Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker Begeleiding Gedragscomplex

Werkgever:Daelzicht
Plaats:Heel

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil jij werken op 2 doordeweekse dagen (dinsdag en woensdag) in regelmatige dienst (van 8.30 uur tot 16.00 uur) en aan de slag bij de dagbesteding van de gehandicaptenzorg? Of zoek je juist een combi met dagbesteding en wonen? Kun jij je makkelijk in onze cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag verplaatsen en weet jij rust en stabiliteit over te brengen?

Voor de dagbesteding Speelman Hout in Heel hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gedragscomplex (Woongroep / Dagbesteding) 16 uur per week, Heel (regio Roermond) op Speelman Hout indien gewenst kan groter contract (tot 36 uur) in combinatie met woongroep Rank 1 (MVG).

Zo ziet jouw baan eruit

De medewerker begeleiding geeft uitvoering aan de hulpvragen die in het ondersteuningsplan van de cliënten zijn omschreven. Daarnaast ben je als medewerker begeleiding mede verantwoordelijk voor het bieden van een duidelijke structuur, die op elke cliënt afzonderlijk is toegespitst. Professionele betrokkenheid en zelfstandig durven handelen zijn hiervoor onmisbare eigenschappen.

Ervaring dagbesteding is geen must (wel affiniteit), ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) wel!

Wat betekent dat in de praktijk? Bij aanvang van je dienst (opstart binnen woonafdeling Rank 1 of 2) bespreek je samen met jouw collega’s eventuele bijzonderheden? Waar kunnen knelpunten ontstaan? Hoe ga ik slim om met ruimte en tijd? Vervolgens ga je aan de slag met het dagbestedingsprogramma. Samen met een andere collega ben je verantwoordelijk voor het zinvol invullen van de dag door middel van het aanbieden van allerlei leuke activiteiten.

Doordat je met een collega samenwerkt kun je altijd sparren over de beste manier om een bewoner in zijn huidige stemming te benaderen en ook om je eigen gedrag als medewerker begeleiding te spiegelen. Zelfreflectie en oog voor elkaar als collega’s vinden we binnen het team eg belangrijk. Je werkt in een enthousiast team dat de afgelopen jaren een grote groei heeft doorgemaakt qua ervaring en professionaliteit. Een dienst wordt afgesloten met een goede overdracht.

Locatieprofiel

Speelman hout is een dagbestedingslocatie waar cliënten met de ernstig tot matig verstandelijke beperking dagbesteding afnemen. We bieden allerlei activiteiten aan waarbij wordt gekeken naar de gemoedstoestand, de mogelijkheden en de interesse van de client, houtbewerking nog steeds onderdeel van het aanbod maar het aanbod is inmiddels veel breder. De nadruk ligt op een creatieve invulling voor de cliënten.

De activiteiten kunnen heel divers zijn, naar behoefte en wensen van de client. Licht sorteerwerk, houtbewerking, bakken, koken, tuinbezigheden, puzzelen en schilderen zijn hier voorbeelden van. Daarnaast proberen we de cliënten voldoende te laten bewegen middels wandelen, sport- en zwemactiviteiten. Dus Speelman Hout heeft wel nog deze naam, maar is creatief op allerlei gebieden, zie het als 'Hout en zo...' :)

Op de dagbesteding is het belangrijk dat je voortdurend je aandacht weet te splitsen tussen het individu en de dynamiek in de groep. Het leren kennen en aanvoelen van de cliënten is dan ook erg belangrijk.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.617,- en € 3.535,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie van medewerker begeleiding B.
  • Een vast contract, afhankelijk van jouw mogelijkheden, voor 16 tot 36 uur per week.
  • Je werkt in principe een vast dienstenpatroon, werktijden bij Speelman hout zijn van 8.30-16.00 uur. Samen met je collega’s zorg je er voor dat het rooster van de dagbesteding sluitend is.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde, relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3, denk hierbij bijvoorbeeld aan een opleiding Medewerker Maatschappelijk Zorg (mmz-3 of 4), SPW of (z)-verpleegkundige.
  • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag/ ernstige verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek.
  • Een evenwichtig en positief ingesteld karakter, staat stevig in zijn/haar schoenen en kan consequent optreden.
  • Een flexibele instelling. In je basisrooster wordt zoveel mogelijke rekening gehouden met jouw voorkeuren. Indien je ook uren op de woongroep gaat werken, dien je ook flexibel inzetbaar te zijn voor onregelmatige diensten.
  • Zin in een nieuwe baan waar geen dag hetzelfde is!

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’, tot en met 18 april 2024. Heb je vragen over de locatie en/of de vacature neem dan contact op met Rogér Pubben, Manager Zorg, via 06-30950785.

De sollicitatiegesprekken zullen na sluiting van de reactietermijn in overleg gepland worden

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.