Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Estimating engineer

Werkgever:Sif Netherlands B.V.
Plaats:Roermond

estimating engineer

40 uur • Roermond

Natuurlijk weet jij als geen ander hoe je inkoopprijzen, productie uren en andere kosteninformatie combineert om zo tot de beste prijzen en levertijden te komen? Heb jij ervaring binnen een technische productieomgeving en weet jij wat er bij een productieproces komt kijken? Dan is een baan als Estimating Engineer bij Sif wellicht iets voor jou! Een uitdaging waarin je met jouw nauwkeurigheid en creativiteit jouw calculaties tot een succes weet te maken. Jij hebt een uitdagende baan in het vooruitzicht waarin je je samen met ons zorgt voor een optimaal werkend productieproces en natuurlijk een tevreden klant.


Hoe ziet jouw functie eruit?

Als Estimating Engineer vind je het een uitdaging om het grootste gedeelte van je tijd bezig te zijn met het verzamelen of inschatten van kosteninformatie en het maken calculaties binnen de gevraagde deadline. Jij begrijpt als geen ander dat een succesvolle opdracht begint bij een goede inschatting en een slimme technische oplossing. Daarbij ben je degene die de klant oplossing, het design, inkoop en productiewijzen kan doorgronden, combineren en weet te vertalen naar een optimale calculatie.

Je hebt in deze functie veel contact met de CCO, Commercial Managers, Tender afdeling, Bedrijfsbureau, Engineering, Lasbureau, Operations, Logistiek, externe subcontractors en/of partners en natuurlijk de klanten. Je maakt veel gebruik van de gegevens en kennis van deze stakeholders, maar je bent ook in staat inschattingen te maken waar bestaande informatie er nog niet is. Tevens ben je als Estimating Engineer expert als het aankomt op calculatie methoden en -systemen. Kortom jij bent verantwoordelijk voor het maken van berekeningen en een optimale technische/organisatorische voorbereiding en planning van je calculatie en daarmee belangrijk voor het succes van de onderneming.

Tot je taken behoren verder:

·    Je ontvangt en beoordeelt het ‘built – to – print’ ontwerp en prepareert deze voor de calculatie, waarbij je met de afdeling Engineering en Operations overlegt.

·    Je bepaalt benodigde productie uren, materialen, coating, logistieke en overige kosten op basis van het calculatie model en tools binnen de deadline.

·    Je vraagt tarieven op bij vastgestelde leveranciers en onderaannemers, en partners. Je vult de calculatie aan met op ervaring gebaseerde inschattingen of het verzamelen van informatie intern/extern bij ontbrekende of incomplete informatie.

·    Je analyseert revisies en impact op de kosten en zorgt voor de doorvoering van de revisies in de calculaties.

·    Je adviseert of kansen/mogelijkheden de winst kunnen vergroten en risico’s kunnen beperken.

·    Je monitort gedurende de tender fase prijsontwikkelingen bij leveranciers en onderaannemers en adviseert over potentiële risico's.

·    Je ondersteunt je commerciële collega’s in gesprekken met de klanten.

·    Je signaleert verbetermogelijkheden en helpt mee deze te implementeren.

Onze ideale kandidaat herkent zich in:

Allereerst ben je gedreven en enthousiast. Je hebt een open houding en bent niet bang om vragen te stellen zodat je de juiste informatie hebt om je werk goed te kunnen doen. Je bent communicatief- en sociaalvaardig en je hebt een klantgerichte houding. Je weet de gemaakte afspraken na te komen. Verder ben je nauwkeurig in je werk en vind je het prettig om in een team te werken.

Verder vragen we:


 • Een afgeronde MBO+/HBO-opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde, Civiele Techniek, Technische Bedrijfskunde.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke branche/functie.
 • In het bezit van een geldig VCA-certificaat, of bereid zijn deze te halen als onderdeel van bedrijfstraining.
 • Kennis van calculaties van technische producten en/of projecten en relevante software tools.
 • Technische kennis van het wals- en lasproces is een pré.
 • Sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (Duits en/of andere talen een pre)

Aanbod

Dit is een zeer uitdagende baan waarin veel zaken nog mogen worden opgezet, verbeterd en geprofessionaliseerd. Je werkt midden in de dynamische omgeving van onze locatie in Roermond. Je gaat deel uitmaken van een sterk bedrijf met groeiambities, trots en vakmanschap waar heel veel ruimte is om je ondernemerschap te tonen. Je draagt bij aan de energietransitie naar groene stroom en krijgt de ruimte bij gebleken geschiktheid om door te groeien binnen het bedrijf.

Je standplaats wordt de locatie Roermond, maar je bent ook regelmatig te zien op onze vestiging op de Maasvlakte.

De arbeidsvoorwaarden in het kort:


 • Aantrekkelijk salaris en primaire arbeidsvoorwaarden
 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Overeenkomst binnen CAO kleinmetaal;
 • Goede pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen;
 • 104 uur ADV;
 • Opleidings- en trainingsmogelijkheden

Over Sif

Sif bestaat al ruim 70 jaar en is wereldwijd een van de grootste fabrikanten van stalen buizen voor fundaties ten behoeve van windparken en olie- en gasplatforms op zee. Met 450 medewerkers in Roermond en 100 in Rotterdam draagt Sif dagelijks bij aan de energietransitie naar schone energie. Sif heeft een goed gevulde orderportefeuille en een stevige positie in haar markt. De komende jaren wordt nog een flinke groei verwacht, niet alleen in omzet maar ook in producten en in personele bezetting.