Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Belangstellingsregistratie BAZ opleiding voor verpleegkundige

Werkgever:Laurentius Ziekenhuis
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil jij je als gediplomeerd verpleegkundige verder ontwikkelen op het gebied van acute zorg? Wil jij een basis leggen om binnen de acute as van het LZR ingezet te worden indien nodig, of overweeg je wellicht om in de toekomst een specialisatie te doen? Dan is dit je kans!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste verpleegkundigen die op persoonlijk en professioneel vlak willen groeien en daar de BAZ opleiding voor willen inzetten!

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste, leergierige verpleegkundige die ambitie heeft om meer van de acute zorg te weten te komen. Jouw interesse in de acute zorg is aangewakkerd en je wilt je oriënteren in de laag- en midden complexe zorgvraag binnen de acute setting. Je bent bereid hier in te investeren om zodoende mee op te schalen binnen de acute as indien de zorgvraag dat noodzakelijk acht.

Het volgen van de BAZ opleiding maakt dat je inzetbaar bent als ondersteuner in de acute as én dat je kennis en vaardigheden opdoet over acute ziektebeelden waarmee je de opgedane kennis kan inzetten ten behoeve van de patiëntenzorg op je afdeling. Ook leg je met de BAZ opleiding al een basis als je in de toekomst de vervolgopleiding IC, SEH, CCU of Recoveryverpleegkundige wilt gaan volgen. Een mooie loopbaankans voor jou als verpleegkundige! Er zijn meerdere startmomenten in 2023. Dit gebeurt in overleg met alle betrokkenen.

De BAZ opleiding

De BAZ opleiding geeft verpleegkundigen een basis voor alle specialisaties binnen de acute zorg. De BAZ is een CZO-erkende vervolgopleiding van minimaal 6 tot 9 maanden. De opleiding is opgebouwd rondom EPA’s, wat staat voor entrustable professional activity (ofwel: toevertrouwde handeling). De BAZ opleiding bestaat uit 4 basis-EPA’s van acute zorg:

1. Controleren en onderhouden van de werkplek in de acute setting;

2. Zorgdragen voor de eerste (initiële) opvang van een zorgvrager binnen de acute setting;

3. Laagcomplexe zorg verlenen aan een zorgvrager binnen de acute setting;

4. Middencomplexe zorg verlenen aan een zorgvrager binnen de acute setting.

Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door de Maastricht UMC+ Academie. In totaal kent de opleiding 15 lesdagen en de toetsing vindt grotendeels plaats op de werkplek.

Naast het theoretische deel loop je gedurende de gehele opleiding stages op een afdeling binnen de acute as van het LZR en ben je dus niet werkzaam op je eigen afdeling. Er zijn een aantal opleidingsplekken beschikbaar. Tijdens de selectiegesprekken wordt geïnventariseerd naar welke gespecialiseerde afdeling je voorkeur uitgaat als opleidingsafdeling. Na het behalen van de opleiding ontvang je een certificaat.

Flexibele inzet

Tijdens de opleiding wordt je als verpleegkundige ingezet als allround verpleegkundige binnen de kliniek. Je zult voornamelijk ingezet worden op de verpleegafdelingen: Interne Geneeskunde, Oncologie, Neurologie, Chirurgie, Long Geneeskunde, Cardiologie, Orthopedie en Gynaecologie. Ontstaat er een piek in de zorgvraag in de acute as, dan word je als verpleegkundige met een BAZ certificaat tijdelijk ingezet in de acute as. Dit heeft als voordeel dat flexibele opschaling in de acute as door jou mogelijk is! Uiteraard vindt deze inzet plaats in overleg met jou en met jouw teamleider.

Mocht je je na de BAZ opleiding verder willen specialiseren richting CCU, IC, SEH of recovery? Dan kun je solliciteren op een van deze vacatures zodra deze beschikbaar zijn. Je krijgt dan verkorting op deze vervolgopleidingen, omdat je het generieke deel van de opleiding dan al afgerond hebt.

Wat vragen wij van jou
• Je bent een gediplomeerd verpleegkundige, met geldige BIG registratie;
• Je bent bereid om gedurende de opleiding minimaal 32 uur te werken;
• Je bent flexibel, besluitvaardig, proactief en je hebt een hands-on mentaliteit;
• Je bent in staat om te reflecteren en een lerende houding aan te nemen.

Wij bieden jou
• Salaris tussen €2.554 en €3.468 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 45). Inschaling vindt plaats op basis van relevante kennis en werkervaring;
• Functie voor 32-36 uur per week;
• Een contract voor onbepaalde tijd;
• 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
• Ontwikkeling, een opleidingstraject tot verpleegkundige met een BAZ certificaat;
• Doorgroei, mogelijkheid om door te stromen richting de IC,SEH, CCU of recovery opleiding;
• Een jaarlijks terugkerend scholingstraject waarbij de bekwaamheid wordt geborgd.

Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier

Informatie en procedure

Wil je meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op met Desiree Hintzen (Teamleider HRD +31 6 29329978 of Tamara Meijer (HRD-adviseur +31 6 46062346

Je kunt tot woensdag 14 december kun je jouw belangstelling kenbaar maken via het sollicitatieformulier. De gesprekken staan gepland op donderdag 22 december, we willen je vragen hier rekening mee te houden.