Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Stafjurist

Werkgever:Laurentius Ziekenhuis
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij oplossingsgericht en helemaal thuis in het gezondheidsrecht?

Dan ben jij onze nieuwe stafjurist!

Vacaturenummer 22-022, 32 uur per week

Wie ben jij?

Als stafjurist ben jij een senior adviseur, sparringpartner en expert op het gebied van het gezondheidsrecht voor het Laurentius. Je ondersteunt en adviseert de Raad van Bestuur, het afdelingsmanagement en de zorgprofessionals bij juridische vraagstukken en stelt in voorkomende gevallen correspondentie op. Je draagt bij aan beleidsontwikkeling op ziekenhuisniveau op het gebied van gezondheidsrecht en klachtrecht. Relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving worden door jou beoordeeld en vertaald naar adviezen voor de praktische toepasbaarheid voor het Laurentius ziekenhuis. Je handelt zelfstandig kleine schadeclaims af en je ondersteunt bij de medische beroepsaansprakelijkheidszaken die door de verzekeraar van het ziekenhuis worden behandeld. Je ondersteunt medewerkers en zorgprofessionals incidenteel in procedures. Je neemt in deze veelzijdige functie ook deel aan ziekenhuiscommissies en je ondersteunt samen met de andere jurist de klachten(onderzoeks)commissie. Tevens vervul je de rol van Functionaris Gegevensbescherming (8 uur per week). Daarbij schakel je op verschillende niveaus en weet je de juiste toon te vinden. Je werkt samen met de Information Security Officer (ISO) / de Privacy Officer (PO) en de juristen van het ziekenhuis. Waar nodig of gevraagd geef je ook bijscholing en voorlichting en in voorkomende gevallen adviseer je ook op andere rechtsgebieden (bijv. Civiel recht en strafrecht). Ook vertegenwoordig je Laurentius in- en onderhoud je (regionale) kennisnetwerken.

Je bent een sociale en stevige juridisch adviseur. Je bent analytisch sterk, initiatiefrijk en resultaatgericht. Tevens ben je integer en collegiaal. Je kunt de grote lijnen bewaken en bent in staat om zaken zelfstandig en proactief op te pakken. Waar nodig zoek jij de samenwerking met collega’s. Je vindt het een uitdaging om zaken uit te zoeken in een omgeving met verschillende belangen. Je bent in staat om nieuwe informatie en kennis vlot eigen te maken. Je weet jouw vakkennis op een aansprekende manier in diverse situaties over te brengen. Hierbij heb je gevoel voor de onderlinge verhoudingen en houd je het grotere geheel voor ogen. Je behandelt veel verschillende dossiers gelijktijdig, je staat stevig in je schoenen en je kunt het hoofd koel houden. Tenslotte ben je in staat om heldere en toegankelijke adviezen en (beleids)notities te schrijven.

Jouw nieuwe werkplek

De afdeling Juridische Zaken en Klachten maakt onderdeel uit van het Bestuursbureau en valt onder de leiding van de stafafdelingsmanager Bestuursbureau. Je maakt deel uit van een enthousiast team dat bestaat uit een stafjurist, twee klachtenfunctionarissen, een secretaresse juridische zaken en de ambtelijk secretaris van de Cliëntenraad.

Wat vragen wij van jou?

• Een afgeronde academische opleiding Nederlands recht, met aandachtsgebied gezondheidsrecht;

• Vakinhoudelijke ervaring op het gebied van m.n. gezondheidsrecht en privacy;

• Om en nabij 5 jaar relevante werkervaring als jurist in de gezondheidszorg, binnen het ziekenhuiswezen is een pre;

• Je hebt bij voorkeur ervaring met de rol van Functionaris Gegevensbescherming;

• Zo nodig ben je bereid om scholing te volgen om jouw kennis uit te breiden en te verdiepen.

Wat krijg je daarvoor terug?

• De salariëring is overeenkomstig FWG functiegroep 60/65, afhankelijk van opleiding en ervaring (CAO Ziekenhuizen);

• Parttime functie voor 32 uur per week;

• Een contract voor de duur van 1 jaar met de intentie deze te verlengen;

• 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.

Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier .

Informatie en procedure

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan met Maud Stevens, Stafjurist, via telefoonnummer +31 475 382 270

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Malou Heijnen, recruiter,+31 6 46241184

Tot 7 februari kun je reageren via het sollicitatieformulier.