Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Voorzitter cliëntenraad

Werkgever:Laurentius Ziekenhuis
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wegens het aflopen van de zittingstermijn van de huidige voorzitter zoeken wij:

Een voorzitter voor de Cliëntenraad

Profiel

  • Interesse in de gezondheidszorg in het algemeen en in de patiëntenzorg in een ziekenhuis in het bijzonder;
  • Bestuurlijk inzicht;
  • Bekend met het Laurentius ziekenhuis, als cliënt of familie;
  • Gemotiveerd om op persoonlijke titel de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van het Laurentius Ziekenhuis te behartigen;
  • Bereid om 12 - 15 uur per maand te besteden aan vergaderen, onderhouden van contacten, voorbereiden van adviezen en uitvoeren van diverse taken;
  • Bereid tot het volgen van scholing op het gebied van medezeggenschap voor cliënten;
  • Woonachtig in het zorggebied van ons ziekenhuis.

Om een representatieve samenstelling van de raad te borgen zoeken we een voorzitter met affiniteit en ervaring in algemene ziekenhuiszorg. Kennis op het gebied van adviesraden, financiën, bouw en digitale processen strekt tot aanbeveling.

Vaardigheden

  • In staat zijn om een overleg te leiden;
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • In het openbaar kunnen spreken;
  • Kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie;
  • In staat zijn beleidsstukken te lezen en zich hierover een visie te vormen, vooral vanuit cliëntenperspectief;
  • Zich kunnen inleven in de belangen van cliënten, maar ook voldoende afstand kunnen nemen van persoonlijke belangen;
  • Een kritische, positieve en open houding hebben;
  • In teamverband kunnen functioneren.

Uitgangspunt is dat kandidaat-leden primair beoordeeld en geselecteerd worden op basis van hun kennis, ervaring en capaciteiten. Tegelijkertijd zal de selectie gericht zijn op de vorming van een zo optimaal en hecht mogelijk team: de termen compleet en complementair staan hier centraal. Verder wordt aandacht geschonken aan de benodigde diversiteit in de cliëntenraad in termen van expertise, competenties, leeftijd, man/vrouw verhouding.

Algemeen

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond is een vooruitstrevend en vooraanstaand middelgroot ziekenhuis met een sterke regionale positie. Meer dan 2.000 medewerkers en vrijwilligers en meer dan honderd medisch specialisten dragen iedere dag op een deskundige, zorgvuldige en ambitieuze manier bij aan kwalitatieve zorg in de regio.

Het ziekenhuis biedt een compleet pakket aan medisch-specialistische functies, afgestemd op de zorgvraag in het verzorgingsgebied Roermond en omstreken. Kwaliteit van zorg, patiëntgerichtheid, maar zeker ook een goede relatie met de partners in de regio staat bij het Laurentius Ziekenhuis Roermond voorop. Om een zo breed mogelijk spectrum te kunnen bieden, wordt samengewerkt met zorgaanbieders in de eerste, tweede en derde lijn.

Het motto van LZR is: 'Liefdevolle zorg met passie'. Dit is waar het ziekenhuis voor staat en hoe ze met hun patiënten omgaan. Het ziekenhuis biedt zorg zoals je voor jezelf zou wensen als je patiënt bent, met aandacht, optimisme, deskundigheid en respect. Door de wensen en behoeften van de patiënten steeds centraal te stellen blijft het Laurentius Ziekenhuis Roermond, in een veranderende omgeving, bekend staan als een klantgerichte en toegankelijke zorgvoorziening.

De cliëntenraad is de wettelijke afvaardiging van de cliënten in het Laurentius Ziekenhuis. Als gespreks- en onderhandelingspartner van de Raad van Bestuur en het MSB (Medisch Specialistisch Bedrijf) bekijkt en volgt hij de veranderingen en beleidsvoorstellen nauwlettend. Dit met het oog op het welzijn van de cliënten. De raad kan gevraagd en ongevraagd advies geven over voorgenomen besluiten die te maken hebben met het patiëntenbelang.

De voorzitter organiseert samen met de ambtelijk secretaris vergaderingen, bereidt de agenda voor, samen met de Raad van Bestuur en het Bestuur van het MSB, en leidt deze vergaderingen. Zorgt voor een gemeenschappelijke visie van de cliëntenraad. Zorgt voor een goede taakverdeling tussen de individuele leden en vertegenwoordigt de cliëntenraad in interne en diverse externe overleggen.

Reageren

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Van Geneijgen, secretaris van de cliëntenraad, tel:

+31 475 382 330

of mail:

clientenraad@lzr.nl

Uw motivatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk 22 juli 2021 via clientenraad@lzr.nl