Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Consulent Jeugd

Werkgever:Gemeente Heerlen
Plaats:Heerlen

Heb jij ervaring binnen het werkveld Jeugd? Word jij enthousiast van regie voeren in complexe casuistiek? Ben jij een bruggenbouwer en kun je out-of-the-box handelen? Gaat je motor sneller draaien van een dynamische werkomgeving? Dan is de functie consulent Jeugd misschien wel iets voor jou! Reageer voor 27 mei 2024!

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en beschikt over specialistische expertise op het terrein van Jeugd.
  • Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en bent in staat om als regisseur op te treden in multiproblem situaties.
  • Je bent in staat om veiligheidsinschattingen te maken en bent bekend met het traject van meldingen voor de Raad van de Kinderbescherming.
  • Je bent accuraat, stressbestendig en hebt een resultaatgerichte en klantgerichte instelling met oog voor de juiste verhouding tussen kwaliteit en kwantiteit.
  • Je bent krachtig, overtuigend en werkt proactief.
  • Je bent creatief en denkt out-of-the box om binnen de wettelijke kaders maatwerk te leveren voor cliënten.
  • Je bent een echte samenwerker, een bruggenbouwer die weet overstijgend te denken en staat positief tegenover de samenwerking met JENS.

Wat ga je doen?

Als consulent Jeugd heb je als doel te komen tot een heldere vraaganalyse van de benodigde ondersteuning en hulpverlening voor het kind en het gezinssysteem, waarbij een veilige en opvoedkundig verantwoorde omgeving voor het kind gewaarborgd is. De cliëntgroep bestaat uitsluitend uit multiproblem cliënten, waar sprake is van hoog risico, zorg mijdend gedrag, onvoldoende probleembesef en waar hulp nodig is in het vrijwillig maar niet vrijblijvend kader. We staan voor een integrale aanpak op alle leefgebieden, voor het kind en het gezinssysteem. De consulenten Jeugd werken nauw samen met coöperatie JENS die gecontracteerd is voor de basishulp Jeugd en met de overige zorgaanbieders op het gebied van crisis- en residentiële zorg.

Je gaat je vooral bezighouden met:

  • Het adviseren en ondersteunen van de medewerkers van JENS/de sociale buurtteams en overige hulpverleners in de buurt over casussen waarbij zij aanvullende expertise nodig hebben;
  • Het toepassen van kortdurende interventies op basis van eigen expertise;
  • Het analyseren van de hulpvraag bij multiproblematiek;
  • Het (laten) opstellen van 1G1P1R;
  • Het voeren van regie bij multiproblematiek. Monitoren van de voortgang en uitvoering van 1G1P1R;
  • Het samenwerken met JENS bij het tot stand komen van het juiste hulpaanbod en het schakelen met Incluzio voor hulp aan de betrokken ouders, waar nodig;
  • Het signaleren van knelpunten in zorg- en hulpverlening en het leveren van een bijdrage aan de oplossing;
  • Het maken van een veiligheidsinschatting van de situatie met behulp van risico-taxatie-instrumenten;
  • Het doorleiden naar de Raad voor de Kinderbescherming en/of de Rechtbank;
  • Het nauw samenwerken met de consulenten Volwassenen multiproblem van het Expertiseteam, met consulenten Participatie, werk, inkomen, schulden en Wmo en met andere partners binnen het domein van jeugd en veiligheid.

Teams Toegang

Team Toegang werkt in het vrijwillige kader, echter niet vrijblijvend, met gezinnen en volwassenen met meervoudige en complexe problemen. Zij staan voor een integrale aanpak op alle leefgebieden, voor het kind en het gezinssysteem. Het team bestaat uit twee toegangen, één voor Heerlen Noord en een voor Heerlen Zuid. Naast de jeugd- en volwassenconsulenten, bestaat het team uit gedragsdeskundigen, procesbegeleiders en procesondersteuners. Het team werkt nauw samen met interne afdelingen, maar ook met externe instanties zoals bijvoorbeeld de zorg-coöperaties JENS en Incluzio, het inkoopteam van Maastricht, Veilig Thuis, het Veiligheidshuis, de Raad voor de Kinderbescherming en de Gecertificeerde instellingen.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het aantal uren bepalen we in overleg, waarbij we uitgaan van 24 tot 36 uur per week.

De functie is ingeschaald in schaal 10 met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.558,- en maximaal € 5.247,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om extra vrije tijd (ADV) op te bouwen.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie onder vermelding van vacaturenummer 24060 naar Debby Manusama, e-mailadres: d.manusama@heerlen.nl Je kunt solliciteren tot en met 26 mei 2024 .

Voor meer informatie kun je terecht bij Michel Klaassen (Manager Team Toegang a.i.) via e-mailadres m.klaassen@heerlen.nl of tel. 045-5603945 Voor vragen over de procedure of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Mieke Veldman (Adviseur Personeel & Organisatie) via e-mailadres m.veldman@heerlen.nl

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.