Ben jij nieuwsgierig naar het werken met een andere doelgroep of twijfel je al een tijdje om de stap te zetten?? Wij gaan samen met jou uitzoeken wat bij je past! Om onze unit te versterken zijn we bij St. Anna in Heel op zoek naar gedreven begeleiders die een uitdaging zien in het werken met cliënten met complex gedrag.
De doelgroep waarmee je werkt varieert van jongvolwassenen tot volwassenen met veelal een matige verstandelijke beperking en complex gedrag, waarbij ernstige ontregeling kan voorkomen. Thema’s als autisme, hechting, een laag emotioneel niveau, preventief werken en de vraag achter het gedrag staan hierbij centraal.
Er zijn bewoners die niet of nauwelijks praten, maar de meerderheid van de doelgroep kan zich verstaanbaar maken; hierdoor worden ze regelmatig overschat. Doordat vrijwel alle cliënten mobiel zijn, is vaak alleen ondersteuning bij de ADL (eten/drinken, aankleden, persoonlijke verzorging, etc.)
Door de diversiteit van de doelgroep en individuele aanpak schakel je steeds tussen diverse begeleidingsstijlen, afhankelijk van de achtergrond en hulpvraag van de cliënt. Wat ze gemeen hebben, is dat ze een laag emotioneel ontwikkelingsniveau hebben en hierdoor sterk afhankelijk zijn van jouw aanwezigheid en begeleiding.
Je werkt volgens gestructureerde plannen, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng. Gedurende de dag ben jij de spil in het leven van de cliënt en schat je de begeleidings-intensiteit en mogelijkheden op dat moment in. Je draagt samen met je collega’s zorg voor een afgestemd dagprogramma, prikkelaanbod en mate van nabijheid met uiteindelijk het belangrijkste: samen een plezierige dag.
Onze collega's Romee Janssen en Lieke Corsten vertellen je graag meer over het werken als (persoonlijk) begeleider met deze doelgroep. Klik hier voor het interview.
De unit bestaat uit 7 recent gerenoveerde woningen (Annalaan 28, 30 en Polderhof 1, 3, 5, 7 en 9) die zich op het terrein van St. Anna bevinden; in iedere groep wonen gemiddeld 7 cliënten. De woningen verschillen sterk van karakter, begeleidings-behoeften en personele inzet. Je werkt nooit alleen; de woningen zijn gekoppeld aan de omliggende buurwoningen. We vormen onze “eigen wijk”, er zijn altijd collega’s in de nabijheid.
Daar waar in de ene woning de begeleiding gericht is op een individuele benadering, richt de begeleiding op een andere woning zich op het nastreven van een gezamenlijk klimaat. De dagbesteding voor deze cliënten vindt plaats vanuit de woongroep, buiten St. Anna of binnen onze eigen dagbestedingslocaties op het terrein.
Jij zoekt uitdaging in het voorkomen en opvangen van complex gedrag, met als doel stabilisatie en verrijking van het leven van de cliënt.
Je werkt met cliënten met complex gedrag. Vanzelfsprekend schrik je niet terug voor fysiek of verbaal gedrag, maar het belangrijkste is dat je in staat bent om (te leren) bewust te handelen in complexe situaties.
Voor deze functie vragen wij een relevante, afgeronde MBO 3, MBO 4 of HBO opleiding. Ben je nog bezig met je studie en 3e of 4e jaars? Ook dan gaan we graag samen met jou kijken naar de mogelijkheden.
Naast je rol als begeleider bieden we diverse mogelijkheden zoals leerlingbegeleider, medicatie- of dagbestedingsverantwoordelijke óf wellicht een rol als persoonlijk begeleider.
Om jou in je kracht te zetten binnen deze dynamische doelgroep en je te laten groeien, werken wij in ieder team met een senior begeleider (teamcoach). Deze senior begeleider ondersteunt je bij je persoonlijke ontwikkeling. Tevens kenmerkt St. Anna zich door de intensieve samenwerking met (in elk team) een eigen gedragswetenschapper, teamleider en overige disciplines.
Binnen deze doelgroep leggen we de nadruk op persoonlijk contact. Wil je meer weten over de doelgroep, werktijden, context of het team waar je komt te werken, bel ons gerust. Dan plannen we samen met jou een geheel vrijblijvende kennismaking in met de doelgroep. Je kunt contact opnemen met Shannon Coughlan (senior begeleider) via 06 – 57 76 89 66.
Enthousiast? Upload je CV en motivatie via het sollicitatieformulier.