Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Visie op Leren-coach

Werkgever:Gilde Opleidingen
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij met veel onderwijsontwikkeling bezig, altijd op zoek naar hoe je het onderwijs zo goed mogelijk kan laten aansluiten bij de leerbehoeftes van de student en heb je een sterke affectie met didactiek in de breedste zin van het woord, zoals bijvoorbeeld formatief evalueren en coachend lesgeven? Dan zijn wij voor het project Visie op Leren-coaches op zoek naar jou!

Wat ga je doen als Visie op Leren Coach?

In september 2020 is de Visie op Leren van Gilde Opleidingen geïntroduceerd. Nadat ieder team een ambitie- en positiebepaling heeft doorlopen, en er ontwerpdagen zijn georganiseerd, is het nu tijd voor de volgende stap: De Visie op Leren-coaches. De Visie op Leren-coaches zullen collega’s gaan ondersteunen in het waarmaken van de ambities op het gebied van didactiek en lesgeven. De Visie op Leren-coach gaat op individueel niveau met de docenten binnen een vakschool aan de slag om de ambities die (op teamniveau) zijn geformuleerd te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ondersteunen van docenten in het aannemen van een meer coachende rol, het implementeren van formatief evalueren in de lessen of het vergroten van het didactisch repertoire.

Als Visie op Leren-coach word je aan 1 of meerdere vakscholen gekoppeld en ga je met de teams in gesprek om te bekijken waar de behoeftes liggen op het gebied van leren en lesgeven. Hierbij stem je af met de teammanager, de onderwijskundige en de i-coach die aan het team zijn gekoppeld. Samen stellen jullie een plan van aanpak op om het team zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in het waarmaken van de ambities. Je ondersteunt het team als geheel, maar vooral ook collega’s op individueel niveau. Dit doe je door te observeren, reflecteren en inspireren maar vooral ook door zichtbaar te zijn voor de collega’s en als vraagbaak en inspirator op te treden binnen de vakschool.

Jouw talent en ambitie

Ben jij:

  • Iemand die zichzelf graag op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen op het gebied onderwijs en dit ook graag zelf toepast in jouw eigen lespraktijk?
  • Iemand met een onderzoekende houding die weet te onderbouwen waarom zaken wel of niet werken.
  • Iemand die goed kan onderbouwen welke keuzes er in didactiek gemaakt kunnen worden en waarom iets wel of niet zou kunnen werken?
  • Iemand met meer dan gemiddelde kennis op het gebied van (activerende) didactiek, coachend lesgeven en formatieve evaluatie?
  • Iemand die anderen kan enthousiasmeren en kan helpen bij het onderbouwen van hun eigen visie op lesgeven?
  • Iemand die collega’s op ieder niveau de ondersteuning kan bieden die zij nodig hebben wanneer het aankomt op didactiek in de breedste zin van het woord?

Vereisten

Wij zijn Gilde Opleidingen

Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen op Gilde Opleidingen.

Ons aanbod

De rol van Visie op Leren coach maakt onderdeel uit van het NPO-project “Visie op Leren coaches en i-coaches”. Het betreft een aanstelling van 0,2 tot 0,6 fte. In eerste instantie gaat het hier om een jaarcontract met oog op verlenging welke in de periode maart/april 2023 bekeken zal worden. De aanstelling kan wellicht gecombineerd worden met één van de andere vacatures bij Gilde Opleidingen.

Het salaris is ingedeeld in schaal LB van de cao-mbo, minimum €2.961,- en maximum €4.429,- op fulltime basis. Dit wordt aangevuld met een volledige 13e maand en natuurlijk 8% vakantietoeslag. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao-mbo zoals standaard 30 vakantiedagen met mogelijkheid tot opbouw van meer vrije dagen. Daarnaast kun je gebruik maken van diverse collectieve verzekeringen en regelingen zoals onder zorg- en arbeidsongeschiktheidsverzekering, bedrijfsfitness en een uitgebreid (digitaal) cursusprogramma van de GO!cademy.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Frank van den Ende via f.vdende@rocgilde.nl of via 06 - 558 878 31. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met Sabine Bours, adviseur werving & selectie via 06 – 206 804 04.

Kom solliciteren!

Herken jij jezelf in het profiel? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 3 juli 2022 in te sturen.

Gesprekken

De gesprekken vinden plaats op 11 of 13 juli in de ochtend.