Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Verpleegkundige of begeleider Team Beschermd Wonen in Venray

Werkgever:PSW
Plaats:Herten

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Welkom bij Team Beschermd Wonen (TeamBW) waar de cliënt altijd centraal staat! Ons toegewijde team van professionals, bekend als TeamBW, werkt nauw samen met het eigen netwerk van elke cliënt. We geloven dat samenwerking met het netwerk essentieel is en begrijpen dat de behoeften van elke cliënt uniek zijn.

TeamBW is onderdeel van de alliantie van Vincent van Gogh, Pactum, PSW, Stichting De Zorggroep Noord- en Midden Limburg, Zelfregie en Buro Andersom. Samen kijken we breder dan alleen naar Beschermd Wonen. We voorkomen zware zorg waar dat kan door o.a. de zelfstandigheid van de cliënt te stimuleren maar zetten in wat nodig is. Samen werken we aan het toekomstperspectief van onze cliënten, waarbij hun diverse vragen en behoeften centraal staan. Door samenwerking binnen en buiten de alliantie, streven we naar de uitstekende resultaten voor ons Beschermd Wonen-product, binnen de gestelde kaders. Klik hier voor de website van Team Beschermd Wonen.

Wat ga jij doen?

Als Verpleegkundige of begeleider bij TeamBW kom je in dienst van Vincent van Gogh, locatie Venray. Je ondersteunt mensen in hun dagelijkse behoefte op verschillende gebieden van het leven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het gedachtegoed Positieve Gezondheid, de benadering die niet de ziekte maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. Samen met je collega’s bied je woonbegeleiding aan ongeveer 20 cliënten (in de leeftijd van 18 tot 68 jaar). Onze cliënten verblijven hier in hun eigen appartement, in de trainingsunit of in een van onze woningen in de wijk, het streven is niet langer dan 2 jaar, vanuit de WMO indicatie ‘Beschermd Wonen’.

Je werkt met cliënten die begeleiding krijgen binnen een 24/7 setting. Cliënten hebben hun eigen specifieke en variërende hulpvragen. Samen met de cliënt en eventuele naasten stel je een “perspectiefplan” op. Dit om uiteindelijk toe te kunnen werken naar het zo veel mogelijk kunnen deelnemen aan en wonen in de maatschappij.

Je biedt de cliënten vertrouwen, duidelijkheid en veiligheid, zodat de cliënt vanuit een veilige basis kan werken aan zijn of haar doelen. Je observeert en signaleert tijdens de begeleiding van cliënten hoe er aan de doelen wordt gewerkt en waar nodig stuur je bij. Samen werk je zo aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de cliënt en de veiligheid van de zorg.

Je komt te werken in een zelf organiserend team dat graag vooruit wil. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die enkele jaren ervaring heeft binnen de GGZ en/of met de doelgroep. Binnen het team zal je gaan fungeren als persoonlijk begeleider/casemanager van meerdere cliënten en denk je mee over vooruitgang en verandering. Je werkt samen met de verschillende netwerkpartners, om optimale ondersteuning te kunnen bieden. Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het begeleidingsaanbod.

Binnen deze functie werk je tijdens een dienst op weekdagen altijd samen met een andere collega, in de weekenden niet, dan heb je wel de overdracht met een collega. Je werkt alleen in dag-, weekend- en avonddiensten, waaronder ook feestdagen. Je hebt geen nachtdiensten, omdat ons nachtzorgteam deze verzorgt.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde mbo of hbo opleiding tot verpleegkundige en beschikt over een geldige BIG-registratie óf agogisch begeleider waarbij je een relevante Zorg & Welzijn opleiding hebt afgerond, bv Social Work;
 • Je hebt enige jaren ervaring met ambulante begeleiding en/of beschermd wonen;
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en actuele wet- en regelgeving;
 • Je hebt kennis van relevante (gespreks)methodieken en van psychopathologie en kunt deze adequaat toepassen;
 • Je bent bereid om in onregelmatige diensten te werken.

Wat hebben wij te bieden?

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG 45 of FWG 50. Bij een mbo-diploma bedraagt het salaris vanaf januari 2024 minimaal €2.870,- en maximaal €3.863,- bij een fulltime dienstverband. Bij een hbo-diploma bedraagt het salaris vanaf januari 2024 minimaal €3.218,- en maximaal €4.263,- bij een fulltime dienstverband;
 • Wij hebben ruimte voor 24-28 uur, mocht dit niet jouw voorkeur hebben dan denken wij graag met je mee;
 • Een fijne werkplek in Venray;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer;
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon;
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zowel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken;
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.

Heb jij meer informatie nodig?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Silke Brouwers, Trajectondersteuner TeamBW (Locatie Venray), Integrale Zorg via silkebrouwers@vigogroep.nl of 06-39785298 .

Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Susan Wijnhoven, Corporate Recruiter, via 0611389233 of werken@vigogroep.nl .

We plannen eerst z.s.m. een kennismakingsgesprek, vanuit daar kijken we of er behoefte is aan een tweede gesprek en/of een meeloopdag.