Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Kinderdiabetesverpleegkundige (in opleiding)

Werkgever:Laurentius Ziekenhuis
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan onze diabeteszorg? Dan ben jij onze nieuwe kinderdiabetesverpleegkundige (in opleiding)!”

Vacaturenummer 21-122, 18 uur per week

‘Vrouw, kind en gezin, onze gezamenlijke passie in elke fase’ is onze visie samen met de kernwaarden aandacht, optimisme, deskundigheid en respect is dit de basis van ons handelen.

Wie ben jij?

Als kinderdiabetesverpleegkundige (in opleiding) draag je zorg aan de intensieve begeleiding van kinderen met diabetes en hun ouders/verzorgers. Je geeft pedagogische adviezen aan ouders/verzorgers, hebt een belangrijke rol in het geven van instructies, voorlichting en het verzorgen van educatie. Daarnaast heb je ook een adviserende en ondersteunende rol binnen het multidisciplinaire team.

Om deze functie succesvol uit te voeren beschik je over een hoge mate van zelfstandigheid en kun je functioneren in complexe en acute situaties. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden om met kind & ouders en diverse disciplines in gesprek te gaan. Je kunt goed samenwerken in een team en toont initiatief, betrokkenheid en daadkracht. Ook beschik je over een professionele houding gecombineerd met een warme belangstelling voor het kind en zijn omgeving.

De opleiding tot diabetesverpleegkundige wordt gevolgd bij de Hogeschool Utrecht. De opleiding duurt 1 jaar en bestaat uit 1 lesdag per week, behalve de schoolvakanties van de regio Midden-Nederland. Na een inwerkperiode zal je t.z.t. starten met de opleiding.

Jouw nieuwe werkplek

Alle zorg voor (aanstaande) moeders en kinderen is hier bij elkaar op één afdeling gevestigd, dus zowel de verloskundige als kindergeneeskundige zorg. In het MKC wordt 24/7 zowel geplande als ongeplande zorg geleverd. In onze medische en verpleegkundige zorg staat het gezin centraal. Onze gezinsgerichte zorg (family centered care) is erop gericht om elk gezin waar nodig te ondersteunen en te begeleiden met respect voor hun wensen en opvattingen.

Voor ons kinderdiabetesteam zijn wij op zoek naar een betrokken en enthousiaste kinderverpleegkundige die zichzelf wil door ontwikkelen in de kinderdiabeteszorg. Er wordt op locatie samengewerkt met nog 2 andere kinderdiabetesverpleegkundigen, 3 kinderdiabetesartsen, een diëtiste, een maatschappelijk werker, een kinderpsycholoog en orthopedagoog. Gezamenlijk bieden wij zorg aan kinderen met diabetes volgens de richtlijnen van de Zorgstandaard Diabetes van de NDF. De helft van de kinderen met diabetes wordt behandeld met insulinepomptherapie en een groot gedeelte van de kinderen maakt ook gebruik van een sensor.

Wat vragen wij van jou?

• Je bent in het bezit van een diploma Kinderverpleegkundige met BIG-registratie en minimaal 1 jaar ervaring;
• Je bent in het bezit van een diploma diabetesverpleegkundige met voorschrijvingsbevoegdheid; of je bent bereid tot het volgen van deze opleiding;
• Je hebt affiniteit met ICT programma’s, we zien dat dit een steeds groter onderdeel van de kinderdiabeteszorg wordt.

Wat krijg je daarvoor terug?

Niet alleen onze patiënten verdienen het beste, ook jij als kinderdiabetesverpleegkundige. Wij bieden jou een leuke uitdagende baan binnen een team van enthousiaste medewerkers waarbij ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Het salaris is conform de CAO-Ziekenhuizen en afhankelijk van de gevolgde opleiding(en) en een contract voor onbepaalde tijd. Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier .

Indien je de opleiding tot diabetesverpleegkundige gaat volgen ontvang je voor de duur van de opleiding een arbeidsovereenkomst voor 24 uur.

Informatie en procedure

Wil je meer inhoudelijke informatie over de functie? Bel dan met één van de kinderdiabetesverpleegkundigen, telefoonnummer +31 475 383 310.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je via de mail contact opnemen met Vera Janssen teamleider, vera.janssen@lzr.nl

Tot 5 augustus kun je reageren via het sollicitatieformulier.

De gesprekken vinden plaats op 24 augustus ’s middags, we willen je vragen om hier alvast rekening mee te houden.