Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntbegeleider wonen

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Echt

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

”Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect.”

Binnen Windhoek, in Echt zijn wij op zoek naar een

cliëntbegeleider wonen

18-22 uren per week

Jouw werkomgeving

De 32 cliënten die op Windhoek wonen krijgen zorg en begeleiding aangeboden passend binnen hun mogelijkheden en wensen. Het zijn over het algemeen ouder wordende cliënten. Het ontwikkelingsniveau van de cliënten is laag tot matig verstandelijk beperkt. Er is sprake van lichte gedragsproblematiek als gevolg van een laag emotioneel ontwikkelingsniveau, en/of autisme spectrum stoornis en dementie. Cliënten hebben een meervoudige beperking.

Windhoek staat voor de zorg die zich richt op de individuele wensen en mogelijkheden van de cliënt. Zorg wordt individueel of in groepsverband aangeboden en is erop gericht de ervarings-en leefwereld van de cliënt uit te breiden.

Jij bent onze nieuwe cliëntbegeleider omdat:

  • Je een enthousiaste, gedreven en verantwoordelijke cliëntbegeleider (verzorgende 3IG) bent die samen met ons vorm wil geven aan onze vragen en behoeften binnen wonen. De komende tijd staat voor ons het vinden van een fijne verzorging en een stimulerend dagprogramma centraal. We zoeken dan ook iemand die samen met de andere begeleiders en het multidisciplinair team hierin wil meedenken.
  • Jij jouw werkzaamheden vooral op ons richt, samen met collega’s dagbesteding en de woongroep. Een goede klik met ons is erg belangrijk.
  • Verder vinden wij het belangrijk dat je duidelijk communiceert en stevig in je schoenen staat. Ondanks dat je geconfronteerd kunt worden met fysieke en verbale agressie weet je de cliënt nabijheid te bieden. Je bent sterk in het observeren en analyseren van moeilijk verstaanbaar gedrag en weet tijdig te anticiperen op de hulpvraag, indien nodig ga je de-escalerend te werk. Hierbij laat je zien dat je creatief en flexibel bent, zodat de cliënt díe ondersteuning krijgt die op dat moment het beste past.
  • Je bent een betrokken cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
  • Je in ieder geval een afgeronde relevante opleiding op MBO-niveau (kwalificatieniveau Verzorgende 3IG / 4 of MMZ 4) of HBO-niveau (kwalificatieniveau 5), bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch Werk, Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening hebt. Relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg en omgang met verbale en fysieke agressie is een pré.
  • Houd er rekening mee, dat je binnen de Windhoek alle diensten moet gaan werken met uitzondering van de actieve nachtdienst.
  • Slikprotocol en veilig gebruik tillift zijn vereist en kunnen intern behaald worden.

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • Mogelijkheid om langdurig te werken bij Stichting Pergamijn.
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.

Heb je interesse?

Wil jij het team van de Windhoek in Echt komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen. Solliciteer dan door je motivatie en cv op de website www.werkenbijpergamijn.nl te plaatsen

Bij indiensttreding vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Windhoek Echt is goed bereikbaar vanuit Geleen, Sittard, Beek, Heerlen, Roermond e.o..

Meer informatie?

Wil je meer weten over de functie, de cliënten of over onze organisatie? Dan kun je contact opnemen met Veronique Goossens, interim teamleider Windhoek. Tel: 06-14886730