Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Senior Adviseur interne communicatie

Werkgever:Koenen en Co
Plaats:Herten

Jouw rol

HLB Witlox Van den Boomen, PKF Wallast en Koenen & Co hebben ambitieuze plannen voor de toekomst. Vanaf 15 april treden wij naar buiten als één organisatie. Dat betekent wat voor de manier waarop we (gaan) samenwerken. Onze collega’s goed informeren en betrekken staat vanaf het begin van onze fusie centraal. We zoeken een ervaren adviseur interne communicatie die dit verder gestalte geeft.

Als interne communicatieadviseur ben jij sparringpartner voor de Raad van Bestuur, stafafdelingen, business lines en vestigingen. Hoe nemen we collega’s mee in onze nieuwe gezamenlijke koers en keuzes? Jij bent de aanjager voor onderwerpen zoals cultuur, innovatie, ambassadeurschap, duurzaamheid en onze Academy. In samenwerking met HR speel jij een belangrijke rol in onze inclusieve en verbonden bedrijfscultuur. Jij zorgt voor innovatieve en creatieve communicatie met als doel de betrokkenheid te verhogen en veranderingen van de grond te krijgen.

Jouw verantwoordelijkheden:

– Jij zorgt voor professionele interne communicatie: van strategische en tactische communicatieplannen naar concrete uitwerking.

– Maken en creëren van content en deze verspreiden via diverse communicatiekanalen.

– Vertalen van complexe inhoud naar behapbare, heldere, concrete boodschappen en inspirerende verhalen.

– Je bent een kei in het schrijven van allerlei soorten copy, zoals speeches voor de Raad van Bestuur, statements tot inspirerende verhalen.

– Je weet waar je je input moet halen en stelt indien nodig kritische vragen aan je collega’s om te komen tot een concreet en duidelijk verhaal.

– Je staat stevig in je schoenen en weet de juiste afweging te maken tussen de belangen van het team, de organisatie en interne/externe stakeholders.

Waarmee daag jij ons uit?

We zoeken een ervaren adviseur interne communicatie die denkt vanuit de doelgroep, onze collega’s: hoe maken we hun werk beter, leuker en efficiënter om van nog grotere betekenis te kunnen zijn voor onze klanten. Je draagt de koers van de organisatie uit en legt vanuit je helikopterview verbanden tussen de verschillende afdelingen en projecten. Je bent bekend met de Microsoft tools en ontwikkelingen die interne communicatie en samenwerking bevorderen.

Je team

Je wordt ontvangen in een team van marketing- en communicatieadviseurs, een arbeidsmarktspecialist, contentmarketeers en marketingcommunicatiemedewerkers. Je manager is Renate Hilberink.

Renate Hilberink, directeur manager Marketing & Communicatie

“Ben jij de stevige gesprekspartner die impact kan maken en draagvlak weet te creëren? Ik nodig je graag uit om te solliciteren!”

Je bent flexibel in je werkplek op één van onze kantoren of thuis. We zijn minimaal één keer per week met het hele team samen in Waalre.

Dit heb je

– Een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding (richting journalistiek / communicatie);

– Minimaal 8 jaar werkervaring in een soortgelijke rol, bij voorkeur in de zakelijke dienstverlening. Bewezen ervaring met interne communicatie tijdens verandertrajecten is een sterke pré;

– Uitstekende communicatieve skills, zowel schriftelijk als mondeling ben jij in staat je communicatie af te stemmen op je doelgroep;

– Aantoonbare ervaring met projectmanagement en het coördineren van projecten;

– Je bent fulltime beschikbaar.

Dit krijg je

– Goed salaris, zoals dat hoort bij jouw functie en werkervaring.

– 30 vakantiedagen en geen verplichte vrije dagen. Daarnaast de mogelijkheid tot het bijkopen van twee weken extra verlof.

-Ontspannen werken in een platte, open sfeer zonder pakkencultuur.

– Gezonde werkdruk met de vrijheid om te werken waar en wanneer je wil. Want wij geloven erin dat er meer is dan werk alleen.

– Ons vitaliteitsprogramma FIT, dat je in staat stelt te komen tot de beste versie van jezelf.

– Een dynamische en veranderende werkomgeving waarin jouw inbreng wordt gewaardeerd.

– Laptop, iPhone en de inrichting voor je thuiswerkplek.

– Auto van de zaak of vergoeding van reiskosten, mobiliteit en onkosten.

– Goede pensioenregeling en kosteloze arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Heb jij de ervaring en de passie om onze organisatie naar een hoger niveau te tillen en de communicatie tijdens onze integratieprocessen te stroomlijnen? Solliciteer dan nu en word een belangrijk onderdeel van ons team!