Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Begeleider Flexwerk(t) - regie op werktijden - St. Anna

Werkgever:Koraal
Plaats:Heel

Regisseur van je eigen werktijden! Als Begeleider Flexwerk(t) bepaal je zelf wanneer en hoeveel uren je beschikbaar bent. Ideaal te combineren met je studie, gezin of een andere parttime baan!

Het begeleiden van cliënten met een complexe zorgvraag is je passie. Je houdt van een pittige uitdaging en kunt snel schakelen. Herken jij je hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de functie

Als Begeleider Flexwerk(t) werk je met de doelgroep Ernstig Verstandelijk Beperkt met gedragsproblemen (EVB+) en bijkomende problematiek. Deze doelgroep bestaat op dit moment uit circa 55 cliënten. Er werken meer dan 90 medewerkers in de EVB+ teams, welke intensief samen werken met 2 teamleiders, 2 regiebehandelaren, 4 senior begeleiders en meerdere disciplines.

De woningen van de EVB+ cliënten op het terrein hebben ieder hun eigen identiteit. Als begeleider draag je zorg voor de kwaliteit van leven van de cliënt. Dagbesteding is een belangrijk onderdeel hiervan.

Binnen onze doelgroep zijn diverse cliënten die extra zorg en ondersteuning nodig hebben, vanwege hun complexe zorgvraag. Deze cliënten begeleiden we vanuit individuele programma’s. Kenmerkend voor deze doelgroep is dat de begeleiding van onze cliënten een hoogalertheid niveau van jou als begeleider vraagt.

Het lukt ons niet altijd om de complexe zorgvraag van onze cliënten te begrijpen. Dit onbegrip kan soms leiden tot fysieke als ook mentale agressie. Ook in deze situaties ben jij in staat om naar de vraag of behoefte van de cliënt achter het gedrag te kijken.

Regisseur van je eigen werktijden

Je kiest voor een aantal contracturen tussen de 4 en 36 uur, die je maandelijks naar boven of beneden kunt bijstellen. Daarbij geef je aan op welke momenten je beschikbaar bent, of je plant jezelf in op openstaande diensten. Dit geeft je alle ruimte om bijvoorbeeld alleen zaterdagen en zondagen te werken, of juist géén weekenden. Alleen avonden of juist vroege diensten. Dit volledig op basis van je persoonlijke wensen en situatie.


De voordelen van Flexwerk(t)

  • Je hebt zelf de regie in handen. Jij kiest je eigen diensten/werktijden.
  • Altijd een contract dat bij jou past.
  • Veel afwisseling in je werk. Je kiest je eigen werkplek.
  • Je hebt grip op je werk- en privé balans.
  • Je blijft bevoegd en bekwaam. Behaal jouw noodzakelijke opleidingen en cursussen.
  • Volop aandacht voor opleiden, bij- en nascholen en persoonlijke ontwikkeling.
  • Je kunt jezelf ontwikkelen en je netwerk verbreden door binnen verschillende vakgebieden/doelgroepen* te werken.
  • Gebruik van uitgebreide applicaties t.b.v. roostering, inschrijven op diensten en opgeven van beschikbaarheid. Indien gewenst met behulp van een digicoach.
  • Je pensioen en je werknemersverzekeringen zijn geborgd.

* Voor nu gaat het om een pilotfase waarin de inzet uitsluitend uitgevoerd wordt binnen de doelgroep EVB+. Op termijn behoort een verdere uitrol tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij?

  • Salaris: conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 40 of 45, afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie.

    FWG 40: min €2.617 en max €3.535 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.

    FWG 45: min €2.766 en max €3.861 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), een collectieve zorgverzekering, ruime pensioenregeling en een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden
  • Contract voor onbepaalde tijd: een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden. Contracturen tussen de 4 en 36 uur per week.
  • Een fijn team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
  • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
  • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
  • Kansen: De mogelijkheden zijn zeer divers. De verschillende problematieken van de doelgroep zorgen ervoor dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
  • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaalvind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
  • Digicoach: om je wegwijs te maken in alle systemen, is ondersteuning van een digicoach mogelijk.

Wie zoeken wij?

Je bent een verbinder in nabijheid van de cliënt. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust en veiligheid. Uiteraard blijf je betrokken en aanwezig bij de cliënt. Tevens ben je een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel.

Je bent een doorzetter. Indien nodig, kun je ook gas terug nemen en je hebt oog voor de grenzen van cliënt, collega’s en zeker ook jezelf. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaat met persoonlijke ontwikkeling.

En verder..
  • Je beschikt over een relevante MBO opleiding of je studeert in het 3e of 4e leerjaar.
  • Ben je woonachtig in België?

    Je hebt een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie. Of je bent 3e of 4e jaars student voor een beroep in de zorg.
  • Je beheerst de Nederlandse taal.
  • Je hebt ervaring met gedragsdoelgroepen. Heb je nog niet zoveel ervaring, maar wel affiniteit met de doelgroep? Dan gaan we toch graag met je in gesprek. Daarbij is inzicht en kennis van begeleidingstechnieken, in zowel rustige als niet-stabiele situaties van belang.
  • Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen. Je durft daarbij hulp en feedback te geven en vragen.
Meer informatie

Heb je vragen, wil je meer weten over de mogelijkheden, of wil je een dag(deel) meelopen? Neem gerust contact op met een van de senior begeleiders (Riëlle Evers, 06 - 20 83 14 28) of (Shannon Coughlan, 06 - 57 76 89 66).

Reageren

Lees jij bovenstaande en denk je: “Dat wil ik!”. Dan maken wij graag met jou kennis. Wij ontvangen graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier.