Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Geestelijk verzorger

Werkgever:Laurentius Ziekenhuis
Plaats:Roermond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil jij mensen begeleiden bij hun levensbeschouwelijke en existentiële zoektocht tijdens hun verblijf? Dan ben jij onze nieuwe geestelijk verzorger!

De functie

Als geestelijk verzorger geef je primair begeleiding aan patiënten, hun naasten en medewerkers op levensbeschouwelijk, existentieel en ethisch terrein. Je staat patiënten bij in de laatste fase van hun leven of in situaties van crisis. Je geeft vorm aan rituelen rond ziekte, het nemen van afscheid en overlijden (religieus en niet-religieus). Tevens onderhoud je contacten met andere zorgdragers als onderdeel van de patiëntenzorg, al dan niet in de vorm van een MDO.

Je werkt daarnaast mee aan publicaties en voorlichting over levensbeschouwelijke en existentiële zorg, neemt deel aan ziekenhuis brede commissies en informeert en adviseert de Raad van Bestuur en medewerkers ten aanzien van geestelijke verzorging. Ook het verder ontwikkelen van geestelijke verzorging vanuit patiëntgericht en vraag gestuurd werken behoort tot je werkzaamheden.

Jouw nieuwe werkplek

De Geestelijke verzorging wil mensen begeleiden op hun levensbeschouwelijke en existentiële of ethische zoektocht tijdens hun verblijf in het Laurentius ziekenhuis. Zij gaan hierbij uit van het levensverhaal, de levenservaring, de levensbeschouwelijke en/of godsdienstige overtuiging en de persoonlijke situatie van de patiënt en zijn/haar naasten. Het is vanzelfsprekend dat wordt samengewerkt met andere disciplines binnen en buiten het ziekenhuis.

Wat vragen wij van jou?

Je hebt affiniteit en ervaring met geestelijke verzorging en je beschikt over goede contactuele eigenschappen/ sociale vaardigheden. Je bent bereid samen te werken met medewerkers en vrijwilligers en beschikt over een oecumenische en interreligieuze instelling. Je hebt een open houding ten aanzien van ontwikkelingen binnen de geestelijke verzorging en hebt aandacht voor ethische kwesties en interreligieuze en existentiële vraagstukken.

Daarnaast vragen wij:
• Een theologische opleiding (of gelijkwaardig) op universitair niveau;
• Een afgeronde KPV-training of bent bereidheid deze te volgen;
• Bereid deel te nemen aan de bereikbaarheidsdiensten Je bent bij voorkeur woonachtig in de nabije omgeving van Roermond (i.v.m. de bereikbaarheidsdiensten).

Wat krijg je daarvoor terug?
• Salaris tussen €3.736 - €5.473 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 60). Inschaling vindt plaats op basis van relevante kennis en werkervaring;
• Parttime functie voor 24 uur per week;
• Een contract voor de duur van 1 jaar, hierna zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
• Het station Roermond is op 5 minuten loopafstand;
• Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz;
• Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW);
• Collectieve korting op een ziekenkostenverzekering (lZZ);
• Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis);
• Naar keuze deelname aan personeelsvereniging met ruim 20 verschillende activiteiten per jaar en kortingen op sportcontracten, cursussen, workshops enz.;
• 8,33% vakantiegeld;
• 13e maand (8,33% eindejaarsuitkering).

Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier

Informatie en procedure

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan Roel Steffanie, teammanager, telefoonnummer 06-29319523.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Patricia Knipa, assistent recruiter, telefoonnummer 06-11801048.

Tot donderdag 13 juni kun je reageren via het sollicitatieformulier. De gesprekken vinden plaats op donderdag 20 juni, we willen je vragen hier rekening mee te houden.