Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Begeleider Buitenwoning

Werkgever:Koraal
Plaats:Heel

Voor de woonvorm Donderberg (zorgmodule Buitenwoningen) in Roermond zoeken we voor de weekenden een enthousiaste en gedreven begeleider, voor onze jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking.

Ben jij in staat om snel te switchen tussen de verschillende rollen en begeleidingsstijlen die je hebt bij deze dynamische doelgroep? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de functie

Binnen de woongroepen proberen we samen met onze jeugdigen een prettig woonklimaat te creëren. Als begeleider zorg je voor een veilige omgeving waar iedereen zich thuis voelt. Je speelt in op de groepsdynamiek en werkt aan individuele en groepsdoelen.

De begeleiding is afgestemd op de persoonlijke hulpvragen en kunnen heel divers zijn. De focus ligt onder andere op het behouden van verworven vaardigheden en het vergroten van zelfstandigheid. Dit kunnen praktische vaardigheden zijn, maar het leren omgaan met sociale vaardigheden behoort ook tot de kerndoelen. Belangrijk voor onze cliënten is dat ze participeren in de maatschappij en competenties ontwikkelen om dit te kunnen. Om hen hierbij te ondersteunen heb je als begeleider samen met de cliënt regelmatig overleg met externe contacten zoals begeleiders op het werk, gemeente, BJZ/WSG, CJG, jobcoaches, familie en wettelijk vertegenwoordigers.

In je werk stem je continu af op de behoefte van de jeugdige en hun omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder, vraagbaak en adviseur, je betrekt de jeugdigen in de dagelijkse activiteiten, je denkt mee om samen tot een oplossing te komen, biedt een luisterend oor waar nodig, toont oprechte interesse en bied troost. Je bent diegene waar alles tegen vertelt kan worden, niks is je te gek.


Over Donderberg

Donderberg zijn twee geschakelde woningen.

Donderberg 67 biedt plaats aan 8 jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot 21 jaar. De jeugdigen werken allemaal op hun eigen manier aan hun persoonlijke doelen; die kunnen variëren van het aanleren van praktische vaardigheden zoals wassen of koken, tot het leren omgaan met gebeurtenissen uit het verleden en stappen zetten voor de toekomst en hulp bieden bij het participeren in de maatschappij zowel op werk/school als op sociaal gebied. De meeste hebben zichzelf tot doel gesteld om (begeleid) zelfstandig te gaan wonen.

Op Donderberg 69 is plaats voor 6 jongvolwassenen. Ze variëren in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. Hier hechten de jeugdigen meer waarde aan gezelligheid op de groep. De hulpvragen zijn heel divers. Daar waar de ene jeugdige zegt 'ik woon hier prima en ga hier blijven' heeft de ander zich tot doel gesteld om verder te ontwikkelen naar zelfstandigheid en zelfstandig wonen.

Je bent afwisselend werkzaam op beide woongroepen en iedere dag zijn er nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen om te benutten.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie in een enthousiast en gedreven team. Collegialiteit, flexibiliteit, humor en een goede sfeer vinden we heel belangrijk. We hebben aandacht voor elkaar en bespreken datgene wat goed gaat maar ook waar we tegen aan lopen. Ben jij die teamplayer en zie je jezelf als aanwinst voor het team en “onze” jeugd? Dan zoeken we jou!

  • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 35 of 40 van de CAO Gehandicaptenzorg: min €2.338 en max €3.294 bruto per maand of in FWG 40 min €2.617 en max €3.535 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
  • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), een collectieve zorgverzekering en goede pensioenregeling. Daarnaast bieden wij een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
  • Contract: direct een contract voor onbepaalde tijd.
  • Contracturen: 8 uur per week in de weekenden. Dagen/tijden in overleg.
  • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
  • Digicoach: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wat vragen we van jou?

Een enthousiaste en betrokken collega, een echte teamplayer! Je bent respectvol en beschikt over empathisch vermogen. Daarnaast ben je creatief in het zoeken naar oplossingen en je speelt in op onvoorziene situaties. Je kunt individuele begeleiding bieden zonder het totale overzicht te verliezen. Je kunt omgaan met verbale agressie, je kunt door gedrag heen kijken, de vraag achter de vraag herkennen en handelt ernaar. Je werkt traumasensitief.

Daarnaast...

  • Ben je in het bezit van een afgeronde relevante MBO 3 of 4 opleiding, MMZ, Verpleegkunde of anders.
  • Je hebt affiniteit met mensen met een (licht/matig) verstandelijke beperking.
  • Je hebt een proactieve houding en durft je visie uit te spreken.
  • Je durft kritisch naar jezelf en je collega’s te kijken en geeft feedback.
  • Je bent flexibel, onregelmatig werken schrikt jou niet af. Ook kun je ingezet worden op slaapdiensten.
Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans Huijbers (teamleider Donderberg) via 06 – 51 79 15 52.

Reageren

Interesse in deze uitdagende functie? Wij ontvangen graag je CV en motivatie via onderstaande link.