Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Opleidingsadviseur

Werkgever:Bureau Jeugdzorg Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor het Centraal Bureau van Bureau Jeugdzorg Limburg in Roermond zijn wij op zoek naar een

Opleidingsadviseur

24-30 uur per week

Deel jij dezelfde visie over opleidingen als wij?

“Ontwikkeling, kennisproductiviteit en innovatievermogen van onze medewerkers vinden wij belangrijk. Vanuit de hedendaagse visie op HRM gaat het ons dan ook niet meer alleen over om het plaatsen van de juiste mensen op de juiste plaats, maar ook om het ontwikkelen van die mensen op die plaats.” Deel jij deze mening? Lees dan snel verder!

Als Bureau Jeugdzorg Limburg streven we in ons opleidings- en ontwikkelingsbeleid altijd naar een dynamisch evenwicht tussen de belangen van de organisatie en de belangen van de medewerkers. Met organisatiebelang doelen we in dit kader op het programma van bedrijfsopleidingen welke we aan onze medewerkers aanbieden. Dat programma draagt soms een verplichtend en soms een vrijwillig karakter. Daarnaast zijn we Cedeo gecertificeerd. We bieden de opleidingen en trainingen ook aan ketenpartners aan. Hiermee willen we bijdragen aan het borgen van kennis en kunde.

Wat ga je doen?

Onze huidige Opleidingsadviseur gaat later dit jaar met pensioen. Concreet betekent dit dat jij gaat voortborduren op ‘zijn werk’. Je gaat bouwen aan hetgeen er al staat, zodat we, als het op opleidingen aankomt, ‘state of the art’ blijven richting toekomst! Een warme overdracht en een aantal dagen meelopen, behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Als Opleidingsadviseur val je onder de afdeling Beleid, hiërarchisch onder het Hoofd Beleid. Je richt je op het vertalen van de organisatiestrategie en –doelstellingen in leer- en ontwikkelinterventies en overlegt en adviseert, gevraagd en ongevraagd, de Raad van Bestuur, het management en overige betrokkenen over opleidingsaangelegenheden en de bevordering van juiste en consistente beleidstoepassing.

Jouw werk kun je het beste samenvatten in de volgende activiteiten:

  • Het volgen van relevante maatschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en het analyseren en interpreteren van deze ontwikkelingen.
  • Het gevraagd en ongevraagd adviseren van het MT en de Raad van Bestuur omtrent leer- en ontwikkelinterventies in relatie tot de gesignaleerde ontwikkelingen.
  • Het realiseren van het opleidingsjaarplan door het (doen) opstarten, plannen, coördineren en ontwikkelen van leer- en ontwikkelinterventies.
  • Het bewaken van de voortgang en de rapportages omtrent het opleidingsjaarplan, inclusief budgetbeheer.
  • Het toetsen van effecten van relevante nieuwe ontwikkelingen en het indien nodig aanpassen van het opleidingsjaarplan.
  • Het informeren en/of adviseren van leidinggevenden en medewerkers t.a.v. leer- en ontwikkelinterventies en –mogelijkheden.
  • Het inzetten van interne en externe deskundigen bij de ontwikkeling en uitvoering van leer- en ontwikkelinterventies alsmede het afstemmen over de inhoud van de trainingen.
  • Het selecteren en aansturen van de (interne) trainers.
  • Het evalueren van leer- en ontwikkelinterventies en het indien mogelijk verbeteren hiervan.
  • Het opbouwen en onderhouden van een relevant intern en extern netwerk; bijv. door deelname aan relevante landelijke en regionale netwerken.
  • Het deelnemen aan werkoverleg.
  • Het plegen van aquisitie en opstellen van offertes ten behoeve van de extern aangeboden trainingen.
  • Het, in nauw contact met het SKJ, laten accediteren van opleidingen en trainingen.
Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

Kennis en ervaring:

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Kennis van het primaire proces.
  • Het kunnen onderkennen van trends en ontwikkelingen ten aanzien van het opleidingskundig en veranderkundig vakgebied zodat passende beleidsadviezen kunnen worden gegeven.
  • Kennis van en ervaring met leer- en ontwikkelingstheorieën en –interventies en (organisatie-) ontwikkelingstheorieën.
  • Bij voorkeur kennis van de verschillende beleidsgebieden van Bureau Jeugdzorg Limburg en het kunnen leggen van verbanden hiertussen.
  • Kennis van financiën i.v.m. het het opstellen van opleidingsbegrotingen en het bewaken van budgetten.
Specifieke kenmerken
  • Analytisch vermogen voor het vertalen van in- en externe ontwikkelingen en leerbehoeften naar doelgerichte leer- en ontwikkelinterventies.
  • Mondelinge, schriftelijke en didactische vaardigheden voor het overdragen van kennis naar aanleiding van veranderingen op alle niveaus binnen de organisatie.
  • Sterke adviesvaardigheden voor het adviseren van management en medewerkers.
  • Onderhandelingsvaardigheden bij het aangaan van contacten met externe leveranciers en het uitvoeren van offertetrajecten.
Wat krijg jij er voor terug?

Om te beginnen kom je terecht in een prettige en professionele organisatie met volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarbij gaan we uit van de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg. Voor jouw salaris betekent dit, dat je zal worden ingeschaald in schaal 10, minimaal €2832,96 en maximaal €4255,95 bruto per maand op fulltimebasis. Deze functie vullen we graag voor 24-30 uur per week in, waarbij de werkdagen in overleg zijn. In eerste instantie ontvang je een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren én wederzijdse tevredenheid bestaat uiteraard de mogelijkheid tot verlenging.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Enthousiast geworden? Maak dan jouw CV up to date, schrijf een originele, maar vooral duidelijke motivatiebrief en stuur beiden vóór 15 maart a.s. onder vermelding van “Vacature Opleidingsadviseur” naar Bureau Jeugdzorg Limburg t.a.v. vacatures@bjzlimburg.nl Wanneer jij jouw sollicitatie verzonden hebt, ontvang je een automatische reply, waardoor je weet dat jouw sollicitatie in goede orde is ontvangen. Uiterlijk 22 maart ontvang jij een terugkoppeling. De gesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 23 maart en woensdag 24 maart. Mocht je vooraf meer info willen hebben? Dat kan! En juichen we ook alleen maar toe. Inhoudelijk staat onze collega Louis Cornelussen, Hoofd Beleid, jou graag te woord via 088-0073104 en/of louis.cornelussen@bjzlimburg.nl Gaan we met elkaar het sollicitatiegesprek aan? Bij voorkeur doen we dit dan gewoon fysiek. Houd er echter rekening mee dat dit, i.v.m. de actuele ontwikkelingen rondom het Coronavirus, mogelijk digitaal plaats kan gaan vinden, bijv. via Microsoft Teams of Skype.