Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Opleidingsplek tot Psychotherapeut Kind & Jeugd

Werkgever:MET ggz
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij bieden in de Regio Noord - Midden een postacademische praktijkopleidingsplaats voor de verkorte opleiding Psychotherapeut Kind en jeugd. Jij bent een deskundige, integere GZ-psycholoog die zich wil verdiepen in specialistische behandelingen en zich wil ontwikkelen tot psychotherapeut.

Wie wij zijn

 Bij MET ggz begeleiden en behandelen we mensen met psychische klachten. Dat doen we in heel Limburg en een deel van Zuidoost-Brabant. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als hun naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning. We hebben het complete zorgaanbod in huis: een naadloze keten van begeleiding en behandeling. Samen met de cliënt, onze ketenpartners en stakeholders werken onze betrokken collega’s aan de kortste weg naar herstel. Bij MET ggz leren we van onze ervaringen. Durven we kritisch te zijn. Dingen anders te doen. Én beter. Met aandacht, met vertrouwen, met elkaar!

Wat je gaat doen

Je volgt gedurende drie jaar een cursorisch opleidingsdeel en een praktijkopleidingsdeel. Het cursorisch deel vindt plaats op locatie Eindhoven (RINO Zuid) en bestaat uit een vervolgdeel van 280 uur: wetenschappelijke grondslagen, psychodiagnostiek, universele factoren en professionele identiteit en attitude (130 uur) en keuzemodules (150 uur). Voor het basisdeel (300 uur) is binnen de verkorte opleiding vrijstelling voor de GZ-psychologen en hoeft daarom niet gevolgd te worden.

Het praktijkopleidingsdeel doorloop je binnen MET ggz en bestaat uit 500 sessies psychotherapie onder supervisie, 150 sessies supervisie en 50 sessies leertherapie. Alle praktijkwerkzaamheden vinden plaats onder werkbegeleiding en supervisie van ervaren professionals. Binnen de verkorte opleiding is er vrijstelling voor 25 uur supervisie diagnostiek.

Leerroute

In samenspraak met jou wordt door de P-opleider een Leerroute (teams) geformuleerd die wordt afgestemd met het management. Uitgangspunt is dat jij als opleideling voldoende leerervaring kan opdoen met verschillende psychopathologie en verschillende werkwijzen. De Leerroute voor deze opleidingsplaats vindt in de Regio Midden plaats.

Wie jij bent

- Je hebt een afgeronde postacademische opleiding tot GZ-psycholoog (BIG opleiding).

- Je bent sterk gemotiveerd.

- Je hebt een goed zelf reflecterend vermogen.

Wat wij jou bieden

 Wij bieden een postacademische opleidingsplaats aan in een dynamische organisatie en erkende praktijkinstelling met een enthousiast opleidingsteam. Binnen jouw contracturen (24-36 uur) is er tijd en ruimte om te besteden aan het praktijkopleidingsdeel. De supervisie, werkbegeleiding, leertherapie en cursorisch lesgeld worden voor 100% vergoed door MET ggz. Er geldt een terugbetalingsregeling voor het cursorisch lesgeld tot twee jaar na afronding van de opleiding. De salariëring is overeenkomstig functiegroep FWG 65

Solliciteren

Herken jij jezelf in bovenstaande? Dan zien we jouw cv en sollicitatiebrief graag tegemoet! Solliciteer voor 26 juni 2020 via onderstaande solliciteer button. De brievenselectie zal plaatsvinden op 29 juni 2020 en de sollicitatiegesprekken vinden in Roermond plaats op 08 juli 2020, samen met een werkbegeleider, HR business partner en P-opleider. De manager is betrokken in de nabespreking en bij geschiktheid zal er een vervolggesprek plaats vinden met de manager.

Voor inhoudelijke informatie en vragen kun je contact opnemen met Tamara Ruijten, klinisch psycholoog – psychotherapeut en P-Opleider. Zij is bereikbaar op woensdag en donderdag via telefoonnummer T: 088 – 114 94 94. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Maurice Lambert (HR business partner). Hij is bereikbaar via T: 06 – 43 58 71 85 of M:mlambert@metggz.nl

Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld