Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Tactisch Peilbeheerder

Werkgever:Limbourg & Partners
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Limbourg & Partners® is een gespecialiseerd intermediair in executive search en interim-management voor topkader op de Euregionale arbeidsmarkt. Limbourg & Partners werft, selecteert en plaatst zowel “high potentials” als (top)managers op tijdelijke alsook permanente basis bij, en voor ondernemingen en instellingen; garandeert volledige discretie, een hoog inlevingsvermogen en een flexibele instelling; biedt snel en alert oplossingen waarbij de eisen en wensen van de klanten (organisatie en kandidaat) centraal staan.

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, maar onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden tot agrarische gronden en natuurgebieden.

Ga jij met hun de uitdaging aan om Limburg mooier en waterklaar te maken voor de toekomst? Ben jij flexibel, vernieuwend, omgevingsgericht? Duik dan in een toekomst bij Waterschap Limburg en reageer op deze vacature. Ter versterking van de uitvoeringsorganisatie van het Waterschap zijn wij op zoek naar een:

Tactisch Peilbeheerder

Als tactisch peilbeheerder ben je binnen het cluster Areaalbeheer verantwoordelijk voor de vertaling van strategische plannen naar een uitvoerbaar tactisch plan. De tactisch peilbeheerder legt hiervoor verbindingen met de diverse clusters van het waterschap, met de omgeving en met het bestuur.

Jouw taken bestaan uit:

  • Jij stelt de tactische plannen voor peilbeheer op en beheert ze, waaronder het stuwenboek, een plan voor referentiewaterstanden en het tactisch plan ‘Optimaal Waterbeheer in de Landbouw’. Daarnaast stel jij scenario’s op die ondersteunend zijn in het maken van keuzes in het peilbeheer;
  • Jij adviseert hoe het peilbeheer in de praktijk kan worden uitgevoerd en welke middelen daarvoor nodig zijn, zowel waterschapsbreed als op projectniveau. Hierbij stuur jij aan op klimaatbestendig peilbeheer (peilen hoog waar het kan, laag als het moet) en laat jij je adviseren door hydrologen en ecologen;
  • Jij trekt samen op met bestuurders, beleidsadviseurs en inspecteurs/operationele peilbeheerders. Je betrekt bestuurders bij het opstellen van plannen en legt deze plannen ter goedkeuring aan ze voor. De operationele peilbeheerders worden door jou ondersteund betreffende stuwinstellingen en waterverdeling en jij treedt hierin op als hun coach;
  • Jij zoekt verbinding met andere disciplines binnen het waterschap zoals vergunningen, handhaving, inspecteren, uitvoering, crisisbeheersing en droogtebestrijding. Daarnaast zoek je de omgeving op om draagvlak te creëren voor de plannen;
  • Vanuit de Centrale Regie Kamer bewaak jij het watersysteem, signaleert, rapporteert en stelt bij waar nodig (denk hierbij aan advisering over de uitvoering van maaiwerkzaamheden, verzamelen van data tijdens calamiteiten en advisering hierover, bediening van de hoofdwaterinlaat);
  • Jij neemt deel aan landelijke themagroepen over peilbeheer;
  • Jij initieert innovatieve ontwikkelingen in het peilbeheer zoals bijvoorbeeld vergaande automatisering.

Een rol in de crisisorganisatie kan onderdeel uitmaken van de functie.

Kandidaat

Belangrijk is dat je…

  • Als persoon omgevingsbewust bent en gericht op samenwerking;
  • Bereid bent om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Je thuis voelt bij zelfstandig werken en een flinke dosis overtuigingskracht bezit.
Verder heb je…
  • HBO werk- en denkniveau in de richting hydrologie, watermanagement, civiele techniek of cultuurtechniek;
  • Affiniteit met een data gedreven werkomgeving;
  • Bij voorkeur enkele jaren ervaring met waterbeheer;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
  • Een B-rijbewijs.
Waterschap Limburg ontwikkelt zich langs een aantal watermerken, waaraan jij bijdraagt:
  • We werken met de omgeving, voor de omgeving
  • We trekken samen op met het bestuur
  • We respecteren de kaders, en pakken de speelruimte
  • We blijven in beweging
  • We helpen onze collega
  • We maken de wereld mooier
Wat we bieden

Het waterschap biedt een interessante baan in een stimulerende omgeving. Dompel jezelf onder in de dynamische wereld van het waterschap, waarin we iedere dag samen werken aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Opgaven waar we trots op zijn! In een baan bij Waterschap Limburg draag je bij aan het mooier maken van de wereld; een stukje zingeving dat je eigen leven ook zal verrijken.

Deze functie wordt structureel ingevuld, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid hebben wij de intentie om dit dienstverband voort te zetten voor onbepaalde tijd. Het betreft een fulltime functie voor 36 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal 10. Dit is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.256,- en maximaal € 4.500,- bruto per maand.

Naast dit salaris heb je de beschikking over een Individueel KeuzeBudget (IKB) van 20% van je salaris. Het IKB is een vrij besteedbaar budget dat je kunt inzetten voor verschillende doelen. Daarnaast hebben wij prima andere arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonsgebonden basisbudget (PBB) dat je kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling en vitaliteit.

Meer weten over werken bij Waterschap Limburg?

Op 15 juni 2020 hebben wij een livestream gehouden over hoe het is om te werken bij Waterschap Limburg. Hierin zijn de Secretaris-directeur en verschillende medewerkers van Waterschap Limburg aan het woord geweest. Deze livestream kun je hier terugkijken!

Hebben we je interesse gewekt en wil je solliciteren?

Limbourg & Partners verzorgt voor Waterschap Limburg de Werving & Selectie van deze procedure. Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Harry Kikken, Managing Director (06-2054 4191). Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag tegemoet. Solliciteren: https://www.limbourg.eu/nl/vacatures/tactisch-peilbeheerder/

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen.