Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medisch Maatschappelijk werker

Werkgever:Laurentius Ziekenhuis
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ondersteun jij bij het vinden van een nieuwe balans?

Dan ben jij onze nieuwe medisch maatschappelijk werker!

Vacaturenummer 21-123, 17- 9 uur per week

Wie ben jij?

Als medisch maatschappelijk werker begeleid en behandel je (poli)klinische patiënten en hun sociale systeem, die knelpunten ervaren of vragen hebben op gebied van zingeving in relatie tot de ziekte en/of behandeling. Je geeft hierbij veranderingsgerichte, competentiegerichte, ondersteunende en stabiliserende begeleiding en/of behandeling. Daarnaast voer je zo nodig crisisinterventies uit. Je hebt hierbij inzicht in de zorgverlening en de consequenties van jouw eigen handelen. Van belang is dat je zelfstandig je functie kunt uitoefenen en beschikt over goede sociale vaardigheden. Je geeft zowel intern, extern, in de ketenzorg, als in groepswerk advies en werkt nauw samen met alle betrokkenen. Een patiëntgerichte en flexibele houding is hierbij essentieel. Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met belangentegenstellingen. Daarnaast ben je bekend met psychosociale diagnostiek en met gedragveranderend begeleiden en behandelen. Je werkt met de overtuigingen, cultuur, specifieke belangen en behoeften van de patiënt. Tot slot ben je in staat om multidisciplinair te werken.

Jouw nieuwe werkplek

Het Medisch Maatschappelijk Werk biedt gespecialiseerde begeleiding en/of behandeling aan patiënten en diens systeem waarbij er sprake is van ziekte gerelateerde problematiek op diversen leefgebieden.

Het MMW werkt in een multidisciplinaire werksetting met zowel intern als externe partijen.

Er wordt getracht om samen met de patiënt de zelfredzaamheid te vergroten en / of belemmeringen weg te werken door mogelijkheden in kaar te brengen en te mobiliseren. De gevolgen van de ziekte voor de patiënt en zijn naasten staan centraal.

Het aandachtsgebied voor deze vacature is volwassenenrevalidatie.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt afgeronde HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlenging of Social Work;
  • Je hebt kennis van relevante ziektebeelden, medische terminologie, behandelvormen en de sociale kaart;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Wat krijg je daarvoor terug?

Niet alleen onze patiënten verdienen het beste, ook jij als medisch maatschappelijk werker. Daarom bieden wij een salaris ingeschaald in functiegroep 55 – volgens de cao ziekenhuizen. Het betreft een aanstelling per 16 september 2021, voor de duur van 4 maanden ter vervanging van zwangerschapsverlof. Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier .

Informatie en procedure

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan Guido van den Hombergh, manager medisch maatschappelijk werk; +31 66 4614152.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marlouke Smeets, HRM-Adviseur, telefoonnummer +31 475 382 226

Tot 2 augustus 2021 kun je reageren via het sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 10 augustus tussen 14 – 16.30 uur, we willen vragen om hier rekening mee te houden.