Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Afdelingsmanager Medische Microbiologie

Werkgever:Laurentius Ziekenhuis
Plaats:Roermond

Ben jij een verbindend leider met oog voor de menskant en werk je daarnaast graag samen? Dan ben jij onze nieuwe afdelingsmanager Medische Microbiologie en infectiepreventie in het Laurentius Ziekenhuis én het VieCuri Medisch Centrum!

De functie

Als afdelingsmanager ben je samen met de arts-microbioloog en clustermanager verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling Medische Microbiologie (MMB) en infectiepreventie. Het ontwikkelen van tactisch en strategisch beleid, kwaliteitsbeleid en de dagelijkse bedrijfsvoering vormen kerntaken binnen deze functie. Je hebt oog voor de medewerkers en weet wat er speelt op de werkvloer. Vanuit duaal management met de medisch manager (arts-microbioloog) heb je een verbindende functie waarbij het overbrengen van visie en afdeling overstijgende ideeën, managen van medewerkers en het continu optimaliseren van een hoogwaardige kwalitatieve dienstverlening de belangrijkste aspecten van de functie zijn. Hierbij heb je een belangrijke rol in het verder brengen van de samenwerking tussen laboratoria in de regio.

De financiële en personele bedrijfsvoering, alsmede het investeringsbeleid, valt onder jouw verantwoordelijkheid. Hiertoe behoren het opstellen van jaarverslagen, jaarplannen en de aanschaf en onderhoud van apparatuur. Je bent in staat de processen op de afdeling te optimaliseren en verbeteracties te begeleiden. Tegen de achtergrond van de bedrijfseconomische belangen zorg je voor het adequaat managen van de productie waarbij je de kwaliteitseisen niet uit het oog verliest.

Jouw nieuwe werkplek

Op de afdeling wordt onderzoek naar de verwekkers van infectieziekten, zoals bacteriën, schimmels, virussen en parasieten uitgevoerd. De afdeling staat bekend om zijn goede organisatie en professionele inzet en is ISO15189 geaccrediteerd. We streven een prettige werkomgeving met een collegiale sfeer na. Binnen de afdeling werken analisten, artsen-microbioloog, kwaliteitsfunctionarissen, applicatiebeheerders en teamleiders nauw samen. De omvang van het team op deze afdeling is ± 20 fte bij het Laurentius Ziekenhuis Roermond (LZR) en ± 35 fte bij het VieCuri Medisch Centrum Venlo (VC). Als afdelingsmanager rapporteer je aan de clustermanager medisch ondersteunend en werk je nauw samen met de medisch manager, teamleider en de afdeling. Samen vormen jullie een hecht team.

De afdelingsmanager MMB is zowel werkzaam binnen het Medisch Microbiologisch laboratorium van het LZR als van het VC. Door vergaande lateralisatie werken beide ziekenhuizen nauw samen en functioneren voor de diagnostiek als één afdeling. De functie betreft een aanstelling bij het LZR met detachering naar het VC, in tijd gelijkwaardig verdeeld over beide locaties.

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken een initiatiefrijk persoon die gericht is op kwaliteit en medewerkers motiveert om zich verder te ontwikkelen. Je hebt een visie op ontwikkelingen binnen laboratoria en bent in staat om afdeling overstijgend te denken en acteren. Communicatieve vaardigheden zijn van groot belang om de doelstellingen te behalen. Competenties als probleemanalyse en oordeelsvorming, betrokken leiderschap, onderhandelen, organisatiesensitiviteit en resultaatgerichtheid zijn je op het lijf geschreven. Ook maak je gemakkelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken.

Verder vragen wij:
• HBO+ of WO werk- en denkniveau;
• Een afgeronde relevante HBO opleiding aangevuld met een managementopleiding;
• Ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur in de zorg en/of medisch ondersteunend, laboratoria;
• Kennis van het vakgebied Medische Microbiologie;
• Kennis van kwaliteitsmanagement, bij voorkeur specifiek voor laboratoria;
• Bereidheid om een assessment te ondergaan.

Wat krijg je daarvoor terug?
• Salaris tussen €4.457 en €6.716 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 65). Inschaling vindt plaats op basis van relevante kennis en werkervaring;
• Fulltime functie voor 36 uur per week;
• Een contract voor onbepaalde tijd;
• Een prettige en veilige werkomgeving waarin verdere ontwikkeling gestimuleerd wordt;
• Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz;
• Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW);
• Collectieve korting op een ziekenkostenverzekering (IZZ);
• Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis);
• Naar keuze deelname aan personeelsvereniging met ruim 20 verschillende activiteiten per jaar en kortingen op sportcontracten, cursussen, workshops enz.
• 8,33% vakantiegeld;
• 13e maand (8,33% eindejaarsuitkering);
• Mogelijkheden voor zowel interne- als externe scholing.

Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Informatie en procedure

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Pauline Aalten, clustermanager medisch ondersteunende diensten LZR, telefoonnummer 06-27549611. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Patricia Knipa, assistent recruiter, telefoonnummer 06-11801048.

Tot maandag 26 augustus kun je reageren via het sollicitatieformulier.

De gesprekken vinden in onderling overleg plaats met 2 verschillende commissies in het Laurentius Ziekenhuis Roermond.