Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: JOGG-Teamfit coach

Werkgever:Huis voor de sport Limburg
Plaats:Limburg

Werkgebied: Noord- en Midden-Limburg

Wie zijn wij

Huis voor de Sport Limburg heeft de ambitie om zoveel mogelijk Limburgers aan het sporten en bewegen te krijgen én houden. We helpen organisaties met hun sport- en beweegvraagstukken, van beleid tot concrete uitvoering. Hierbij werken we intensief samen met overheden en organisaties in de sport (NOC*NSF, sportbonden, sporttakplatforms). Zo geven we in Limburg uitvoering aan diverse programma’s en initiatieven, zoals bijvoorbeeld de aanpak van JOGG-Teamfit.

Over JOGG

JOGG wil een gezonde samenleving voor ieder kind. Waarin het voor ieder kind mogelijk én gewoon is om gezond te eten, voldoende te bewegen en ontspannen. Om dit voor elkaar te krijgen zet JOGG in op de omgevingen rondom het kind, zoals sport, buurt en vrije tijd. Binnen deze omgevingen speelt JOGG-Teamfit (een werkwijze van JOGG) een belangrijke rol. Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor onder andere een gezonder voedingsaanbod in horeca van sportlocaties (sportverenigingen, sportevenementen) en buurtlocaties (buurthuizen, kinderboerderijen en speeltuinen). Daarnaast is er bij sportlocaties en sportevenementen ook aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Binnen JOGG-Teamfit werken we samen met o.a. verenigingen (sport, speeltuin, kinderboerderijen), dagattracties (o.a. museum, dierentuinen), gemeenten, bracheorganisaties, evenementen organisatoren, NOC*NSF, Betaald Voetbal Organisaties (BVO’S) en sportbonden.

JOGG-Teamfit coach

De JOGG-Teamfit coach is een belangrijke schakel in de werkwijze van JOGG-Teamfit en is verantwoordelijk voor de één-op één-begeleiding van de verschillende locaties. Hij/zij werkt samen met de JOGG-regisseur, JOGG-regiocoördinator, het lokale netwerk en met de JOGG-adviseur vanuit de landelijke organisatie om zoveel mogelijk locaties te enthousiasmeren voor JOGG-Teamfit.

Samenvattend heeft de JOGG-Teamfit coach de volgende taken en verantwoordelijkheden:

  • Geeft één-op-één advies bij sport- en buurtlocaties (op de verschillende thema’s voeding, rookvrij en verantwoord alcoholgebruik).
  • Geeft één-op-één advies binnen andere omgevingen vanuit JOGG, dit altijd in overleg met de landelijke organisatie (Gezond Uit, gemeente- en provinciehuizen, sportevenementen).
  • Geeft advies over de implementatie JOGG-Teamfit vanuit de verschillende thema’s.
  • Zorgt voor afstemming en samenwerking met de JOGG-regisseur of andere lokale organisaties.
  • Ondersteunt wanneer daar behoefte aan is bij het organiseren van inspiratiesessies of bijeenkomsten gericht op JOGG-Teamfit.

Dit ben jij

Je bent woonachtig in het werkgebied Noord- en Midden-Limburg! Daarnaast ben je enthousiast en betrokken, communiceer je gemakkelijk met diverse betrokkenen (variërend van kantinemedewerker tot voorzitter, medewerkers van gemeenten of maatschappelijke organisaties en commerciële partijen) en kun je met elke doelgroep flexibel omgaan. Ook is het van belang dat je volhardend bent in je aanpak (het is niet in 1 dag geregeld) en het proces in goede banen weet te leiden. Daarbij kun je presentaties geven en anderen enthousiasmeren en inspireren. Tot slot ben je ook in het weekend of ’s avonds beschikbaar.

Je hebt ervaring en/of affiniteit met:

  • de verschillende omgevingen waarin JOGG-Teamfit actief is;
  • het thema gezonde leefstijl;
  • (vrijwillige) beheerders van kantines/horeca en met bestuurders binnen sport- en buurtlocaties;
  • verenigingsstructuren en de procesbegeleiding binnen een sport- en/of buurtlocatie;
  • het werken binnen een groot netwerk zowel lokaal als landelijk (publiek privaat en maatschappelijk);
  • samenwerking met buurthuizen, speeltuinen en (sport)verenigingen, dagattracties;
  • gestructureerd werken.

Wat bieden wij

Huis voor de Sport Limburg is een ambitieuze en dynamische organisatie. Ontwikkeling staat centraal en we investeren in vakinhoudelijke en persoonlijke groei door opleidingen, coaching en natuurlijk met projecten die zijn afgestemd op jouw ambitie en competenties.

Afhankelijk van je opleiding, leeftijd en ervaring wordt een salaris aangeboden conform de CAO Sport, salarisschaal 8. Huis voor de Sport Limburg heeft goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, vitaliteitsaanbod met korting en een flexibele werkomgeving.

Enthousiast?

Als je denkt ‘deze baan wil ik’, stuur dan uiterlijk vrijdag 4 oktober 2024 jouw (sportieve) motivatiebrief en cv per e-mail naar Angelique Roemgens (a.roemgens@hvdsl.nl). Heb je nog vragen over de functie? Mail of bel dan naar e.debets@hvdsl.nl of 06 43 029888

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.