Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: IT Business Analist

Werkgever:SGS Maco Customs Service
Plaats:Herten

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

40 uur | Herten

Beschrijving van het bedrijf Wie zijn wij?

SGS Maco Customs Service helpt bedrijven die internationaal handeldrijven om zo eenvoudig mogelijk te voldoen aan hun douaneverplichtingen. Dat doen wij met een groot team van ervaren douanedeclaranten die bedrijven helpen met hun aangiften. En door slimme softwareoplossingen te bedenken die de aangifteprocessen ondersteunen of automatiseren.

Onze douanedeclaranten en ons softwareteam werken elke dag intensief samen om gebruiksvriendelijke aangiftesoftware te maken, processen te digitaliseren en interfaces te bouwen met klanten die hun aangiften willen automatiseren.

Brexit, handelsverdragen, sancties, verscherpte handhaving, aanpassingen in de systemen van de overheden, veranderende wetgeving en onze eigen ambities om binnen en buiten de Benelux verder te groeien zorgen voor een onophoudelijke stroom aan uitdagende softwareprojecten. Om verder te groeien gaan wij ons softwareteam versterken.

Het softwareteam is een hecht team dat intensief samenwerkt vanuit onze vestigingen in Herten, Spijkenisse en Antwerpen. Jouw standplaats is Herten. SGS Maco kenmerkt zich door een platte organisatie, oplossingsgerichtheid, klantgerichtheid en bereidheid om elkaar te helpen.

Functieomschrijving

Geen dag is hetzelfde

Als IT business analist speel jij een cruciale rol binnen onze organisatie. Met de komende Brexit en de groei van onze organisatie zitten wij volop in een transformatie. En jij gaat ons daarbij helpen! De focus in deze functie ligt op het in kaart brengen van de lopende IT-processen en de functionele eisen en wensen van de organisatie. Je gaat alle ITprocessen uitvoerig beschrijven en documenteren.

Daarnaast verzorgt de IT-business analist actieve ondersteuning bij IT gerelateerde projecten en is daarbij het aanspreekpunt voor de organisatie.

Functie-eisen
Wat breng je mee?

Om als IT-business analist goed beslagen ten ijs te komen, heb je een minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding (bijv. bedrijfskunde). Je hebt ook al relevante ervaring opgedaan met soortgelijke werkzaamheden in de transport & logistiek sector. Bij voorkeur heb je ook al kennis van of ervaring in de douane sector. Je beschikt over kennis en ervaring op het IT-vakgebied. Dit hoeft niet op technisch niveau te zijn maar wel in de procesbeschrijving. Dus je snapt de ‘rode draad’ van het proces.

Daarnaast ben je sociaal vaardig en gewend om met planningen en deadlines te werken. Uiteraard ben je analytisch, werk je gestructureerd en kun je je goed verplaatsen in de interne klant. Dit alles doe je met het nodige enthousiasme en een dosis humor.

Aanvullende informatie
Mooie vooruitzichten

SGS Maco biedt je een functie met de nodige verantwoordelijkheid. Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt. Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur
  • Je krijgt de ruimte om de inhoud in te duiken
  • Een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband
  • 30 vakantiedagen
  • Bonusregeling
  • Laptop en telefoon
  • Mogelijkheid om een training en/of opleiding te volgen
Interesse?

Wij maken graag kennis met jou!

Laat via de sollicitatiebutton jouw sollicitatie achter. Wil je meer weten, neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij via 06- 46 522 779

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.