Op eigen kracht komen mensen meestal al een heel eind. Dit geldt ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid, maar soms zijn er te weinig mogelijkheden om ontstane problemen zelfstandig op te lossen. Dan is MET ggz er.

Onze zorgprofessionals behandelen en begeleiden op maat, passend bij de zorg- en ondersteuningsbehoefte van de cliënt. MET ggz heeft het complete zorgaanbod in huis: een naadloze keten van behandeling en begeleiding voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Alles wat we doen, is erop gericht om mensen zoveel mogelijk te laten herstellen in de eigen (woon)omgeving.

Samen met de cliënt, hun naasten, onze ketenpartners en stakeholders werken onze betrokken collega’s aan de kortste lijn naar herstel. Bij MET ggz leren we van onze ervaringen. Durven we kritisch te zijn. Dingen anders te doen. Én beter. MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar en wie weet, samen MET jou!

Wat je gaat doen

Je verricht zelfstandig en autonoom complexe zorg aan kinderen en jeugdigen en hun ouders met ernstige psychiatrische aandoeningen in een specialistisch en multidisciplinair samengesteld team;Je ondersteunt en coacht de begeleiders bij het neerzetten van het gewenste pedagogisch klimaat in de LOCUS woningen en het werken volgens de ontwikkelde methodieken en werkprocessen;Je hebt een coördinerende rol binnen de zorgverlening en lever je een bijdrage aan projectgroepen, ontwikkeling en voorlichting binnen je vakgebied;Je draagt zorg voor registratie en verslaglegging;Je beheert en controleert de kwaliteit van middelen, materialen en ruimte om de doelmatigheid, hygiëne en veiligheid te waarborgen.Je voert systeemtherapieën uit volgens het vastgestelde behandelplan en via systeemtheoretische methodieken bij het systeem;Je legt en onderhoudt zo nodig contact met het netwerk van de cliënt en diens systeem om behandeling gericht in te kunnen zetten;Je coördineert de zorgverlening voor een aantal toegewezen cliënten/systemen;Je adviseert op basis van de onderzoeksresultaten het multidisciplinair behandelteam over systeem therapeutische behandeling en begeleiding;Je ondersteunt en coacht de begeleiders binnen Locus woningen Fase 1/2/3;Je biedt begeleiding volgens ontwikkelde methodieken en processen;Je ondersteunt bij het neerzetten van het gewenste pedagogisch klimaat;Je legt verbinding tussen de diverse woningen en tussen teams van begeleiding en behandeling;

Wie jij bent

Je hebt een postmaster-opleiding tot systeemtherapeut afgerond;Je bent ingeschreven/geregistreerd als “Gewoon lid” of “Aspirant lid” met de intentie om gewoon lid te worden bij de NVRG;Je beschikt over kennis van de doelgroep en ziektebeelden; Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van systeemtherapie;Je werkt zeer zelfstandig en flexibel. Zo word je op diverse afdelingen ingezet, behandel je zowel individuen als groepen cliënten en varieer je met de therapievorm;Je kunt je goed verplaatsen in de leefwereld van de doelgroep;Je bent sociaal en wekt door je inlevingsvermogen snel vertrouwen;Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent oplettend;Je bent een geduldige, bevlogen en sociale collega;Je kunt je zowel mondeling, schriftelijk als non-verbaal goed uitdrukken.

Wat wij jou bieden

Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische organisatie met korte lijnen, brede samenwerkingsrelaties en een groot netwerk. Daarnaast bieden we goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao ggz, een prettige werksfeer en mogelijkheid tot specialisatie in je vak. De functie is ingedeeld in functiegroep FWG 60 van de cao ggz (maximaal € 4355,- (bruto per maand bij een volledig dienstverband). Het betreft een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren                                                
 Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan zien we graag jouw cv en sollicitatiebrief tegemoet!

Solliciteer voor 17 augustus 2020 via onderstaande button.

Meer weten?

Wil je graag eerst meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Thomas Frohn, Manager Kind- en Jeugd (t:

+31 6 25769371

of per mail via

tfrohn@metggz.nl