Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Senior Beleidsadviseur

Werkgever:Gilde Opleidingen via Rieken & Oomen
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Senior Beleidsadviseur Roermond, 0.8-1.0 fte

Profielschets

Een professional met strategisch inzicht, scherp analytisch vermogen en onafhankelijkheid in denken. Met interesse in en kennis van (maatschappelijke) ontwikkelingen, trends op de arbeidsmarkt en in het bedrijfsleven in relatie tot het mbo. Een proactieve sparringpartner voor het CvB en directie.

De organisatie

Gilde Opleidingen wil zich onderscheiden door studentenzorg; ze bieden studenten maatwerk dat past bij ieders talent en ontwikkelvraag. Gilde Opleidingen is een regionaal ROC met sterke wortels in Noord- en Midden-Limburg, dat samen met haar externe netwerk kleinschalig onderwijs biedt in een vertrouwde omgeving, aan jongeren en volwassenen. Gilde Opleidingen gelooft in onderwijs dat naadloos aansluit op de echte wereld en dat binnen een plezierige, veilige en vertrouwde omgeving. Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan wordt gewerkt. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken ze het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij Gilde Opleidingen een studie of cursus, op een van de locaties in Noord- en Midden-Limburg. Meer dan 140 mbo-opleidingen, binnen 15 vakscholen, kunnen zij bij Gilde Opleidingen terecht. Voor meer informatie: www.gildeopleidingen.nl

De functie

Je komt te werken binnen een klein bestuursbureau dat het College van Bestuur (CvB) en de directeuren adviseert en ondersteunt bij het ontwikkelen en realiseren van de strategische ambitie van Gilde Opleidingen, zowel sectorspecifiek als gericht op brede regionale ontwikkelingen. Een sterke visie op de rol van het mbo en de relatie tussen beroepsonderwijs en arbeidsmarkt combineer je met een sterke gerichtheid op interne en externe samenwerking.

De persoon

Als senior Beleidsadviseur signaleer en analyseer je (maatschappelijke) ontwikkelingen in relatie tot het mbo. Je hebt oog voor (nationale en regionale) beleidsontwikkelingen, trends op de arbeidsmarkt en in het bedrijfsleven. Je vertaalt ontwikkelingen naar beleid en concrete acties voor Gilde Opleidingen en fungeert tevens als vraagbaak voor diverse bestuurlijke organen. Je adviseert het CvB en directie en fungeert als sparringpartner in complexe projecten en processen en geeft vorm aan de bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Daarnaast houdt je oog voor kansen en uitdagingen in het primaire (onderwijs) proces. Hierbij heb je een positief kritische houding en ben je oplossingsgericht. Je hebt een proactieve houding waardoor de organisatie kan anticiperen op de ontwikkelingen. Je bent een sterke (politieke) netwerker en bespreekt en agendeert deze ontwikkelingen en concrete initiatieven bij (nationale en regionale) stakeholders en participeert in strategische netwerken. Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en adviseert het CvB in het politiek bestuurlijke krachtenveld. We zoeken een professional die het een uitdaging vindt om betrokken te zijn bij het initiëren, ontwikkelen en ondersteunen van innovatieve samenwerking met onderwijspartners, bedrijven, instellingen, gemeenten, provincie en rijk. Je vertaalt ambities en uitdagingen vanuit onderwijs en bedrijfsleven in voorstellen voor een realistische aanpak en creëert hier draagvlak voor. Je initieert en ondersteunt projecten en processen en stemt deze af of belegt deze intern. Je bent betrokken bij het opstellen van adviezen, projectplannen, businesscases, businessplannen en subsidieaanvragen en volgt de voortgang. Ervaring of bijzondere affiniteit met de onderwijssector is een pre.

Functie-eisen
  • Een aantal jaren relevante ervaring.
  • Kennis van en opvattingen over (eu)regionale en nationale ontwikkelingen en de rol en kansen van mbo.
  • Strategisch inzicht, scherp analytisch vermogen en onafhankelijkheid in denken.
  • Een kritische houding, natuurlijke nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht.
  • Een uitstekende politieke antenne, gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en ervaring in het omgaan met weerstanden en belangentegenstellingen.
  • Sparringpartner.
  • Oplossingsgericht.
  • Sterke netwerkvaardigheden.
  • Vaardigheid met project- en procesmatig werken, businessplannen en subsidieaanvragen.
  • Kennis van onderzoeksmethodieken.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Academisch denk- en -werkniveau.
Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie van 0,8 tot 1,0 fte. In eerste instantie wordt een contract voor de duur van een jaar aangeboden met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is ingedeeld in schaal 12 van de cao-mbo, minimum € 3.810,- en maximum € 5.595,- op fulltime basis. Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige dertiende maand. Verder bieden Gilde Opleidingen goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao plus extra regelingen zoals onder andere bedrijfsfitness.

Procedure

De werving en selectie wordt verricht door Rieken & Oomen, in de personen Karin Straus. Zij voert gesprekken met in potentie voor de functie geschikte kandidaten. Vervolgens zal de kandidatuur van geschikte kandidaten op papier aan de opdrachtgever worden gepresenteerd en zullen er gesprekken plaatsvinden met de selectie- en benoemingsadviescommissie.

Sollicitatie en inlichtingen

Voor inhoudelijke vragen m.b.t. het functieprofiel kunt u contact opnemen met Karin Straus, op woensdag 9 december tussen 16.00 - 17.00 uur of donderdag 17 december tussen 11.30 - 12.30 uur. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 043-321 96 07 Jouw sollicitatie ontvangen wij graag voor 21 december via het online sollicitatieformulier

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.