Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Adviseur Waterkeringen

Werkgever:Waterschap Limburg
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Word jij onze nieuwe Adviseur Waterkeringen?

Als adviseur waterkeringen volg je de bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van waterveiligheid en klimaat op de voet. Daarnaast horen de ontwikkelingen die zich op of rond de Maas afspelen en die vanuit de omgeving op ons afkomen, tot jouw aandachtsgebied. We zijn op zoek naar een breed inzetbare adviseur waterkeringen, die zich gemakkelijk beweegt in het domein van onze primaire waterkeringen langs de Maas, de fysieke omgeving hiervan en de stakeholders. Je staat in nauwe verbinding met de praktijk, weet welke issues er spelen en weet deze met elkaar te verbinden en waar nodig te vertalen naar concrete acties. Op basis van de praktijk ontwikkel je samen met andere collega’s beleid en implementeer je nieuwe ontwikkelingen in onze organisatie. Je kent als geen ander de (beleidsmatige) factoren, processen en spelers die van belang zijn om resultaten te halen.?Je adviseert en stemt af over waterveiligheidsonderwerpen, aan zowel collega’s in de lijnorganisatie, als in het Hoogwaterbeschermingsprogramma, management, bestuur en aan externe stakeholders. Er liggen veel uitdagingen om de inwoners van Limburg veilig te laten wonen en leven in het Maasdal. De context waarbinnen je je beweegt is dynamisch. Zowel Waterschap Limburg als andere partijen zijn nodig om onze doelen te bereiken en onze opgaven te realiseren. Dit vraagt inlevingsvermogen, visie en samenwerkingsvaardigheden.

Jouw werk

  • Het opstellen van adviezen voor collega's, management en bestuur op het gebied van waterveiligheid.
  • Het adviseren in dijkversterkingsprojecten.
  • Het adviseren over plannen van derden op basis van waterschapsbelangen, -opgaven en -beleid.
  • De vertaalslag maken vanuit geformuleerde doelen via beleid of plannen naar uitvoering. Hier geef je samen met collega’s van andere clusters invulling aan. Je bewaakt de beleidscyclus, zorgt voor implementatie van beleid, monitort de effecten ervan en stelt plannen waar nodig bij.
  • Het vertalen van beleid naar Klanteisen voor projecten.
  • Het afstemmen met andere overheden over de aanpak van waterveiligheid, het dragen van de verantwoordelijkheid voor de samenwerkingsafspraken.
  • Het gezamenlijk met andere partijen zoeken naar kansen in samenwerking en hier ook inhoud aan geven. Je zorgt ervoor dat er een integraal advies wordt geleverd.
  • Het aansturen van marktpartijen.

Over jou

Je weet je gemakkelijk in te werken in dossiers. Jij bent nieuwsgierig en vindt het leuk verschillende onderwerpen op te pakken. Je hebt een vlotte pen en kunt complexe zaken goed analyseren en op eenvoudige en overtuigende wijze over te brengen. Je bent sensitief naar de omgeving en ervaart plezier in de advisering aan bestuurders. Advisering over het bestuurlijke proces is voor jou de gewoonste zaak van de wereld. Je bent iemand die begrijpt dat een deugdelijk proces en planning net zo belangrijk zijn als de inhoud van je advies. Je bent slagvaardig en overtuigend. Je hebt oog voor de samenhang van waterveiligheidsthema’s met de andere opgaves binnen het waterschap.

Verder heb je…

  • Een afgeronde WO-opleiding in een relevante studierichting, bijvoorbeeld civiele techniek, watermanagement of technische planologie;
  • 5-7 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Ons aanbod?

Het gaat om een structurele functie van 32-36 uur per week. Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:?

?

  • een salaris tussen € 4299,- en € 5940,- bruto per maand (schaal 11);?
  • een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van €6.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden;?
  • ben je jonger dan 35 jaar? Dan kun je €12.000,- PBB besteden om je ambities en loopbaanplannen waar te maken;?
  • € 0,23 reiskostenvergoeding per kilometer óf 100% als je reist met het openbaar vervoer;?
  • € 3,- netto vergoeding voor elke dag die je thuis werkt.?

?

Ook ontvang je 21% individueel keuzebudget (IKB). Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Wil je bijvoorbeeld meer verlofdagen of laat je het liever uitbetalen? Je kiest zelf waaraan je dit budget besteedt. Je kunt flexibel werken en je tijd zelf indelen. Ons hoofdkantoor staat in Roermond, vlak bij het station en je kunt ook werken op onze locaties in Horst en Sittard óf vanuit jouw eigen huis.?

?

We nemen onze verantwoordelijkheid voor nu en later en willen zekerheid en veiligheid bieden op het gebied van waterbeheer. Daarvoor hebben we in 2024 en daarna extra collega’s nodig.?

?

Wij werken samen iedere elke dag aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Jij draagt bij aan het mooier maken van de wereld. Een baan waar je trots op kunt zijn!??

Over ons

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden tot agrarische gronden en natuurgebieden. Waterkwaliteit is minder zichtbaar en tastbaar dan overstromingen of droogte, maar wel van groot belang en invloed op de kwaliteit van de leefomgeving van ons allemaal!

Al onze collega’s verschillen van elkaar. Al die verschillen versterken elkaar. We horen graag wat jij toevoegt aan onze organisatie!

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en klimaatbestendig te maken voor de toekomst? Reageer dan op onze vacature!

Maak werk van deze vacature

Heb je vragen over het werken als adviseur waterkeringen bij ons waterschap? Je kunt deze stellen aan Margreet Smits (clustermanager Kaders & Ontwikkeling) via +31 653178965 of M.A.Smits@waterschaplimburg.nl

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze HRM-collega via hrm@waterschaplimburg.nl

Jouw sollicitatie en CV ontvangen we graag vóór 24 april 2024 via IGOM (www.igom.nl).

  • voor 30 april 2024 ontvang je bericht of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking;
  • een eerste gesprek plannen we op 15 mei 2024. Zet je deze datum vast met potlood in jouw agenda?

Wil je meer weten over werken bij Waterschap Limburg? Kijk dan eens op https://www.waterschaplimburg.nl/vacatures/